114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szoros mérkőzések drámai végjátékkal a női egyetemi bajnokságban

Mindössze három mérkőzést rendeztek a héten a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Összecsapásból ugyan kevés volt, izgalomból azonban annál több. A három találkozóból kettő is az egyik fél minimális, egyetlen pontos győzelmével végződött, ráadásul ezek egyike, a NKE-Csata BME-MAFC fővárosi derbi csak hosszabbítás után dőlt el. A veretlen címvédő TF is csupán egyetlen ponttal tudott nyerni Miskolcon. Az első félidő az egyetlen kevesebb izgalmat hozó találkozón az NKE-Csata Győr összecsapáson is szoros volt.

Olvasási idő: 2 perc

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

 

Keleti csoport, 8. forduló:

 

Miskolci Egyetem TFSE 6263 (2022, 1914, 1214, 1113)
Miskolc, Körcsarnok, 30 néző. V.: Takács, Bene.

Miskolci Egyetem: TAKÁCS 16/6, Kecskés 5/3, Papp 3, Balázs, ARAD 25/3. Csere: TÓTH B. 11/3, Móri 2, Orbán, Sabbadin, Gőz, Jámbor, Bándi. Edző: Lippai Szabolcs.

TFSE: KENYERES 13/6, HERJECZKI 10, Kozma 6/6, Hegyi 4, Nagy 2. Csere: SZELI 14, Angyal 8, Vörösházi 4, Varga 2, Szabó. Edző: Hegedűs Péter.

Nagy iramban, színvonalas játékkal kezdődött a mérkőzés, a csapatok felváltva szórták a kosarakat. Hazai részről Arad Zsófia, Takács Anna és a padról érkező Tóth Boglárka, a címvédő fővárosiaktól pedig Kenyeres Anett, Herjeczki Patrícia és szintén egy cserejátékos, Szeli Dorina jeleskedett. A második negyedben védekezést váltott a hazai együttes, és pontosabb játékkal a vezetést is sikerült átvennie és állandósítania minimális előnyét. A felek egy triplányi hazai előnnyel fordultak. A második félidő végig kiegyenlített és szoros volt, szünet után a két csapat szinte végig váltva vezetett. Az utolsó percben Herjeczki középtávoli dobásával már a TF jutott előnyhöz. Egy edzői technikai hibát követően Arad dobhatott büntetőt. A végjátékban egypontos TF vezetésnél a hazai csapat időt kért. A mezőny legjobbjához, a találkozót 25 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával záró Arad kapott egy passzt, befordult, dobott, a labda pedig a játékosok, az edzők és a nézők feszült figyelme közepette a gyűrűn kettőt pattanva leperdült onnan, így végül a címvédő TF örülhetett, amely veretlen maradt, ám a Miskolc is minden elismerést megérdemel, hiszen alaposan megszorongatta a címvédőt.

Lippai Szabolcs: - Hatalmasat küzdött a csapat, az egész mérkőzésen fej-fej mellett haladva a korábbi bajnok ellen. A lányok bebizonyították, hogy ott van a helyük a rájátszásban, a következő két meccsünkre kell összpontosítanunk, hogy megtartsuk és megszerezzük a Keleti csoport harmadik helyét. Gratulálok, és további sok sikert kívánok a TF-nek!

Hegedűs Péter: - Legutóbbi találkozásunk óta rengeteget fejlődött a miskolci csapat, és szoros mérkőzést játszottunk, velük a végletekig kiélezve. Összességében gratulálok a csapatomnak, mert végig összetartottak. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a folytatáshoz!

Statisztika

Nyugati csoport, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

NKE-CSATA – Széchenyi Kosárlabda Akadémia 5686 (1819, 1920, 1120, 827)
Budapest, Ludovika Aréna, 15 néző. V.: Lövei,Káré.

NKE-CSATA: TAKÁCS 10, Kovács, Gaál 7/3, POLGÁRI 17/12, SZÉKELY 14. Csere:  Csarankó 2, Szarka, Juhász 6, Lenti. Edző: Mányoky Fanni.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia: BAFFY 9/3, HORVÁTH K. 11/9, Horváth D., NAGY R. 16. BICZÓ 15. Csere: SZŰTS 10, Bánszegi 1, Tóth, PERL 17/15, Török 2, Gyuricza 5/3. Edző: Barthalos István.

 

Mindkét csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést. Kemény, kiélezett, kifejezetten magas színvonalú játék jellemezte az első félidőt, több taktikai váltással. A csapatok fej-fej mellett haladtak, igazán nagy különbséget egyik együttes sem tudott kialakítani. A hazaiak Takács Emese, valamint a két dupla-duplát elérő játékosuk, Polgári Melinda (17 pont, 11 lepattanó) és Székely Réka (14 pont, 10 lepattanó) vezérletével abszolút egyenrangú ellenfelei voltak a csoport egyik legjobb együttesének.

Bár a második félidő Polgári hármasával kezdődött, ez nem dobta föl a hazai csapatot, amely, ahogy mondani szokás, "bent maradt az öltözőben". A frissebb, "hosszabb kispaddal" rendelkező vendég győri együttes ezt könyörtelenül kihasználva egy 15–2-es rohammal elhúzott, s fokozatosan felőrölve az első félidőben remeklő NKE-Csata ellenállását, végül 30 pontos győzelmet aratott. A vendégeknél is volt Nagy Rebeka (16 pont, 14 lepattanó) és Biczó Laura (15 pont, 10 lepattanó) személyében két olyan játékos, aki dupla-dupláig jutott.

Mányoky Fanni: - Gratulálok az ellenfélnek és a saját csapatomnak is! Úgy gondolom, egy félidőn át partnerei tudtunk lenni egy kiváló együttesnek, amelynek nagy esélye van akár a bajnokság megnyerésére is. A győriek kiváló, fegyelmezett játékot mutattak, és kollégám bő rotációval tudott dolgozni, ami a második félidőben döntőnek bizonyult. Összességében remek mérkőzés volt.

Barthalos István: - Ha minden meccs ilyen színvonalat hozna, mint amilyen az első félidő volt, akkor a csapatok nagyon sokat fejlődnének. A hazaiak nagyon jó dobóformát fogtak ki az első félidőben, de a félidőre így is sikerült minimális vezetést szereznünk. Utána a jobb állóképességünk, a hosszabb cserepad és a taktikus védekezés meghozta gyümölcsét. A végeredmény nem tükrözi a küzdelem nagyságát. Gratulálok ellenfelünknek, köszönjük a mérkőzést!

Statisztika

 

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

NKE-CSATA – BME MAFC 59-58 (15–18, 17–13, 13–17, 8–5, 6–5)
Budapest, Ludovika Aréna, 15 néző. V.: Jankovics,Gruber.

NKE-CSATA: TAKÁCS 24/3, KOVÁCS 2, GAÁL 6/6, Kundráth 15/9, Szarka 4. Csere: Székely 6/3, Csarankó, Juhász 2. Edző: Mányoky Fanni.

BME-MAFC: Bozsó 9/3, HIZSNYIK 18/6, HORVÁTH  12, MUNTEÁN 11/3, Kardos 6. Csere: Kovács, Zsolnai, Selmeczy, Józsa 2. Edző: Gorácz Árpád.

 

Az első negyed kicsit a vendégeknek sikerült jobban, a második pedig a hazaiaknak, de összességében a csapatok fej-fej mellett haladtak, egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A második félidőt jobban kezdte a 18 pontos,13 lepattanós dupla-duplát elérő, Hizsnyik Dóra vezette BME, de az NKE-Csata nem adta fel. Az utolsó negyed kevés kosarat, ám óriási izgalmakat hozott. A vendégeknek több lehetőségük is volt a győzelem megszerzésére, de nem tudtak élni vele, így következett a hosszabbítás. A végsőkig küzdöttek a felek, majd az utolsó másodpercekben a hazaiaknak sikerült labdát szerezniük, s a támadást a BME csak személy hibával tudta megállítani. Az addig pont nélkül álló Kovács Kincső higgadtan értékesítette mindkét büntetőjét, amivel a hazaiak átvették a vezetést. Igaz, a vendégek még egyszer időt kértek, de nem tudtak kosarat szerezni, így 45 perc után egy ponttal az NKE-Csata alakulata bizonyult jobbnak.

Mányoky Fanni: - Gratulálok a BME-MAFC csapatának is! Nagyon büszke vagyok a lányokra! Ma sem volt teljes a csapatunk, de aki itt volt, szívét-lelkét beletette a játékba, ami végül győzelemhez vezetett. Köszönöm, lányok!

Gorácz Árpád: - Egy ilyen meccs után nehéz bármit is mondanom. Gratulálok a Csatának, nagyot küzdöttek!

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter
Szöveg: Botár László, Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink