114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Táncolj, sportolj a PTE-vel!

Március 26-án nyitotta meg online kapuit a PTE digitális táncterme, ahol 16-féle ingyenes tánc- és aerobikóra közül válogathatnak kedvükre az érdeklődők.

Olvasási idő: 2 perc

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sportirodán működő Táncoló Egyeteme a járványügyi helyzet miatt egy egészen újfajta módon folytatja februárban indult kurzusait, mi több, újfajta mozgásformák is bekerülnek a folyamatosan frissülő repertoárba.

A kényszerű bezártságot fizikai, lelki, szellemi és közösségi jóllétünk is gyakran megsínyli. A tánc, a mozgás, a zene azonban kiváló hatással van mindezek karbantartására. Az érdeklődők szabadon választhatnak 16 különböző tánc-, torna- és aerobik órájuk közül: alakformáló táncaerobik, hastánc, hip-hop, horvát, szerb, makedón táncok, kizomba, kubai salsa, latin freestyle aerobik, latin táncok, party rock and roll, showtánc, szenior torna, ülő tánc, kétféle társastánc és zenés torna. 

Az oktatók házi videók segítségével otthon is folytatódhat a tánc és a mozgás: a konyha, a szoba, a kert vagy éppen a garázs válhat táncteremmé. Az esetlegesen szükséges eszközök is mind olyanok, amik egy átlagos háztartásban megtalálhatók, mint például felmosófa, gyümölcsmosó vagy éppen egy szék. Hogy a virtuális közösség is fenntartható legyen, a Táncoló Egyetem Facebook oldalán várja az órák közben készült fotókat, rövid videókat, vagy bármilyen egyéb, akár humoros táncos felvételt is. A PTE Sportiroda és a Táncoló Egyetem így próbál közös összefogással egy kis testedzést és jó kedvet csempészni a mindennapokba.

A cél az, hogy akinek nem feltétlenül szükséges kimozdulnia, az maradjon otthon és táncoljon, mozogjon velük! A videók bármikor, rugalmas időbeosztásban használhatók! Vigyázzunk egymásra!

#stayhome #stayactive

A programot bemutató videóért klikk ide.

Az órákat itt látogathatod.

Forrás: PTE Sportiroda

Fotó: PTE, PxHere

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink