114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Teltház és BME siker a budapesti egyetemi futsal négyes döntőn

2016/2017-es tanévben negyedik alkalommal írta ki az MLSZ Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a budapesti intézmények hallgatói számára az egyetemi futsal bajnokságot. Az április 5-én megrendezett négyes döntőben végül a BME csapata vihette haza az első helyezésért járó kupát.

„Négy év alatt eljutott az esemény odáig, hogy minden jelentős budapesti intézmény csapata elindult a 2016 őszén kezdődő alapszakaszban, így ezzel már komoly presztízst jelent a négyes döntőbe jutás” – mondta Lovász Tamás, az MLSZ budapesti igazgatója.

„Az egyetemi futsal rohamosan fejlődik. Minden évben legalább 8-10 egyetemi klub képviselteti magát a magyar bajnokság másodosztályában és grassroots szinten is közel 6000-en űzik a sportágat Nyíregyházától Szombathelyig”- nyilatkozta Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője, a budapesti torna egyik társszervezője.

A korábbi években kétszer lett bajnok a Testnevelési Egyetem (TE), míg a BME csapat mondhatta el magáról, hogy Budapest Bajnok.

A Gabányi-sportcsarnokban rendezett mérkőzéseken az első elődöntőben az ELTE maradt alul az alapszakasz győztes TE ellen (1-3), míg a BME magabiztosan jutott döntőbe, a friss Kárpát-medencei bajnok, Óbudai Egyetem legyőzésével (7-2).

A harmadik helyet az ELTE szerezte meg, a megfogyatkozott III. kerületiekkel szemben (6-4), míg egy izgalmas hosszabbítással záruló döntőben, telt ház előtt 2-1-re a műszakisok diadalmaskodtak, ezzel a négy éve tartó BME-TE párharcot kettő-kettőre egalizálták.

A torna díjátadóján részt vett Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Dr. Genzwein Ferenc, a TE kancellárja és az MLSZ futsal szakágért felelős, korábbi kiváló játékos Mersich Péter.

Különdíjban részesült a négyes döntő legjobb játékosa Barna Zsombor (BME), a legjobb kapus Papp Endre (BME) lett. Az alapszakasz gólkirálya Bencze János (Pázmány) és Faragó Bálint (TFSE) lett 23-23 találattal.

A final fourba négy olyan csapat jutott, akik még versenyben vannak az Nb2-es magyar futsal bajnokságban az első osztályba jutásért, így az egyetemi csapatok közötti rivalizálás a budapesti döntővel idénre még nem fejeződött be.

 

Fotók: Simó Szabolcs/BEAC/

Forrás: BEAC 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink