114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Tanulságos cikk a sajtóban: sport vs tanulás az egyetemen
A www.24.hu cikke közölte a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség legfrissebb kimutatását a sportoló olimpikonokról.
A Riói olimpián 157 magyar sportoló képviselte hazánkat.
Bő kétharmaduk, 113 fő folytatott vagy folytat egyetemi tanulmányokat.
Közülük 55 fő ma is aktív hallgató.

Készítettünk  egy kimutatást a RIói olimpia kapcsán: legfrissebb kimutatásunk szerint igenis jól megfér a kiemelkedő versenysport az eredményes felsőoktatási teljesítménnyel.

Aki kiskorában elkezdi, és érettségi után sem hagyja abba a sportolást, sport karrierje szempontjából egyetemista korára sok lehetőséggel élhet: kettős életpálya modell, mentorálás, tutorálás, egyéni tanulási- és vizsgabeosztás, rugalmas szemeszter és számos, a sportoló idejéhez és igényeihez igazított megoldás a felsőoktatási intézmények kínálatában.

A Riói olimpián 157 magyar sportoló képviselte hazánkat.

Bő kétharmaduk, 113 fő folytatott vagy folytat egyetemi tanulmányokat.

Közülük 55 fő ma is aktív hallgató.

Közülük - a budapesti intézményeket nézve - ketten-ketten a Budapesti Corvinusra, az Óbudai Egyetemre, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetemre, tizenheten a Testnevelési Egyetemre, hárman-hárman a Metropolitan Egyetemre,  az Edutus Főiskolára, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, hatan az ELTE-re járnak. Természetesen, más nagy nevű egyetemek is okítják olimpikonjainkat.

Azt sokan tudják, Hosszú Katinka Amerikában, a University of Southern Californián végzett, de a teljesség igénye nélkül: Szilágyi Áron például második diplomáját szerzi hamarosan, Kapás Boglárka az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Cseh László a BME, Lőrincz Viktor az Eszterházy Károly Egyetem, a Juhász Adrián - Simon Béla páros mindkét tagja a Széchelyi István Egyetem hallgatói, míg Joó Abigél  most diplomázik szintén ezen az egyetemen, és kajakos Szabó Gabink az Edutus hallgatója és ugyanitt Csernoviczki Éva a Zsigmond Király Főiskola volt hallgató és az Edutus Főiskola nagykövete.

Amúgy ez a bő 71 százalékos arány szinte egy az egyben megegyezik a 2016-os felvételi adatokkal, az összes jelentkező (11 219 fő) és a közülük felvett diákok (74 652) arányával.

Tudni kell, hogy a kiemelkedő sporteredmény után többletpontot kaphat a felvételiző.

Forrás: 24.hu Kálnoki Kis Attila

http://24.hu/sport/2016/08/30/megdontjuk-a-bunko-sportolok-sztereotipiat/

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink