114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Gőzerővel készül Székesfehérvár a jövő nyári Egyetemi Amerikai Futball Világbajnokságra

Jövőre nem a Super Bowl lesz a legizgalmasabb a magyar amerikai-futball barátoknak, hiszen 2020 nyarán a székesfehérvári First Field ad otthont az Egyetemi Amerikai Futball Világbajnokságnak!

Olvasási idő: 1,5 perc

Svédország, Mexikó és Kína után Magyarország rendezheti az Egyetemi Amerikai Futball Világbajnokságot 2020. június 4-14. között Székesfehérváron, az ország egyetlen, amerikai foci számára épített stadionjában: a First Fielden. A nagy szenzációt még 2017. december 1-én jelentették be, azóta gőzerővel folyik a felkészülés, a játékosok kiválasztása és a rendezők is javában dolgoznak.

Nemzetközi küldöttség is érkezett Székesfehérvárra, hogy ellenőrizzék haladnak-e az előkészületek. Julien Carrel, svájci és Shigeyuki Watanabe, japán FISU-küldöttek végigjárták a vendéglátókkal a stadiont (2500-an lehettek a lelátón, de ígéret van a bővítésre), a kiszolgáló létesítményeket, az érkező csapatoknak kijelölt szállodákat. A találkozóval mindenki elégedett volt.

A magyar válogatott mellett további három nemzet csapata jelezte már részvételét: itt lesz a kétszeres ezüstérmes Japán, a sportágat a legmagasabb fokon űző Egyesült Államok (egy ezüst és egy bronz a mérlegük), de érkezik a címvédő, az előző három kiírás bajnoka: Mexikó is.

A magyar csapat a vártnak megfelelően gőzerővel készül: a kezdeti százfős keretből 75-en maradtak a csapat legutóbbi edzőtáborára, közülük kell majd kiválasztani a végleges keretet. A többség a HFL-ben edz a felnőttek között, remélhetőleg sok tapasztalattal felvértezve érkeznek majd 2020 júniusában Székesfehérvárra!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Keith Johnson, KeithJJ (pixabay)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink