114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Téli Universiade – Nagy Konrád 6. helye az eddigi legjobb magyar eredmény

Nagy Konrád (OE) vasárnap a 6. helyen végzett a gyorskorcsolya 1500 méteres távján, ami az eddigi legjobb magyar eredmény a téli Universiadén Trentoban. Egy orosz versenyzővel futott párban, és a külső pályán kezdve 1:49.66-os időt futott.

 

„Nem rossz ez a hatodik hely, de azért kicsit el vagyok kenődve. Tudom, hogy lehetett volna jobb is.  Kettő olyan versenyző is előttem végzett, akiknek rosszabb a legjobbjuk nálam. A rajtom lassú volt, és egy váltásnál rosszul jött ki, hogy el kellett engedjem az orosz versenyzőt. Érzem, hogy lesz ez még jobb is.” – mondta Nagy Konrád pár perccel a futam után. „Az Universiade után majd a januári EB-re készülök elsősorban, de az olimpia is szemem előtt lebeg.” – mosolyodott el Nagy.

Szöllősi Szabolcs (SE) csapattárs hozzátette: „Lassú volt az eleje, nem tudott ellenfele elé kijönni Koni. Emiatt beállt utazni az orosz mögé. A vége rendben volt, a körei is folyamatosan javultak.”

Magyar szempontból külön érdekesség, hogy 1968-ban Innsbruckban Martos György is hatodik lett, szintén 1500 méteren. Gyorskorcsolyában a téli Universiadék eddigi legjobb magyar eredménye a hatodik hely. Martos György, mint az ISU short track technikai delegáltja Trentoban tartózkodik, és több versenyt is a helyszínen nézett meg.

Ugyanitt ma Orosz Beáta (BME) 500 méteren a 24. lett. Betty második futama lett jobb, ideje 43.53.

 

 

Szintén a téli Universiade mai híre, hogy Berecz Anna szuper-óriásműlesiklásban 24. helyen ért célba.

„Anna becsülettel végig ment, de a mai versenye nem sikerült a legjobban. Nem volt koncentrált, olyan hibák is becsúsztak, melyeket egyáltalán nem szokott elkövetni.” – nyilatkozta Kovács Barna, szövetségi kapitány Passo San Pellegrinoban, a sí versenyek helyszínén.

Hétfőn magyar érdekeltségű versenyt nem rendeznek az Universiadén.

 

Deregán Gábor / MEFS

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink