114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tekerj az EFOTT-ra eseményen kerültek átadása a Legizmosabb Egyetem kampány díjai

A megnyitó keretein belül nem csak a kerékpártúra rajtja, hanem a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) idei „MozduljRá! 2018 Legizmosabb Egyeteme” versenysorozat győztes intézményeinek díjazására is sor került, három kategóriában, 1.000.000,- Ft összértékű HERVIS sportszerutalvány átadásával.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája idén is meghirdette az egyik legsportosabb fesztiválprogramot, a Tekerj az EFOTT-ra! kampányt. A cél a sportos, egészségtudatos életmód népszerűsítése, ezért a szervezők számítanak rá, hogy minél több fesztiválozó érkezik kerékpárral a rendezvényre.  Az esemény érdekessége, hogy idéntől már nemcsak Budapestről, hanem Székesfehérvárról is tekerhettek a vállalkozó kedvű fesztiválozók.


Az esemény egy sajtónyilvános megnyitóval indult, amelyet az - alapításának idén 120. évfordulóját ünneplő - ELTE a házigazdája. Stílusosan, az ELTE Lágymányosi Kampusz, Északi épület előtti részén került sor az ünnepélyes eseményre, amely 2018. július 10-én, 10 órakor kezdődött. A megnyitó keretein belül nem csak a kerékpár túra rajtja, hanem a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) idei „MozduljRá! 2018 Legizmosabb Egyeteme” versenysorozat győztes intézményeinek díjazására is sor került, három kategóriában, 1.000.000,- Ft összértékű HERVIS sportszerutalvány átadásával.

 

A megnyitón a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Gulyás Tibor és az EFOTT Fesztivál fesztiváligazgatója Maszlavér Gábor köszöntötte a szervezők nevében a résztvevőket. A Fesztiváligazgató elmondta, hogy a tavalyi sikerek után idén már több mint 30 sportolási lehetőség várja a résztvevőket a labdasportoktól kezdve az extrém sportokig. A rendezvényre meghívást kapott és köszöntőt mondott Dr. Stocker Miklós, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság (SFÁT) főosztályvezetője, aki beszédében kiemelte, hogy a fesztivál a legjobb alkalom arra is, hogy a kötetlen közegben a sportolást kipróbálhassák azok, akik nem hívei a rendszeres testmozgásnak. A SFÁT támogat minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul ahhoz, hogy minél többen kapjanak kedvet a szabadidő sporthoz, az egészséges és egészségtudatos életmódhoz, melynek fontos része a rendszeres mozgás.

Beszédet mondott még Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki kiemelte, hogy idén az EFOTT-on is megjelennek a para-sportolási lehetőségek, együtt tud sportolni ép és sérült egyetemista, fesztiválozó. Az ilyen fajta közösségi élmény a mások iránti érzékenységet, toleranciát és elfogadást erősíti, ami a fair-play sportolásban, de a magánéletben is fontos.

Az elnök szavait követően Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, beszédét a már 50 éves hagyományokra visszatekintő EFOTT köszöntésével kezdte, és emlékeztetett arra, hogy ELTE HÖK elnöksége alatt ő is bábáskodott az akkor még jóval kisebb léptékű esemény létre jöttében, és sikeres megszervezésében. Ezután hozzá tette, hogy idén is három Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB), a Strandkézilabda, és a Strandröplabda az EFOTT helyszínén, Dinnyésen pedig a Rögbi 7-es kerül megrendezésre a fesztivál ideje alatt. Beszédében azt is megemlítette, hogy a MEFS szervezésében megvalósuló Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS2018) szeptember 20-i központi eseményére hihetetlen összefogással készül a szervezet, a házigazda Nemzeti Közszolgálati Egyetem, és számos budapesti és vidéki MEFS tagintézmény együttműködésében. A tervek szerint a szervezők ezen a napon több ezer egyetemistát várnak sport és rekreációs aktivitásokkal, motivációs előadásokkal, színes programokkal, a sportnap pedig nagyszabású koncerttel zárul majd.

A beszédek sorában utolsóként szólt Dr. Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki köszöntötte a megjelenteket, és rövid beszédében megerősítette a MEFS és a Szerencsejáték Zrt. gyümölcsöző együttműködését az egyetemi sport népszerűsítésében, többek között, az immár második alkalommal megrendezésre került „MozduljRá! Az év Legizmosabb Egyeteme” kampányban.

A kerékpáros túra résztvevőinek köszöntésén túl, ezen az eseményen került átadásra a Szerencsejáték Zrt. által támogatott, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség „Legizmosabb Egyetem” versenysorozat győzteseinek díjazása is. A versenyben intézményi létszám alapján, három kategóriában lehetett 24 óra alatt minél több felülést végezni.

Az I. kategóriában győztes Szegedi Tudományegyetem 500.000,- Ft értékű HERVIS sportszerutalványt kapott. A II. kategória győztese, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 300.000,- Ft értékű HERVIS sportszerutalványt vehetett át Braun úrtól, míg a III. kategória legeredményesebb intézménye, a bajai Eötvös József Főiskola 200.000,- Ft értékű HERVIS sportszerutalványt vihetett haza. A legeredményesebb sportszervező díját, az 50.000,- Ft értékű Feldobox ajándékutalványt, Nagy Ádám Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportiroda vezetője vette át, aki a kihívásban egyszerre, egy adott időtartamban, több mint 120 egyetemi hallgatót mozgatott meg, flash mob szervezésével.

A megnyitót és a díjátadót követően motoros felvezetéssel kezdetét vette a Velencéig tartó kerékpáros túra. A túrán indultak a Polythlon lelkes kerékpárosai is, továbbá egy látássérült és egy ép kerékpárversenyző, tandem kerékpáron, a Ferencvárosi Vaslovak Egyesület színeiben. Nyeregbe pattant a MEFS főtitkára, Dr. Székely Mózes is, aki tavaly egyéni csúcsot állított fel, lekörözve a mezőnyt, a Budapest – Velence távon. A túrázók Budapest – Biatorbágy – Etyek – Alcsútdoboz – Lovasberény – Nadap – Velence útvonalon haladnak majd, megtéve a közel 70 kilométert, három frissítőponttal.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink