114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tarolt az NKE az idei judo MEFOB-on

2018. november 10-én Budapesten az UTE Horváth István judo termében megrendezett JUDO Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon tizenöt egyetem 209 hallgatója vett részt, melyen a csapatversenyt az NKE nyerte.

Az idei Judo MEFOB-on is rekordszámú egyetem és judoka képviselte amatőr és profi kategóriában is. Összesen 15 egyetemről (BCE, BME, DE, EKE, ELTE, KRE, NKE, OE, PPKE, PTE, SE, SZE, SZIE, SZTE, TE)  209 hallgató (87 nő és 122 férfi) vett részt a megmérettetésen.

A versenyt színesítették visszatérő japán hallgatók a debreceni és a Semmelweis Egyetemről, montenegrói hallgató a Corvinusról és portugál hallgató a TF-ről.

A nemzetközi versenynaptár zsúfoltsága ellenére is szőnyegre lépett néhány klasszis versenyzőnk. A MEFOB-ot két héttel megelőzően zajlott az Abu-Dabi Grand Slam, előtte egy héttel az U23-as Európa-bajnokság Győrben, a MEFOB-bal egy időben a Taskent Grand Prix, majd egy héttel később a hágai Grand Prix.

A világbajnoki ötödik helyezett, 2017-ben az Év judósa, Csoknyai László is részt vett a MEFOB-on. Kárpáti Emese egy héttel az U23-as Eb-n nyert bronzérme után szintén vette a fáradtságot és elindult a MEFOB-on, emelve annak a rangját.

Az idei versenyen a nagy akarás ellenére szerencsére nem történt komolyabb sérülés. Örömteljes az a vetélkedés, ami kialakult az elmúlt néhány évben a TF, az NKE és a PTE között az összesített csapatverseny győzelméért. A judo MEFOB-ok harmincéves „újkori” története során másodszor fordult elő, hogy nem a TF nyert: az NKE két ponttal jobbnak bizonyult. A verseny tehát igen szoros volt, mindössze egy ötödik helyezés döntött. A harmadik helyezett a pécsi egyetem csapata lett.

Judo MEFOB végeredményei

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink