114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Téli Universiade – A rövidpályás gyorskorcsolyázókról szólt a csütörtök

Trentoban csütörtökön magyar szempontból a rövidpályás gyorskorcsolyázókért szurkolhattunk. Más sportágban magyar érdekeltségű versenyt nem rendeztek az Universiaden.

 

Egyéniben az 500 méteres távok szerepeltek a programban. Először a lányok kezdtek, Keszler Andrea és Lajtos Szandra (SZTE) is rajtvonalhoz állt. Heidum (BKF) sérülés miatt kihagyta ezt a távot. Váltóban a nap végén ugyanakkor részt vett Bernadett is.

Keszler, aki az Óbudai Egyetem hallgatója, remek versenyzéssel az 5. helyet szerezte meg, míg Lajtos a 14. helyen végzett.

 

 

A férfiak 500 méteres távján Béres Bence, a Semmelweis Egyetem hallgatója, szintén az előkelő 5. helyen zárt, Knoch Viktor (BKF) 10., míg Oláh Bence (SE) 16. lett.

A váltók versenyében ma az elődöntőkre került sor. A lányok kitűnő versenyzéssel, nem mellesleg új Universiade rekorddal, nyerték meg az elődöntőt, és jutottak be a döntőbe. A Heidum, Kónya (BGF), Keszler, Lajtos váltó az egyes pályán indul pénteken a Palaghiaccio Trentoban. Ellenfeleik Kína, Dél-Korea és Oroszország lesznek. A fiúk szintén első helyen jutottak be a döntőbe. Mintegy tíz körrel a vége előtt átvették a vezetést az oroszoktól, és már ki sem engedték a kezükből. A pénteki döntőben Kanada, Franciaország és Oroszország vár a Knoch, Burján (ELTE), Béres, Oláh négyesre.

 

Béres Bence„Ezt a távot szeretem a legjobban. Már az első futamnál éreztem ma, hogy jól megy. Ekkor úgy gondoltam, hogy egy B döntő összejöhet. A nyolc között azután a rajtnál ketten megbotlottak, ekkor felmerült, hogy az „A” döntő is meglehet esetleg. De a kínai versenyző lezárta a pályát előttem, és ekkor úgy döntöttem nem kockáztatok. Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel és az 5 hellyel. Most a váltóval szeretnénk minél jobban szerepelni, hogy holnap döntőzhessünk.” – mondta Bence a döntő után, de még a váltó elődöntő előtt.

 

 

Keszler Andrea”Az elődöntő jó volt úgy három és fél körig. Azt vártam, hogy a dél-koreai lány kívülről fog jönni, de belülről érkezett. Az időim alapján lehetett volna jobb is, akár „A” döntő. Lett volna rá esélyem. Kicsit csalódott vagyok. Most már a váltóra koncentrálok. Universiade csúcsot futottunk, olyan időt, amivel egy Világkupán is az élmezőnyben tudnánk lenni.” – mondta el Keszler Andrea a nap végén.

Telegdi Attila: „Jelenlegi felkészültségünknek megfelelő eredmények születtek. Újraalapozás időszakában vagyunk, hiszen az Európa-bajnokságra és az olimpiára készülünk. A formánkat azokra a versenyekre időzítjük, ide az Universiadére kicsit visszavettünk a terhelésből. Ez a rajtokon is látszott. Egyénikben nem ez a fő versenyünk, ezt egy-két taktikai hiba is mutatta, mint például Andrea esetében ma, aki dobogós lehettet volna ma. A csapat fizikai állapotával elégedett vagyok. A váltó rutinosan versenyzett, reményeim szerint holnap jól szerepelünk a döntőkben.” – értékelt Telegdi Attila, szövetségi kapitány a nap végén.

 

 

A MEFS küldöttsége, élén Dr. Székely Mózes csapatvezetővel, a hagyományoknak megfelelően átadta ajándékát az előző napi éremszerzőnek, az ezüstérmes Heidum Bernadettnek.

 

Deregán Gábor, Trento

Fotó: Kovács György / MEFS

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink