114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TF: közel a bravúrhoz, közel a profikhoz | EEJ női kosárlabda

Hatalmas fordulatokkal tarkított, óriási meccset játszott a TF női csapata a légióskodó, profi, válogatott kosarasok egész sorát felvonultató román Pitesti ellen a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornájának nyitó fordulójában. Magyar Bianka lányai már-már győzteseknek látszottak, de a végén a románok hatalmas hajrával fordítottak.

TFSE – Pitesti Egyetem 73-77 (15-21, 22-20, 23-13, 13-23)

TFSE: MIHÁCZI 6, Herman 2, KARLÓCAI 9/3, VARGA 13/3, NÉMETH A. 22/3. Cs.: Kováts 4, SHIRIAN 15, Szeli 2.

Talán túlságosan tisztelve a 3x3-as tornát nagy fölénnyel megnyerő csapatra épülő, profi, légióskodó, válogatott játékosokat a soraiban tudó román csapatot, talán túl lámpalázasan, nagyon sok hibával kezdett a TF, így  gyorsan elhúzott 12 ponttal a román csapat. Jót tett a TF-nek Shirian Fatime színre lépése, játéka  életre keltette az együttest, fokozatosan kezdett mindenki játékba lendülni. A legfontosabb azonban az volt, hogy a védekezés felkeményedett, szünetig sikerült 4 pontra csökkenteni a hátrányt.

Térfélcsere után egy ideig váltva estek a kosarak, a végül 28 pontig jutó Pavel új erőre kapott. A 3. negyed közepén Karlócai Julianna előbb egy bátor betörésből 1 pontra hozta föl a magyar női egyetemi bajnokot, majd triplájával át is vette a vezetést a TF. Egymást, s önmagukat felülmúlva szédületes játékot produkáltak a lányok, Shirian újabb rohamot indított útjára, majd olyan játékosok – Varga Barbara, majd Németh – dobtak triplát, akik nem elsősorban erről ismertek. A káprázatosan kosarazó TF 70-57-es vezetéssel ment bele a hajrába. A végjátékban azonban a románok – kihasználva, hogy Pavelre nagyon figyeltek, besegítettek a TF külső, mezőnyemberei, triplákkal alaposan megszórták a magyar egyetemi bajnokot, amelynek játékosai a siker kapujában elbizonytalanodtak, s egy 20-3-as hajrával a Pitesti a maga javára fordította a mérkőzést.

Magyar Bianka: Amellett, hogy a vereség miatt természetesen van bennem szomorúság, nagyon, de nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy egy ilyen erős, profikkal, válogatottakkal felálló csapat ellen ilyen jó mérkőzést tudtunk játszani. Sajnos a hajrában tizenhárom pontos vezetésnél kicsit ráültünk az előnyre, a végén pedig megmutatkozott, miben más az amatőr játék, amihez mi hozzászoktunk, mint a profi: háromszor késtünk le védekezésben, ami amatőrben belefér, itt három triplát kaptunk. Ebben a meccsben, bár a végén alulmaradtunk, rengeteg olyan pozitívum volt, amelyekre építhetünk, s amelyekre építenünk is kell a torna következő meccsein.   

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink