114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szoros helyi rangadók Pécsen és a fővárosban

Két "helyi érdekeltségű" rangadót, és egy megyei összecsapást is rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság Nyugati csoportjában. A legnagyobb különbségű győzelem az utóbbi ágon, a Győr–Sopron "ütközet" során született, a fővárosi és a pécsi derbi viszont szorosan alakult, mindkettőn 10 ponton belül volt a különbség a felek között. Előbbin Közgáz-, utóbbin pedig Petőfi-siker született. A Keleti csoportban a címvédő TF simán verte a Szeged csapatát.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport, 5. forduló 

TFSE–Szegedi RSC 99–32 (23–5, 23–8, 27–5, 26–14)

Budapest, Testnevelési Egyetem, 20 néző. V.: Gaál, Gruber.

TFSE: Nagy 2, KENYERES 24/12, Herjeczki 6, Vörösházi 9/3, SZELI 16. Csere: HEGYI 18/6, Kozma 4, KOVÁTS G. 20, Zágoni. Edző: Hegedűs Péter.

Szegedi RSC: Boros 9, Váradi 3, Fodor 5, Finsztál 3/3, PÁSZOR 10. Csere: Hernádi 2, Liska, Hevesi, Vizes. Edző: Földi Alexandra.

A hazai csapat lendületes, pontos játékkal kezdte a mérkőzést, és hamar 17–2-es előnyre tett szert. A folytatásban is a címvédő TFSE akarata érvényesült, a vendégcsapat játékosai azonban olykor-olykor szép villanásokkal mutatták meg, mire képesek. A Szegedből Pásztor Lili jutott el 10 pontig, míg hazai oldalról Kováts Gabriella tripla-duplája (20 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz, 7 kiharcolt fault), Szeli Dorina dupla-duplája (16 pont, 17 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 gólpassz), illetve Kenyeres Anett (24/12 pont, 5 szerzett labda) és Hegyi Hanna (18/6 pont, 5 szerzett labda, 12 perc alatt) remek teljesítménye emelhető ki.

Hegedűs Péter: - Megfelelő ritmusban kezdtük a meccset, már az elejétől szép dolgokat mutattak be a lányok. Összességében minden csapattag sokat tett hozzá a győzelemhez. Most hosszabb szünet következik, addig is bízom benne, hogy lesz lehetőségünk néhány közös edzésre, amelyen a csapat jobban összecsiszolódhat. Köszönjük a mérkőzést a Szegedi RSC-nek, és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

Földi Alexandra: - A vizsgaidőszaknak köszönhetően sajnos sok hiányzóval érkeztünk a fővárosba. Bízom benne, hogy ennél rosszabb mérkőzést már nem játszunk a szezon során, hiszen a lányok ma a túlélésért kosárlabdáztak. Gratulálok a Testnevelési Egyetemnek.

Statisztika

 

Nyugati csoport, 7. forduló

 

BME MAFC–Közgáz SC és DSK 64–72 (20–26, 11–15, 19–14, 14–17)

Budapest, Tüskecsarnok,  30 néző. V.: Bagi, Kruk.

BME MAFC: BOZSÓ 10, HIZSNYIK 20, HORVÁTH 19,  Kardos 4, Munteán 6/6. Csere: Zsolnai 2, Józsa 1, Benkő G. Edző: Gorácz Árpád.

Közgáz SC:  KATONA 7/6, Zana 6, FARKAS 18/12, Imre Noémi, PFANDLER 8. Csere: Hidas, Imre Nóra, 4, Szammer 6, DOKTOR 14, Pataki 2, Kapornai 4, Herendi 3/3. Edző: Németh Kata.

A mérkőzés elején a Közgáz 10–4-re ellépett ellenfelétől, de az időkérés felrázta a hazaiakat. A BME-MAFC próbálta üldözni ellenfelét, ám félidőre így is tízpontos Közgáz vezetést mutatott az eredményjelző. A kezdéshez kísértetiesen hasonlóan indult a második félidő, ismét a Közgáz "kapta el" jobban a "rajtot", s 16 pontosra nőtt a Doktor Anna, Farkas Fanni kettős vezette vendégcsapat előnye. A zónára váltó hazaiak védekezése azonban zavarba hozta a Közgázt, a negyed végére 5 pontra feljött elsősorban a Hizsnyik Dóra és Horváth Anna eredményességére építő veretlen csoportelső. A befejező részben a vendégek taktikusan játszva kezükben tartották az irányítást és a mérkőzést, így megérdemelten nyerték meg a színvonalas fővárosi derbit.

Gorácz Árpád: - Hullámzó volt a mérkőzés, amelyen a Közgáz végig vezetve nyert.

Németh Kata: - Gratulálok mindkét csapatnak a helyenként színvonalas mérkőzéshez.

Statisztika

 

Széchenyi Kosárlabda Akadémia–SMAFC 129–28 (26–9, 37–2, 34–6, 32–11)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 10 néző. V.: Földesi, Erős.

SZKA: GOSZTOLA 11, PERL 12/6,   SZŰTS 16, NAGY R. 20/3,  Bánszegi 16. Csere: Horváth D. 4, BAFFY 19/3, HORVÁTH K. 16/6, Tóth 2, RABI 13. Edző: Barthalos István.

SMAFC: Rabatin 2, PADOS 10, Kollár 2, Pogonyi 3/3, Czirják 9. Csere: Ádám, Határ 2, Besenyei. Edző: Panta István.

 

Az egész mérkőzésen a győri csapat akarata érvényesült. A hazai támadások többsége sikeresen zárult, ha elsőre nem is találtak be az agresszíven letámadó hazaiak, a soproni palánk alatt visszaszerzett lepattanókból szereztek pontokat. Az igen agresszív győri letámadás ellen "szenvedő" soproniaktól mindössze pár ügyes felvillanásra futotta. Hazai részről Nagy Rebeka (20 pont, 17 lepattanó) a SMAFC-ból pedig Pados Kitti (10-10 pont és lepattanó) jutott dupla-dupláig.

Barthalos István: - Az előzetes várakozásnak megfelelően mi uraltuk a mérkőzést. Örülök, hogy Sopron felkerült a női egyetemi bajnokság palettájára. Sok sikert kívánok nekik, megtiszteltük őket, hogy végig komolyan vettük a mérkőzést. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek az egész csapatom nevében.

Panta István: - Gratulálok az ellenfélnek, amely nagyon jó játékerőt képvisel. Nem voltunk felkészülve a letámadásra, új csapat vagyunk a bajnokságban, igyekszünk felzárkózni, és felvenni a versenyt a profibb csapatokkal. Ez most sajnos nem sikerült.

 

PTE Petőfi SE–PTE PEAC 69–60 (17–17, 12–18, 19–9, 21–16)

Pécs, Cserepka Iskola, 20 néző. V.: Fleischmann, dr. Danka.

PTE Petőfi SE: Miltner, Horváth 7/3, TÓTH R. 16/9, Gulyás 3, Séra 8. Csere: Elek, Kállai, PAP 22, Molnár, Bencze 2, Orosz, BISZAK 11/9. Edző: Sipos Ádám.

PTE PEAC: TEMES 16, SZOMOR 15/9, Krikler, Süle 4, BÁTAI 10, . Csere: Szabó 4/3, Propszt 5/3, Tóth, Szenteszki 6. Edző: Bekk Zsanett.

Igazi pécsi presztízscsatát hozott a két együttes összecsapása. A két csapat már az elejétől egymásnak feszült, nagyobb előnyt egyik sem tudott szerezni. Nem kímélték egymást a játékosok, a meccsen mindkét csapat végig keményen védekezett. A szünetben 6 ponttal még a PEAC vezetett, ám a harmadik negyedben a Petőfi magához ragadta az irányítást, s fordítani tudott. A negyedik negyedben a vendégcsapat  zónavédekezéssel próbálta kizökkenteni a hazaiakat, de szakasz közepén egy 10–4-es sorozattal 10 pontosra növelte előnyét a Petőfi, amely a 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Pap Regina vezetésével nem adta ki a kezéből a vezetést.

Sipos Ádám: - Gratulálok a csapatomnak, fontos volt nekünk ez a győzelem.

Bekk Zsanett: - Edzés nélkül nem számíthattunk ennél jobbra.

Statisztika

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink