114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tarolt az EKE az idei Cheer MEFOB-on

A 6. Cheerleading MEFOB-on, melyet a BEAC rendezett meg 8 felsőoktatási egyetem 130 sportolója vett részt, ahol közel 400 szurkoló jelenlétében avattak bajnokot.

Vasárnap került megrendezésre immár 6. alkalommal a Cheerleading Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság. A megmérettetést a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club rendezte meg 8 felsőoktatási intézmény 130 sportolójának részvételével. Az esemény megnyitóján beszédet mondott Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára, valamint Simon Gábor a BEAC ügyvezető igazgatója.

A sportolók 7 különböző kategóriában mérették meg magukat, a legjobbaknak járó díjakat pedig az Európai Cheer Szövetség által delegált pontozóbírói gárda ítélte oda. A verseny ideje alatt a csarnokban fergeteges volt hangulat, a nap folyamán csaknem 400 nézői jegy került értékesítésre.

Senior Jazz Team kategóriában a Testnevelési Egyetem csapata, Senior Hip-hop Team kategóriában az Eszterházy Károly Egyetem csapata, míg Hip-hop páros kategóriában a Budapesti Corvinus Egyetem és az ELTE közös párosa győzedelmeskedett.

Senior Freestlye Pom divízióban csekély pontkülönbséggel ugyan, de az Eszterházy Károly Egyetem vihette haza az aranyérmet, a Debreceni Egyetem pedig második helyezést ért el.

A kiscsoportos emelőkategória koedukált változatában első helyen az ELTE, második helyen a Testnevelési Egyetem csapata végzett, míg női ágában a verseny legmagasabb pontszámával a Semmelweis Egyetem csapata győzedelmeskedett maga mögé utasítva ezzel a Testnevelési Egyetem és a Semmelweis Egyetem másik formációját.

A legkiélezettebb küzdelem Senior Show Cheer Team kategóriában alakult ki. Az 5 egyetem közötti versenyből végül az Eszterházy Károly Egyetem került ki győztesen. Csekély különbséggel ugyan, de 2. helyre szorult a kategória tavalyi bajnoka a Pécsi Tudományegyetem, a bronzéremmel pedig a Semmelweis Egyetem térhetett haza. Negyedik helyen a Szegedi Tudományegyetem, ötödik helyen pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett.

Eredmények VI. Cheer MEFOB

Senior Freestyle Pom Team

1. Eszterházy Károly Egyetem - EKE Cheerleaders (191,5)

2. Debreceni Egyetem - UD Cheerleaders (189,5)

Senior Coed Group Stunt

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem - ELTE Coed Group (227,5)

2. Testnevelési Egyetem - TE Coed Group (118)

Senior All Girl Group Stunt

1. Semmelweis Egyetem - SOTE ALL Girl Group (236,6)

2. Testnevelési Egyetem - TE All Girl Group (207)

3. Semmelweis Egyetem - SOTE Zafír (191,5)

Senior Show Cheer Team

1. Eszterházy Károly Egyetem - EKE Cheerleaders (226)

2. Pécsi Tudományegyetem (PTE) Táncegyüttes (218)

3. Semmelweis Egyetem - SOTE Dragonflies (195)

4. Szegedi Tudományegyetem - Sun City Group (185)

5. Eötvös Loránd Tudományegyetem - ELTE Showgirls (170,5)

Senior Jazz Team

1. Testnevelési Egyetem - TE Jazz Team (190,5)

Senior Hip- hop Team

1. Eszterházy Károly Egyetem - EKE Blackshape (203,5)

Senior Hip- hop Double

1. ELTE-Corvinus - Ferencz Anna - Márton István (194)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink