114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szoros mezőny a 2015-ös Vízilabda MEFOB-on

Túl vagyunk a 2015-ös Vízilabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) első fordulóján, amelyet a Nyéki Imre Uszodában tartottak február 14-15-én. A harmadik alkalommal megrendezett, idén két fordulóssá bővülő, MEFOB egyetemi vízilabda csapatai igazán szoros és izgalmas meccsekkel szórakoztatták a közönséget.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Semmelweis Egyetem által szervezett MEFOB-on 11 hazai egyetem csapata küzdött meg egymással. Az első forduló csapatmérkőzései után szoros az állás, ugyanis a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) csapatai fej- fej mellett állnak. Az első egyetemi bajnokságot a Corvinus Egyetem, a másodikat pedig a BGF nyerte, idén is az esélyesek között van a két egyetem.

Igazán kiemelkedő hétvége áll a Vízilabda MEFOB mögött, mivel a két nap alatt összesen több mint 800 néző látogatott el a versenyre, akik lelkesen szurkoltak mindvégig annak a 181 egyetemi sportolónak, akik felvették a harcot a bajnoki címért. A vízen kívül olimpikonokkal találkozhattak a szemfülesek, hiszen dr. Faragó Tamás, dr. Steinmetz Ádám és id. Kenéz György, mint bírók tették tiszteletüket az egyetemi bajnokságon. Az esemény főszervezője dr. Merkely Béla volt, a versengést megtekintette  dr. Székely Mózes, az FTT elnöke, a MEFS főtitkára is.

 A csoportmeccsek folytatódnak április 11-12-én, illetve a kialakult csoporteredmények után helyosztók, elődöntők, bronzmérkőzés és döntő várható!

 

Részletes eredmények:

BKF-BME: 8-15
Károli-Debrecen 11-17
Szeged-Pázmàny 12-13
BGF-CORVINUS 5-8
ELTE-Pécs 14-12
BKF-Pázmány 6-12
Karoli-Corvinus 8-18
Szeged-Semmelweis 12-7
Debrecen-Pécs 10-10
BGF-ELTE 14-13
Szeged-BME 6-9
Corvinus-Debrecen 19:9
BKF-SOTE 10:11
Károli-ELTE: 5:19
BGF-Pécs 14:5
Pázmány-BME 10:8

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink