114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TF -"henger" - BME-bravúr csere nélkül - az első SMAFC-siker a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 3. fordulójában a nőknél

A legutóbbi teljes kiírás döntőjének visszavágóján a TF fölényes győzelmet aratott a debreceniek ellen a hölgyeknél a keleti csoportban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, ahol a Szeged nagy különbséggel győzött a Nyíregyháza ellen.

A nyugati csoportban több volt az izgalom. Megszerezte története első győzelmét az új rendszerű egyetemi bajnokságban a SMAFC csapata, amely egy végig szoros, kiélezett találkozón győzte le 1 ponttal a Csata együttesét. Folytatta "menetelését", remek szereplését a BME-MAFC együttese, amely megőrizve múlt heti pazar dobóformáját csere nélkül felállva tudott nyerni Szombathelyen. A győri lányok küzdelmes mérkőzésen győzték le a pécsieket. 

 

Keleti csoport:

 

TFSE - DEAC 91-35 (20-10, 22-6, 30-11, 19-8)

Budapest, Alkotás u. 25 néző. V.: Kozma, Molnár.

 

TFSE: Dömötör 8, Hanti 10, SZEITL 12/6, BURJÁN 11/3, GALLI-HIRLING 12. Csere: Kenyeres 11/3, HERMAN 14/6, KIRÁLY A. 11/9, Benke. Edző: Hegedűs Péter

DEAC: NAGY L. 7/3, Sükei 6, Baczuk 4, Holinka-Miklós 10, Cseri 2. Csere: Bagdi 2, Pallai 4. Edző: Kászoni Boglárka

 

Csaknem másfél éve, az utolsó teljes egyetemi bajnokság végén e két együttes vívta a döntőt. Azóta, a fináléhoz képest mindkét oldalon új szakvezető irányít játékosállományát,  tekintve gyakorlatilag teljesen kicserélődött mindkét együttes. Az akkori fináléban pályára lépő játékosok közül Mezei Dóra sérülten, a kispadon ülve próbált támaszt adni a vendégeknek . Hazai részről Herman Alíz volt ott annak idején a finálén a TF tagjaként, ám akkor nem lépett pályára. Emellett mindkét csapatnál új edző irányít. Úgy tűnik, a generációváltás nehézségeit jelenleg a TF viseli jobban, végig egész pályán letámadva a debrecenieket sok labdát, s könnyű kosarat szerezve a hazaiak fölényes győzelmet arattak. Felállt védelem ellen ugyan a TF játéka is akadozott, ám a vendéglátók, magassági fölényük révén támadó lepattanók után sok második szándékú kosarat is dobtak a lelkes, de különösen távolról nagyon rosszul célzó (1/15 7% tripla) tartalékos debreceniek ellen. A találkozót Galli Hirling Borbála (12 pont, 11 lepattanó) és Király Andrea (11 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplával zárta, Burján Laura pedig  ettől egyetlen pattanóval maradt el.

 

Hegedűs Péter: - Összességében pozitív, hogy hét játékosunk is két számjegyű pontot ért el. Ez a társaság nem tud így, ebben az összetételben együtt edzeni, mérkőzéseken próbálunk apránként előrelépni.

Kászoni Boglárka: - Gratulálok az ellenfélnek, most sokkal jobb volt, játékunkon azért érződött a sérült kulcsjátékosaink hiánya. Tudunk ennél sokkal jobban is játszani, azon dolgozunk tovább, hogy ezt meg is mutassuk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_619

 

 

 

Szegedi RSC - Nyíregyházi Egyetemi SE 114-20 (41-2, 36-7, 14-4, 23-7)

Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 35 néző. V.: Márkus, Utasi

 

Szegedi RSC: Antal 8, FODOR 14, SZABÓ 19, BURJÁN 10, LOVRITY 33/3. Csere: Liska 6, Pásztor 8, Kurinszki 8, Kendl 8. Edző: Domokos Mihály

Nyíregyházi Egyetemi SE: BÍRÓ 16/6, Veréb, Berencsi 2, Balogh, Adonyi. Csere: Molnár 2. Edző: Farkasinszki Orsolya

 

A szegedi csapat nagy iramban kezdett a mérkőzésen. A vendéglátók agresszív védekezésüknek és a Nyíregyháza sok eladott labdájának köszönhetően hamar nagy előnyre tettek szert. Már az első félidő végén 68 pontos különbség alakult ki. A második félidőre kicsit kiegyenlítettebb lett a játék, de ez a mérkőzés képén nem sokat változtatott, Lovrity Dóra 33 pontos és 11 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást.

 

Domokos Mihály: - A járvány megnehezítette mind a két csapat dolgát. Örülünk a szezon első győzelmének. Gratulálok mindkét csapatnak.

Farkasinszki Orsolya: - Az első negyed megilletődöttsége után sok jó dolgot csináltunk azok közül, amit kértem. A vírushelyzet minket sem kímélt, volt, aki nem tudott itt lenni. Meglepett, hogy a 4. negyedben is letámadással találkoztunk, de legalább gyakoroltuk a labdafelhozatalt. Gratulálok a lányaimnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_621

 

Technikai okok miatt elmaradt a Semmelweis Egyetem - Miskolci Egyetem  összecsapás, amellyel kapcsolatban később döntenek.

 

 

Nyugati csoport:

 

SZOESE - BME-MAFC 66-76 (5-20, 15-20, 19-13, 27-23)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok 30 néző. V.: Esztergályos, Lipics

 

SZOESE: Jakubovics 3, PREISINGER 22/18, Balogh 6, Püspöki 21/3, Plózer 4. Csere: Horváth, MEZŐSI 10/6, Sándor. Edző: Kollerics Barnabás

BME-MAFC: KARDOS 22/15, Zovits, HORVÁTH A. 12/6, MUNTEÁN 14/9,  KORONDÁN 28, . Edző: Gorácz Árpád

 

A mérkőzés kisebb csúszással kezdődött, mert a vendégek egyetlen cseréjének nem volt rendben a sportorvosi engedélye. Több perces telefonálgatás után sem rendeződött a helyzet, így a játékvezetők nem engedték játszani a vendégjátékost. Az első negyed hazai részről rémálomszerűen kezdődött, kétpontos vezetés után 8-2-re húztak el a csere nélkül játszó fővárosiak.A hazaiak nem találták a ritmust, elrontott dobások, kilátástalan támadójáték, lyukas védekezés jellemezte a SzoESE játékát. A nagyon higgadtan, pontosan kosarazó, remekül dobó játszó vendégek 15 pontos előnyt szereztek a nyitó etap végére.  A második negyedtől feljavult a hazaiak játéka, valamivel pontosabb befejezéseket láthattak a kilátogató nézők. Azonban a vendégek simán, egyszerű, de tökéletes játékkal tartották, s továbbra is remekül dobva szünetig kerek 20 pontosra növelték előnyüket. A második félidőt próbálta "megnyomni" a hazai csapat, fáradni látszott a vendég társulat, de így is negyedenként csak 5-5 pontot farahgtak le a becsülettel küzdő szombathelyi lányok, így a nagyon taktikusan, okosan kosarazó, és kiválóan (10/15, 66%) triplázó BME megérdemelten győzött. A vendégcsapas sikeréhez az is kellett, hogy két játékosa is - Korondán Boglárka (28 pont, 10 lepattanó) és Horváth Anna (12 pont, 10 lepattanó) is dupla-dupláig jusson. Munteán Lili ettől egyetlen pattanóval maradt el, Kardos Réka pedig mind az 5 tripla kísérletét a "helyére küldte".

 

Kollerics Barnabás: - Aki a kosárlabda játékot játssza, annak tudomásul kell vennie, hogy a mérkőzés négy negyedik tart. Ha van egy ilyen kis előjáték a mérkőzés elején, annak egy kosárlabdázót, egy sportolót nem szabad megzavarni. Úgy kezdtük el a mérkőzést, hogy az első negyedben 5 pontot tudtunk dobni, így gyakorlatilag ezzel el is dőlt a mérkőzés. Abban a pillanatban, hogy nem volt rajtunk felelősség, már láttam bíztató dolgokat, már a kinti dobások is bementek, de ez még hazai pályán is kevés. Gratulálok az ellenfélnek, mert csere nélkül is simán nyertek idegenben és úgy gondolom, ez az ő érdemeiket abszolút emeli, és sajnos ránk nézve is elég beszédes…..

Gorácz Árpád: - Egy nagyon küzdelmes meccsen le a kalapot a lányaim előtt, mert ha nem is az egész meccsen, de a mérkőzés nagy részében fegyelmezetten, tudatosan kosárlabdáztak. Büszke vagyok rájuk! A hazai csapatot is meg kell, hogy dicsérjem, mert nem adták fel még húsz pont fölötti különbségnél sem. Örülök, hogy jó meccset játszottunk.

Statisztka: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_620

 

 

 

SMAFC - Ludovika Csata 61-60 (8-9, 18-19, 15-18, 20-14)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Rokob, Tóth

 

SMAFC: PADOS 9/3, Czirják 10, Takács 2, NÉMETH B. 17, DEÁK 23. Csere: Blaschek. Edző: Márkus Tamás
Ludovika Csata: Arnóczki 18/3, Szanyi, Süle 6, BORZA 22/3, KOVÁCS 8. Csere: Mikula 4. Edző: Bódi Ferenc

 

A mérkőzést nagy iramban, de elég sok hibával kezdte mind a két együttes. A csapatok fej fej mellett haladtak, de egyik fél sem találta igazán a játék ritmusát az első negyedben. A második már jóval több pontot hozott. Hazai részről ugyan  a végül 23 pontos, 18 lepattanós dupla-dupláig jutó Deák Kíra, valamint Németh Boglárka ugyan rendre dobták a pontokat, ám mivel a túloldalon a szintén "izmos" dupla-duplával záró Borza Laura (22 pont, 16 lepattanó), valamint Arnóczki Sára sem tétlenkedett, a  szoros első félidő két pontos vendég előnnyel zárult. A harmadik negyed is kiegyenlített játékot hozott, de a SMAFC hibáit a valamivel pontosabban játszó vendégcsapat kíméletlenül kihasználta és öt pontos előnnyel zárta a harmadik negyedet. A4. negyedre a hazai csapat kezdett magára találni és egységes csapatmunkával ledolgozta hátrányát. A mérkőzés utolsó perceiben már a fáradtság dominált mind a két csapatnál, A drámai végjáték legvégén az éppen a  születésnapját ünneplő Pados Kitti kosarával - kicsivel több mintegy év után - az első győzelmét ünnepelhette a SMAFC női egyetemi csapata.


Márkus Tamás: - Szívből gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok a lányokra! Talán rosszabb ritmusban kezdtük a mérkőzést, mint a múlt héten, de az első perctől kezdve látszott a lányok szemében, hogy akarják a győzelmet. Tudatosan játszottunk és végig csapatként működtünk, aminek külön örülök. Boldog vagyok, hogy egy év után sikerült először győztesen elhagyni a pályát, és külön gratulálok Pados Kittinek, aki a születésnapját egy győztes kosárral ünnepelhette!

Bódi Ferenc: - Jó mérkőzést játszottunk! Szoros volt, egy pontos vereség! Ez bármiben benne lehet sajnos. Az elején beragadt a támadó játékunk, a védekezés jó volt azt hiszem nyolc vagy kilenc pontra fogtuk az ellenfelet. Támadásban, ajtó - ablak ziccereket hagytunk ki, elaludtunk a lepattanóknál, az ellenfél egyik játékosának már az első félidőben több, mint tíz lepattanója volt. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, főleg egy ilyen, ki - ki mérkőzésen. Elég ilyen apró hibákat véteni akár a mérkőzések elején, és ez meg tudja pecsételni az egész meccsnek a sorsát.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_621

 

 

 

UNI Győr SZESE - PTE-PEAC 64-43 (21-9, 14-8, 15-8, 14-18)

Győr, Egyetemi Edzőcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Földesi, Káli

 

UNI Győr SZESE: Baffy, Horváth D. 2, HORVÁTH K. 8, Tóth 2, NAGY 15. Csere: SZŰTS 10, PERL 8, Reider 4, Bánszegi 6, Rabi 7, Rozmán 2, Pozsgai. Edző: Barthalos István

PTE-PEAC: Szabó 2, KÓBOR 14, NAGY 8, BÁTAI 8, Krikler 1. Csere: Óliás, Szomor 1, Horváth 4, Gergely 5. Edző: Gyenge Gábor

 

Már az első negyedben megmutatkozott a győriek erőfölénye. A PTE-PEAC csapata, hiányos kerettel ugyan, de próbálta tartani a tempót, voltak is ügyes megoldásai a pécsi csapatnak. A győri együttes viszont nem engedte ki a kezéből a játék irányítását,  magabiztosan verte vissza ellenfele felzárkózási kísérleteit, s szünetben közel 20 ponttal vezetett. uralta a mérkőzés menetét. A pécsiek végig keményen küzdöttek, de játékosai távolról képtelenek voltak betalálni (0/16 tripla) így ez most nem volt elég a jól védekező győriekkel szemben. Az UNI Győr csapatában Nagy Rebeka (15 pont, 11 lepattanó) ezúttal sem adta dupla-duplánál alább.

 

Barthalos István: - Nagyon örülök a győzelemnek. A múlt heti játékunk után sikerült visszatérnünk a megfelelő kerékvágásba. Örülök, hogy minden játékosomat pályára tudtam küldeni. Ismét szeretném kiemelni Nagy Rebekát, aki 15 pontot dobott és 11 lepattanót szedett. Ez a mérkőzés azt is bizonyította, hogy a nyugati csoportban, ebben a vírus sújtotta szezonban küzdelmes mérkőzések lehetnek és lesznek is. Köszönöm a Pécsnek a játékot, hősiesen küzdöttek, további sportsikereket kívánunk nekik!

Gyenge Gábor: - Gratulálok a Győrnek a győzelemhez, másodsorban a csapatomnak is szeretnék gratulálni. Tartalékosan jöttünk el Győrbe, de mindenki hozzá tudott tenni a mai játékhoz. A 21 pont különbség, úgy gondolom, hogy ránk nézve jó eredmény, így emelt fővel távozhatunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_622

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink