114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TF, Győr, tovább, tovább...

Papírforma-fordulót rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő TF,  ha nehezen is lendült játékba, de "legyűrte" az ELTE együttesét, a Debrecen és az Szeged pedig hozta a kötelezőt a Nyíregyháza és az Eger ellen. A nyugati csoportban a Közgáz Pécsett, a Petőfi SE otthonában, a Győr pedig saját pályáján az NKE ellen nyert szoros első félidő után biztosan. Mindez azt jelenti, hogy a keleti csoportban a TF, nyugaton pedig a Győr áll az élen - tovább őrizve veretlenségét. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK 

Keleti csoport:

TFSE - ELTE-BEAC 64-47 (16-12, 16-12, 19-10, 13-13)
Alkotás u., 35 néző V.: Németh, Molnár.

TFSE: MIHÁCZI 12/3, Herman 6/6, KARLÓCAI13, KOVÁTS G. 3, SZELI 19.  Csere: Agic 6/6, Orosz 3, Révész, Szabó 2. Edző: Magyar Bianka.

ELTE BEAC: Darnót 6, NÉMEDI 10, LENDÉR 16/6, Tarnai 2, STEKLER 8/3.  Csere: Regdánszki 3, Budavári , Simoncsik 2. Edző: Dr. Gyarmati István.

A mérkőzés első felében mindkét csapat sokat hibázott, lassú és pontszegény negyedeket láthattak a kilátogatók. Az edzők hazai, majd  vendégoldalon is egy-egy időkéréssel igyekeztek rendezni a sorokat. A  változást a nagyszünet után a 3. negyed hozta meg, amikor a hazai  csapat sebességet váltott és egy-két könnyű kosárral gyakorlatilag eldöntötte  a mérkőzést. A vendégeknél Lendér Lilla (16/6), míg a hazai csapatnál  Szeli Dorina (19) volt a legeredményesebb, de a TF-nél  még Karlócai Julianna 13 pontos és 17 lepattanós dupla-duplájától is szólni kell.

Magyar Bianka: Gratulálok ellenfelünknek, hosszú idő telt el, míg  megtörtük a lendületüket, a meccs utolsó szakaszára sikerült viszonylag nagyobb előnyre szert tennünk. Rengeteget hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, a 3. negyedben viszont  sikerült érvényesíteni fizikai fölényünket és sok szép könnyű kosarat szereztünk, aminek köszönhetően a végén mi örülhettünk picit jobban.

Dr. Gyarmati István: Sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben, de  talán a legnagyobb haszna az volt, hogy a játékosaim testközelből láthatták, hogy milyen mentális, fizikai és technikai felkészültség kell ahhoz, hogy egy ANB élcsapat ellen szoros mérkőzést  tudjunk játszani. Jelen állapotunkban ugyanis 10 percet tudtunk azon a szinten kosárlabdázni, ami egy ilyen szintű csapat ellen az eredményes  játékhoz szükséges.

Statisztika 

 

 

Debreceni Egyetem - Nyíregyházi ESE 150-8  (42-0, 37-2, 39-4, 32-2)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 15 néző V.: Kisházi, Fülöp.

Debreceni Egyetem: SZABÓ R. 9/9, Kernács 13/3, RÚZS-KISS-SCHUBERT11/3,  Jávor 5/3, FOLTIN 29. Csere: SZABÓ C. 42/12, FÖLDVÁRI 16/3, Tóth 12, ÚJ  13/3. Edző: Jávor Barna, Kovács Imre.

Nyíregyházi ESE: Bakó, Molnár, Szabó, Deák 4,  Moldován 2. Csere: Haraszti 2, Tóth. Edző: Hegedűs Ferenc

A  papírformának megfelelően erős kezdést produkált a Debreceni Egyetem  csapata, az első negyedben pontot nem engedve ellenfelének. A két csapat közötti különbség folyamatosan növekedett. Míg a debreceniek különböző taktikai elemeket gyakoroltak, megfelelő  játéklehetőséget biztosítva minden játékosuknak, addig a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület csapata az utolsó pillanatig lelkesen, szimpatikus hozzáállással próbált helytállni jóval erősebb  ellenfele ellen.

Jávor Barna: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, az ellenfélnek  pedig sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére!


Hegedűs Ferenc: Ennél azért többre számítottunk. Igaz, hogy a csapat  nagy része influenzás, de azért úgy gondoltuk, nyolc pontnál többet  tudunk dobni. Sajnos mentálisan nem tudták elviselni a lányok, hogy  állandóan elpasszolják a labdát és ezért kaptunk ilyen sokat.

Statisztika 

 

 

Szegedi RSC - EKE EVSI 79-36 (15-4, 26-16, 19-5, 19-11)
Szeged, Topolya sor 3. 50 néző. V.: Czékmán, Utasi.

Szegedi RSC: BOROS 31/6, ÓDRY 16/6, Molnár 2, KURITYÁK 6, Fodor 5.  Csere: HEVESI 13/3, Pásztor 3, Vizes1, Kajtár 2, Váradi. Edző: Földi  Alexandra

EKE EVSI: Szász 5, Baráth 10, Vigh, KIRI10, DRUZSBA 11. Csere: Szabó, Zsoldos. Edző: Kátai Zsolt

Pontatlan játékkal indult a mérkőzés, sok labdaeladás és kihagyott közeli dobás jellemezte mindkét csapat játékát. A negyed második felében a hazaaki Boros Eszter, és Ódry  Krisztina vezérletével elhúztak. A második negyed kiegyenlítettebb  játékot hozott. Hazai részről oldalon a 31 pontjához 12 labdát is szerző Boros mellé Hevesi Viktória lépett  elő pontszerzésben, az Eger Baráth Adrienn, Kiri Zsófia, és A 11 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Druzsba  Dalma pontjaival próbált felzárkózni. A második félidő keményebb hazai  védekezéssel kezdődött, az eredménye sok szerzett labda, és könnyű  kosár volt, s ezekkel sikerült megnyugtató előnyt szereznie a Szegednek. A vendégek Druzsba kosaraival szépítettek. A záró negyedben ismét kiegyenlítettebb játék mellett  sikerült növeli a Szegednek  az előnyét, a hazaiak végül magabiztos győzelmet arattak.

Földi Alexandra:  Nehezen lendültek játékba a lányok, sok ziccer kimaradt, az Eger pedig nagyon lelkesen játszott. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, hiszen mindenki hozzátett a mai győzelemhez.


Kátai Zsolt: Szeretném megdicsérni a lányokat, tisztességesen végig hajtottak a meccsen egy sokkal erősebb csapat ellen. A védekezés kifejezetten jónak mondható volt és sikerült kicsit többet befelé dolgozni a gyűrű felé is, még ha sokszor kapkodva is. Magunkhoz mérten  ezek bíztató jelek.

Statisztika 

 

 

 

Nyugati csoport:

BME-MAFC - PTE-PEAC 39-52 (10-12, 9-13, 8-12, 12-15)
Budapest, Tüskecsarnok, Egyetemi terem 30 néző. V.: Czupi, Lázár.

BME-MAFC: Kokavecz 5, KeszthelyI 8, Kardos  9/3,  Vágvölgyi 10, Horváth  2.  Csere: Monus 3/3, Kovács, Baráti 2. Edző: Gorácz Árpád.

PTE PEAC: Propszt 16/9,, Szabó 11/3,  Krikler 1, Süle,  BÁTAI 12. Csere:  Scherer 6, Szenteszki 4, Tóth 2. Edző: Gyenge Gábor.

A mérkőzés két erősen tartalékos csapat, rettenetesen sok hibával  és gyenge dobóteljesítménnyel tarkított összecsapását hozta. A picit összeszedettben játszó vendégek a 12 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutó Bátai Eszter vezérletével megérdemelten nyerték az alacsony színvonalú mérkőzést.

Gorácz Árpád: A támadójátékunk kritikán aluli. Sajnos hetek óta nem  találjuk el a berendezést. Gratulálok a pécsieknek.

Gyenge Gábor: A két tartalékos csapat közül, kicsit nekünk jött ki  jobban a lépés.

Statisztika 

 

PTE-EMES Petőfi SE - Közgáz 62-81 (16-15, 20-17, 13-22, 13-27)
Pécs, TÁSI Csarnok, 25 néző. V.:  Dr. Danka, Szalóki.

PTE-EMES Petőfi SE: HERENDI 18/9, MILTNER 8 Tóth 5 , Petró 2, ,  PAP 17.  Csere: HORVÁTH ZS. 8/6, Bencze, Várhelyi, Orosz, Molnár 4.  Edző: Sipos Ádám

Közgáz: Szalay 6, Kapornai  2, DOKTOR 26, SZAMMER 11,  IMRE 12, Csere: Galba 2, Pataki 1, Kokavecz 2, KOCSIS 17, Farkas 2. Edző:  Németh Kata

Pörgős, jó ritmusú mérkőzést láthattak, akik  kilátogattak a TÁSI csarnokba a női egyetemi mérkőzésre. A nyugati  csoport 2. helyezettjét fogadta a PTE-EMES Petőfi SE csapata, az első  félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, szünetben 4 ponttal a Herendi Zsófia - Pap Regina kettős ponterősségére alapozó hazaiak vezettek. A második félidőben fokozatosan átvették az  irányítást a vendégek, a 26 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával záró Doktor Anna mellé felnőtt Kocsis Fanni, Imre Nóra és Szammer Anett is. Hiába küzdött a hazai gárda a mérkőzést  a második félidei jó játéka révén magabiztosan nyerte a fővárosi csapat.


Sipos Ádám: Elsősorban nagyon örülök, hogy teljes csapattal ki tudtunk állni, és, hogy helytálltunk a nyugati csoport második helyezettje ellen az  első félidőben. Ezután sajnos " bent maradtunk"  az öltözőben,  nagyon-nagyon buta hibákkal kezdtük a harmadik negyedet és ezt  cipeltük egészen a mérkőzés végéig. A mérkőzés utolsó szakaszában már  kinyílt az olló, de szerencsére, akik eddig kevesebb tudtak játszani, ők is több játéklehetőséget kaptak. Gratulálok az ellenfélnek, nem  véletlenül állnak a második helyen a nyugati csoportban. Gratulálok  a csapatomnak is, mert ők is nagyon ügyesek voltak, büszke vagyok rájuk!

Németh Kata: Örülök, hogy tudtunk játszani egy szoros, jó mérkőzést, úgy gondolom színvonalas volt a találkozó. Gratulálok mindkét csapatnak,  köszönjük a lehetőséget.

Statisztika 

 

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr - NKE-Csata 97-69 (28-20, 17-19,  27-19, 25-11)
Győr Egyetemi csarnok., 20 néző. V.: Surányi, Erős.

SzKA: CHROMÉJ 15, HORVÁTH D. 11/3, Gosztola 9, BICZÓ 16, Török 9, . Csere:  PERL 18/9, NAGY R. 16, Tóth, Gyöngyösi, Rabi 3, Szűts. Edző: Barthalos István

NKE-Csata: Kovács 2, HÁJER11,  KUNDRÁTH 15/9, GAÁL 16/6, KARAGITS 19.  Csere: Csarankó 4, Sütő 2. Edző: Mányoki Fanni

A győriek az egész mérkőzésen jó hatékonysággal fejezték be támadásaikat. A helyenként kifejezetten ügyesen kosarazó fővárosi együttes az első félidőben még tudta tartni a lépést a vendéglátókkal, az első 20 perc kifejezetten látványos, színvonalas játékot hozott.  A harmadik és negyedik negyedben már érződött, hogy a hazai kispad "hosszabb", Nagy Rebeka (16 pont, 10 lepattanó) például a kispadról beszállva ért el dupla duplát. Abba, hogy a  győriek további támadásai is többnyire sikerrel zárultak a hazai együttes játékát ügyesen szervező Chroméj Hajnalkának is elévülhetetlen érdemei voltak, ő is dupla-duplát ért el: 15 pontja mellé kiosztott társainak 11 gólpasszt. A vendégek részéről Karagits Kira (19 pont, 10 lepattanó) ért el dupla-duplát.


Barthalos István: Az első mérkőzés után szoros összecsapásra számítottam, de az ellenfél nem tudott teljes kerettel kiállni, ennek  ellenére az első félidei dobószázalékuk szorossá tette a játékrészt.  Az összecsapás második félidejében érvényesítettük állóképességünket. Köszönjük a mérkőzést, gratulálok mindkét csapatnak.


Mányoky Fanni:  Gratulálok a Győrnek, nagyon jól játszottak. Remélem  így ők szerzik meg az első helyet. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert kevesen voltunk és mégis tartották magukat a lányok.

Statisztika

 

Fotó:

TF-ELTE: Párczki Péter

Debrecen-Nyíregyháza: Gál Krisztián

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink