114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tartolt a BME a nehézségi mászóverseny MEFOB-on

Április 2-án sikeresen lezajlott a MEFOB Nehézségi Mászóverseny, a MAFC és a BME Testnevelési Központ szervezésében. Helyszínül a BME Sportközpontban található Műfal falmászó terem szolgált.

Bartha Zsolt, a MEFS szabadidősport vezetője megtartotta nyitóbeszédét, köszöntötte a versenyzőket és szurkolókat, majd Burucs Bálint, magyar bajnok falmászó ismertette a verseny szabályait.
 
9:40-kor megkezdődtek a selejtezők, 6 kategóriában (kezdő férfi/női, haladó férfi/női, top férfi/női), 32 versenyzővel. Egy időben 4 mászó mutathatta meg mászótudását, a kezdők top-rope-ban, a haladó és top kategória elölmászásban. A várakozó indulók a teremmel szomszédos sportpályán melegíthettek és kivetítőn kísérhették nyomon a verseny menetét.
 
A középdöntőbe az indulók fele juthatott be, ami tovább szűkítette az egyébként szoros mezőnyt.
 
 
Az ebédszünetben lehetőség nyílt kapcsolatépítésre, hiszen az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. Igazán jó hangulat alakult ki a selejtezők alatt, amit az ebédszünetben elfogyasztott zsíros kenyerek tovább fokoztak. Az energiaszintről a Red Bull munkatársai gondoskodtak, akik roskadásig pakolva érkeztek meg a versenyre.
 
13:30-kor megkezdődtek a döntők. A kategóriákon belül izolációban várták a résztvevők, hogy sorra kerüljenek, így mindenki egyenlő esélyekkel indulhatott. Izgalmas és szoros versenyben születtek meg a győztesek, akik az év magyar egyetemi-főiskolai falmászó bajnokai.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében Bartha Zsolt kihirdette a bajnokokat, akik éremmel a nyakukban foglalhatták el helyüket a dobogón:
 
 
Kezdő női kategória:
 1. Király Dominika (SZTE)
 2. Vöröss Bettina (BME)
 3. Billay Anna (ELTE)

Kezdő férfi kategória:

 1. Mayer Balázs (BME)
 2. Belinszky Gergő (BME)
 3. Erdőssy Áron (SZE)

Haladó női kategória:

 1. Szabó Dóra (BME)
 2. Molnár Dóra (BME)

Haladó férfi kategória:

 1. Sánta Balázs (SE)
 2. Csepely Gábor (SZE)
 3. Dános Tamás (BGE)

TOP női kategória:

 1. Timbusz Adrienn (OE)

TOP férfi kategória

 1. Török Ferenc (BME)
 2. Szabó Richárd

A verseny támogatói számos ajándékkal járultak hozzá a győztesek díjazásához. Köszönet az Explonak, a Tengerszemnek, a Lokit Mászócipőgyártásnak, és a Mountex Adventurenek.

További köszönet:
A Műfal és a Testnevelés Központ falmászó csapatának a szervezésért és építésért
Zichó Viktornak a fotózásért
A Vásárhelyi Videó Studiónak az egész napos közvetítésért
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink