114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tíz egyetemista érdemelte ki a jó tanuló, jó sportoló díjat

Több mint félezer, köztük tíz egyetemista fiatal érdemelte ki a Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2017-díjat, közülük a legjobbak kedden vették át oklevelüket az Agrárminisztériumban, mely díjátadón Dr. Székely Mózes a MEFS főtikára is jelen volt.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy "ünnep a mai nap egész Magyarországnak, hiszen a tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügyünk".

Hozzátette: minden magyar számára büszkeséget és örömet jelentenek azok az eredmények, amelyeket a most elismert diákok elértek. Az államtitkár kiemelte: ezek a fiatalok példaképek, akik bebizonyították, hogy kellő elszántsággal, alázattal, akarattal és hittel igenis összeegyeztethető a tanulás és a sport.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: a csaknem 2000 éves "ép testben ép lélek" mondás ma is iránymutatást jelent az oktatás számára. Beszélt arról is, hogy fontos feladat ehhez a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése, és véleménye szerint a kormányzat az elmúlt években mindent elkövetett annak érdekében, hogy javítsa ezeket.

Ennek kapcsán megemlítette, hogy 2016-ban és 2017-ben 82 olyan beruházás zajlott, amely többek között a tornatermek és uszodák fejlesztését szolgálta. Hozzáfűzte: bár napirenden van a Nemzeti alaptanterv átgondolása, a bevezetett mindennapos testnevelés megtartásához továbbra is ragaszkodik a kormány.

Végül elmondta, hogy a 2016/17-es tanévben 524 - köztük egy fogyatékkal élő - fiatal érdemelte ki a Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója-díjat. Közülük a különböző kategóriák legjobbjai, közel 50 fő vehetett részt a keddi ünnepségen.

Egyetemista díjazottak:

  • Oláh Bence - sportága: rövidpályás gyorskorcsolya
  • Kalocsai Vera - sportága: curling
  • Györgyi Csaba (ELTE) - sportága: shotokan karate
  • Metz Zsófia Anna - sportága: kaja
  • Anti Zsuzsanna (ELTE) - sportága: karate
  • Kovács Zsófia - sportága: uszonyos- és búvárúszás
  • Szakály Zsófia - sportága: triatlon
  • Büki Dávid (BME) - sportága: biatlon
  • Szekeres Eszter - sportága: ritmikus gimnasztika
  • Fehérvári Dániel (TE) - sportága: tájékozódási futás

Az elismerést olyan diákok kapták meg, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2016/17-es tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot kellett elérniük, és emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

Forrás: MTI

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink