114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TEsTudat7-en okosodtak a BGE dolgozói

Egészséghetet szervezett november 25-29. között a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE).

Olvasási idő: 1 perc

 

Az egyetem dolgozói, valamint külsős érdeklődők számára szervezett TEstTudat7 rendezvénysorozat során dietetikai tanácsadáson, mozgásszervi állapotfelmérésen, főzős workshopon, orvosszakértői étkezési tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők. Az előadások során orvosi, tudományos és hétköznapi (praktikus) oldalról közelítették és dolgozták fel a táplálkozás kérdéskörét.

 

Az előadók sorában Dr. Bajzik Éva mozgásrehabilitációs szakorvos és kineziológus, Dr. habil Lugasi Andrea főiskolai tanár és táplálkozástudományi szakértő, Csipak Hermina dietetikus, Hidvégi Hedvig tanársegéd és tankonyhavezető, valamint Hacker Péter lifecoach szerepeltek, akik programjai egytől egyig megtöltötték a termeket. Az eseményen résztvevő dolgozók különböző feladatok teljesítéséért Egészségpontokat gyűjtöttek, amiket sportos és egyben környezettudatos ajándékokra válthatnak be. A jópofa kihívások között szerepelt a heti tudásmegosztó előadásokra épített kvíz kitöltése, egy otthon elkészített étel megosztása legalább egy kollégával, és ha már a heti testmozgását is rögzítette a résztvevő, azért is járt a pont.

 

A TEsTudat7 eseménysorozat azonban még tovább ment: elindult egy egészséges életmóddal kapcsolatos facebook csoport, ami kifejezetten a BGE-s dolgozóknak szól. Így egész éveben kaphatnak tanácsokat, tehetnek fel kérdéseket, az éppen aktuális csoportba meghívott szakembereknek.

 

Bemutatkozott a BGE Sport és annak új logója is, ezzel is jelezve, hogy a BGE mostantól még nagyobb hangsúlyt helyez a sportra és az egészséges életmód kialakítására. A program dübörgő sikere okán az egyetem már vélhetően februárban, de legkésőbb kora tavasszal megrendezi a folytatást. Figyelem! A részvétel regisztrációhoz kötött, így érdemes résen lenni!

 

Bővebb infót a BGE Testnevelési és Sportközpontjában kaphattok!

 

Forrás: Barka Nikoletta - Testnevelési és Sportközpont Központvezető

Fotó: BGE

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink