114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Beköszöntött a tavasz - itt az idő a változásra!

Tavasz idején az ébredő természet akarva akaratlanul változtatásra sarkall: a téli lustaságot felváltja egy tevékenyebb időszak. Van néhány tanácsunk, miként érdemes nekikezdeni egy tavaszi életmódváltásnak.

Olvasási idő: 1 perc

A tavasz általában az életmódváltás kezdete, a jó idő, a napsütéses vidám hangulat rásegít, hogy régóta dédelgetett céljainkért elkezdjünk tenni is valamit. A célunk lehet a télen felszedett kilók eltüntetése, vagy csak sportosabban szeretnénk élni. Nézzük, hogyan kezdjünk neki a tavaszi életmódváltásnak!

  • Első és legfontosabb tanács, hogy legyünk motiváltak! Mindig a cél lebegjen a szemünk előtt, hogy miért is álltunk neki ennek az életmódváltásnak. Ezzel akár hosszabb távon is tudod a sikerességet biztosítani!
  • Az életmódváltás több egyszerű diétánál, ezért ne azzal kezdd, hogy megvonod magadtól az ételt! Tartsd meg a rendszert az étkezésben, és állj át fokozatosan az egészségesebb étkezésre. Egyél több zöldséget, sovány húsokat és zsírszegény vagy növényi tejtermékeket. De a lényeg a napi 4-5 étkezés, aminek a legfontosabb eleme a reggeli.
  • Fokozatosan, lépésről lépésre haladj! Ha korábban nem, vagy csak keveset mozogtál, akkor ne kezdj rögtön maratonfutással! Tíz perc sétával indítsunk, aztán lehet szépen növelni az időtartamot és az intenzitást is. Kérj tanácsot profi trénerektől - online is van már, aki segít -, akik erőállapotodnak megfelelő edzéstervet tudnak készíteni, amit ha betartasz, biztos lehetsz a sikerben.
  • A napi szintű testmozgás elengedhetetlen (ha csak sétálsz, az is jó), de hetente két óra (ez lehet négyszer fél óra is) intenzívebb testmozgás, kardio-edzés is ajánlott.
  • Tervezz! Ha kitaláltad, hová szeretnél az életmódváltással eljutni, akkor határozz meg részcélokat is, így könnyebben nyomon követheted a változást és a fejlődést.
  • Legyél tudatos! Mélyedj el a témában olvass szakirodalmat az életmódváltásról ezzel is motiválva magadat!

Ha minderre odafigyelsz, a változás hosszantartó és biztos lesz!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink