114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Több kérdés is eldőlni látszik a női és férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

A nőknél a nyugati ágon a Közgáz bebiztosította első helyét a csoportban, a Győr pedig biztosan ott lesz a playoffban, ahova még több csapat is bekerülhet. Keleten a TFSE a csoportelső, és még három csapatnak van esélye a rájátszásba kerülésre. A férfiaknál a keleti ágon még nem dőlt el a csoportelsőség a TFSE és a Miskolc között, a playoffért pedig nagy a küzdelem a Nyíregyháza, a Debrecen és az Eger között. A Nyugati csoportban a Közgáz és a Szombathely között dől majd el a csoportelsőség.

Olvasási idő: 1,5 perc

Férfiak

Keleten Miskolc–Debrecen rangadót rendeztek, amelyen a hazaiak 80–65-re nyertek, és ezzel lépéselőnybe kerültek a hajdúságiakkal szemben a négyes döntőbe jutástért vívott küzdelemben. Fontos győzelmet aratott a Nyíregyháza az Eger ellen (91–76), a nyírségieknek így maradt némi esélyük a továbbjutást érő 2. hely megszerzésére. Az alsóházban az AKE-BGE idegenben diadalmaskodott a Szeged ellen (73–48), míg az ELTE-BEAC hazai pályán kapott ki a Debreceni Medikusoktól (88–75).

Az első helyen a TFSE áll, második a Miskolc, harmadik a Nyíregyháza.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban az éllovas Szombathely a csoportmásodik Közgáz vendége volt a csúcsrangadón, amely a csoportelsőségről döntött. Hosszabbítás után, szoros csatában végül a fővárosi alakulat nyerte az ütközetet (64–62). A BME-MAFC hazai pályán fogadta a SMAFC-ot, és magabiztosan győzött (75–50). A csoport másik két mérkőzésén vendéggyőzelem született: a PTE-PEAC a Veszprém (91–53), a Közgáz az NKE SE otthonában bizonyult jobbnak (149–63). 

A nyugati ágat változatlanul a Szombathely vezeti a Közgáz előtt, harmadik a BME-MAFC.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A keleti ágon mindössze egyetlen összecsapás zajlott a héten, amelyen az ELTE-BEAC saját közönsége előtt magabiztosan győzte le a Debrecent (67–45) a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

A csoportot a már final four-os TFSE vezeti a Debrecen és a Miskolc előtt, de az ELTE-BEAC is tapad az élbolyra. Izgalmas utolsó forduló elé nézünk, hiszen csak akkor dől el továbbjutók kiléte.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban három találkozót rendeztek. A csoport rangadóján két, már korábban a négyes döntőbe jutott csapat, a Közgáz és a Széchenyi Kosárlabda Akadémia csapott össze, és a fővárosiak magabiztos győzelmet arattak a győriek felett (74–46). A BME-MAFC hazai pályán ütötte ki a SMAFC-ot (92–36), a Petőfi pedig szoros küzdelemben maradt alul a vendég NKE-Csata ellenében (56–58).

A csoportból a Közgáz jutott a legjobb négy közé, a csoport második helyén álló Széchenyi Kosárlabda Akadémia pedig biztosan ott lesz a rájátszásban, ahova még a harmadik BME-MAFC és a negyedik NKE-Csata is bekerülhet.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt a bajnokság április 30. után folytatódik.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter, pexels

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink