114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tizenhárom egyetem hallgatói szálltak ringbe a 2017-es Squash MEFOB bajnoki címéért

A City Squash Club rendezte idén az Egyetemi - Főiskolai Országos Squash Bajnokságot, melyre összesen 13 egyetemről 35 nevezés érkezett.

A hivatalos megnyitó után a csapatmérkőzésekkel kezdődött a verseny 5 csapat részvételével. 1 nő és 2 férfi alkotott egy csapatot. A papírformának megfelelően a győzelmet a BGE csapata szerezte meg. (Csókási Eszter, Kispéter Ádám és Bódis Gergely) A döntőben a Szegedi Tudományegyetemet verték 2/1 arányban. (Szűcs Liza, Haskó Zsombor, Benedek Kristóf). A bronzmeccsen a Corvinus (Puski Eszter, Takács Gergő, Piroch Domonkos) győzött a Pécsi Tudományegyetem csapata ellen (Kovács Réka, Pintér Márton, Straub András) ugyancsak 2/1-re.

 

A hölgyek összesen heten neveztek a 2 kategóriában, ők körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorrendjét. Jelen volt Csókási Gabriella országos bajnok és Kiss-Máté Csenge sokszoros junior bajnok. Sajnos ők nem játszottak végül egymással, mert Csenge derékfájdalmai miatt nem vállalta a döntőt.

 

A legnagyobb mezőny az amatőr férfi kategóriában állt össze, egy 16-os táblán az összes hely kijátszásra került. Így mindenki 3 vagy 4 mérkőzést játszhatott. A BME-s Michaleczky Máté szett veszteség nélkül állhatott a dobogó legfelső fokára.

 

A leglátványosabb mérkőzéseket a profi fiúknál láthattuk. Itt több 3/2-es meccsre is sor került. Végül Juhász Áronnak sikerült a bajnoki cím megnyerése.

 

Nagyon örülünk, hogy 13 egyetemről érkeztek versenyzők, reméljük jövőre még tudjuk növelni az érdeklődők számát. A Corvinus jóvoltából minden nevező átvehette a verseny hivatalos pólóját.

 

Eredmények:

 

Nők:

 1. Csókási Gabriella (MET)
 2. Kiss-Máté Csenge (SOTE)
 3. Csókási Eszter (BGE)
 4. Szűcs Liza (SZTE)

 

Amatőr nők:

 1. Kovács Réka (PTE)
 2. Sívó Dóra (BME)
 3. Püski Eszter (BCE)

 

Férfiak:

 1. Juhász Áron (SE)
 2. Szűts Dániel (MET)
 3. Kispéter Ádám (BGE)
 4. Szederkényi Dániel (PTE)

 

Amatőr férfiak:

 1. Michaleczky Máté (BME)
 2. Molnár Kristóf (ELTE)
 3. Csulik Róbert (SZIE) 

 

Csapat:

 1. Budapesti Gazdasági Egyetem
 2. Szegedi Tudományegyetem
 3. Budapesti Corvinus Egyetem
 4. Pécsi Tudományegyetem
 5. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink