114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szoros csata a Duatlon MEFOB-on

Kellemes őszi időben, tíz egyetem 20 hallgatója és két oktatója vágott neki a Duatlon MEFOB (rövid táv) 15 km-es futó- és 40 km-es kerékpáros távjának, melyen Sárszegi Noémi (PTE) és Józsa Botond (ÓE) voltak a leggyorsabbak.

Olvasási idő: 1 perc

Hetedszerre rendezték meg Ajkán a duatlon utánpótlás ranglistaversenyt és a rövidtávú országos bajnokságot, melynek hagyományosan része az egyetemisták és főiskolások országos bajnoksága is. A szokásos tavaszi időpont helyett a járványhelyzet miatt őszre tolódott a Duatlon MEFOB (rövid táv), ahol a legjobbakat sem a tanévkezdés sem a vírushelyzet nem tántoríttattak el attól, hogy ott legyenek a rajtnál. Tíz egyetem nevezett versenyzőket: BCE, BME, DE, ELTE, EKE, ÓE, PPKE, PTE, SZE és TE

A nőknél kilenc induló teljesítette a 10 km futásból, 40 km kerékpározásból és további 5 km futásból álló megmérettetést, ahol a végén mindössze 39 századmásodperc döntött: Sárszegi Noémi (PTE) a jó futásának köszönhetően nyerte meg végül a versenyt, ugyanis mindkét etapban 1-1 másodpercet vert az őt szorosan követő Molnár Sára Katára (PTE), aki viszont a bringán volt gyorsabb, de ahhoz nem eléggé, hogy meg is előzze Sárszegi Noémit. A harmadik helyen kissé lemaradva Farkas Lilla (BCE) ért be, aki ezzel a második bronzérmét szerezte meg a szezonban a Triatlon MEFOB után.

A férfiak küzdelme nem alakult ennyire szorosan: az Óbudai Egyetem hallgatója: Józsa Botond 1 óra 57 perces idővel ért célba, amivel a felnőtt férfi mezőnyben negyedik helyet szerzett. Másodikként Hadházi Máté (TE) futott be háromperces hátránnyal. Harmadik és negyedik helyen a biatlon-válogatott két tagja ért célba: Büki Ádám (BCE), Gyallai Soma (EKE) sorrendben.

Az oktatóknál ketten indultak: a Debreceni Egyetemet Szabó Attila képviselte, az ELTE-t pedig dr. Székely Mózes, akik pont ebben a sorrendben értek célba.

Duatlon MEFOB (rövid táv) végeredménye - nők:

1. Sárszegi Noémi (PTE) - 02:06:03

2. Molnár Sára Kata (PTE) - 02:06:42

3. Farkas Lilla (BCE) - 02:19:41

Duatlon MEFOB (rövid táv) végeredménye - férfiak:

1. Józsa Botond (ÓE) - 01:57:17

2. Hadházi Máté (TE) - 02:00:39

3. Büki Ádám (BCE) - 02:02:27

Duatlon MEFOB (rövid tá) végeredménye - oktatók:

1. Szabó Attila (DE) - 02:16:27

2. dr. Székely Mózes (ELTE) - 02:19:05

A teljes végeredmény itt, itt és itt olvasható.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Magyar Triatlon Szövetség - Lipták Tamás

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink