114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Téli Universiade – Berecz Anna az előkelő nyolcadik helyen végzett lesiklásban

Pénteken a magyar csapat is megkezdte szereplését a téli Universiadén Trentoban.

Kora délelőtt Berecz Anna síelő volt az első versenyzőnk, aki rajthoz állt. Mindjárt kezdésnek magasra tette a lécet, a lesiklásban elért nyolcadik helyével.

„Ez a nyolcadik helyet jónak tartom, hiszen évek óta, mióta Alaszkában tanulok, nem edzek lesiklásra. Nem tartom magam gyorsszámosnak, noha szeretem a lesiklást.„ - fogalmazott szerényen Berecz közvetlenül versenye után. „Holnap után a szuper óriás-műlesiklásban indulok, az a táv azért közelebb áll hozzám. Ezzel együtt ezt a mai futamot kifejezetten élveztem!”

„Az utóbbi 30 év legjobb síelő eredményét érte el ma Anna a téli Universiádékat figyelembe véve!” tette hozzá Kovács Barna, szövetségi kapitány. „Mi kis csapat vagyunk, ezért is kifejezetten jó eredmény a mai. Anna nagyon jól ismeri ezt a pályát, korábban nyert is már itt versenyt. Noha versenyzőnk ebben a számban mostanában nem versenyez, nagyon jó érzéke van hozzá. De sok speciális edzés kellene, ha további sikereket szeretne elérni lesiklásban.” zárta szavait Kovács Barna a helyszínen.

A mai számot az orosz Golenkova nyerte. Berecz legközelebb pénteken indul a szuper óriás-műlesiklásban.

Kora délután a gyorskorcsolyázók voltak érdekeltek. Orosz Beáta 500 méteren állt rajthoz, és a mezőny második felében végzett. Nagy Konrád 5000 méteren kezdte meg versenyeit, és a 14. helyen zárta ezt a távot.

„3000 méterig nagyon jól ment, de az utolsó 5 körnél a tervezettnél kicsit jobban belassultam. Összességében ez a 14. hely és a futott idő nem olyan rossz, ha azt is figyelembe veszem, hogy nyitott a pálya. 6:52 alatt szerettem volna menni, 86 század hiányzott mindössze hozzá. Most már a főszámomra, az 1500-ra koncentrálok.” – zárta szavait Konrád.

A nők 500 méterét a dél-koreai Kim Bo Reum nyerte, míg a férfi 5000 métert a lengyel Szymanski.

Holnap gyorskorcsolyázóink közül Szabolcs és Beáta áll majd rajthoz Baselga Di Pinében.

A mai nap utolsó magyar érdekeltségű versenye a jégtánc volt, a mezőnyben a Turóczi – Major párral.

Jégtáncosaink a 11. helyen fejezték be a rövidprogramot.

„Hibátlanul megfutottuk, amit elterveztünk, mégis gyengébb pontokat kaptunk. Nagyon bízom benne, hogy a holnapi kűrre jobb pontokat fogunk kapni.” – mondta közvetlenül a verseny után Turóczi Dóra.

„Nincs nagy lemaradásunk a többiekkel szemben, remélem sikerül ledolgoznunk holnap. A csárdást táncoljuk majd, amit azért választottunk korábban, mert Budapesten lesz az Európa-bajnokság januárban.” – tekintett előre Major Balázs.

A rövidprogram után a francia Carron Pernelle, Jones Lloydpártáll az élen.

A jégtánc versenyt a helyszínen tekintette meg Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság vezetője is.

Deregán Gábor / MEFS

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink