114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szombathelyi bravúr a győriek ellen a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a nőknél

Négy mérkőzést rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az egyetlen - igaz jókora - meglepetés az egyetlen a nyugati csoportban lejátszott találkozón született: a SzoESE nagy csatában legyőzte a csoportgyőzelemre hajtó győri együttest. A keleti csoportban is volt egy izgalmas találkozó: az ELTE fogcsikorgató, nagy küzdelemben "gyűrte le" a miskolci hölgyeket. A TF-Szeged a mérkőzésen a papírformának megfelelően biztos hazai, Nyíregyháza-DEAC találkozón pedig szorosabb első félidő után sima vendégsiker született.

 

Keleti csoport, 12. forduló

 

TFSE - Szegedi RSC 81-50 (26-20, 24-9, 13-13, 18-8)

Budapest, Alkotás u., zárt kapuk mögött. V.: Lövei, Gruber

 

TFSE: HANTI 11, Szeitl 8/6, Burján L. 4, BENKE 12/6, Galli-Hirling 4. Csere: KIRÁLY 13/9, KENYERES 14/6, Herman 2, Dömötör 2, Szabó E. 3, Boros 6, Bernáth 2. Edző: Hegedűs Péter

Szeged: Lovrity 9, Szabó B. 4, Liska 5/3, BURJÁN B. 20/3, FODOR 10. Csere: Kurinszki 2. Edző: Földi Alexandra

 

Az első percekben még a bátran ügyesen kezdő vendégek vezettek a találkozót kissé "álmoskásan" indító TF otthonában. A szakasz második felében a végül - 4 blokkolással is "megfejelve " - 13 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Király Andrea tripláival fordított a hazai együttes. A szegediek - a vendéglátók számára szinte tarthatatlan - Burján Bianka ügyes és eredményes játéka révén a 2. etap közepéig tartották a lépést a TF együttesével. A félidő hajrájában Kenyeres Anett vezérletével egy 16-2-t "repesztve" 20 pont fölé növelte előnyét a TF, s ezzel el is döntötte a találkozót. Szünet után a hazaiak sok tiszta helyzetet rontottak el, így a lelkes, s helyenként ügyesen játszó vendégek Fodor Franciska közeli találataival sokáig kiegyenlítetté tették a játékot, de a végére elfáradó vendégek ellen Benke Sára és Hanti Daniella kosaraival végül fölényessé tette sikerét a TF. Érdekesség, hogy a találkozón minden pályára lépő játékos szerzett kosarat.

 

Hegedűs Péter: - Örülök annak, hogy minden játékosunk szerzett pontot. Ezen a mérkőzésen bő rotációval tudtunk dolgozni, és erre szükség is volt, mert az elmúlt napok "erőltetett menetének" az egyesületünk színeiben lejátszott sok meccsnek a hatása azért érződött a kezeken, lábakon. Gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Földi Alexandra: - Minden elismerésem a játékosaimé, akik vállalták az utazást és a játékot. Különböző okok miatt nagyon szűk rotációval érkeztünk, de, amíg erővel bírtuk egyenrangú ellenfelei voltunk a TF-nek, amelynek gratulálok a győzelméhez!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_647

 

 

 

ELTE BEAC – Miskolci Egyetem 52-45 (11-12, 12-18, 10-3, 19-12)

Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Gaál, Nagy-Pál

 

ELTE BEAC: VARGA A. 12/6, Takács 9/9, Lendér 3, Tarnai 2, FOLTIN 8. Csere: Simoncsik,  Kiss 6, Fabini 4, Biszák, Stekler 6/3, Nagyi 2. Edző: Laklóth Anna, Zsoldos András

Miskolci Egyetem: KECSKÉS 20/15, Szegeczki 14/3, Balázs, Kababik 4, Sikora 5. Csere: Papp 2, Nagy. Mb. edző: Béres Dávid

 

Mindkét csapat indiszponáltan, sok hibával kezdte a mérkőzést. Korán sor került az első hazai időkérésre, de az nem érte el a várt hatást. A vendégek találtak előbb magukra, az első negyed végére egy pontos előnyt tudtak kialakítani. A második negyedben is sokkal lelkesebbek voltak a vendégek, a fővárosi lányok továbbra sem találták a "góldobó cipőjüket" és sokszor könnyelműen nagy távolságból védekeztek a miskolci hölgyeken, akik köszönték szépen, éltek a lehetőséggel és elsősorban Kecskés Karina révén szép számmal értékesítették távoli kísérleteiket.

A második félidőre 7 pontos vendég előnnyel fordultak a csapatok. Szünet után az ELTE-BEAC-os hölgyek igyekeztek magasabb fokozatra kapcsolni védekezésben, aminek meg is lett az eredménye: mindössze 3 pontot engedélyeztek ellenfelüknek a harmadik játékrészben. A támadó játék mindkét oldalon akadozott, a hazaiak nem találták az ellenszerét a miskolci zónának. Egyenlő állásról indult az utolsó negyed. A vendégek többnyire a területvédekezésüket vetették be az utolsó játékrészben is, ami ellen a hazaiak a kialakított helyzeteiket továbbra is csak csekély százalékkal tudták értékesíteni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban, a mérleg nyelvét az billentette az ELTE oldalára, hogy az előző 3 negyeddel ellentétben Varga Anna és Takács Emese révén távolról be-betaláltak. Minden dicséret megilleti a miskolci hölgykoszorút, amely alaposan megizzasztotta az esélyesebb fővárosiakat és végig nyílttá tette a találkozót!

 

Laklóth Anna: - Gratulálni szeretnék a Miskolcnak, erőn felül játszottak, megérdemelték volna a győzelmet! Mi ma nagyon nem találtuk magunkat és a ritmusunkat, a gyűrű is "be volt deszkázva", ezért is tartom nagyon értékesnek ezt a győzelmet! Köszönöm a lányoknak a második félidőbe fektetett energiát. Nem volt szép meccs, de ha tanulunk belőle, akkor viszont nagyon értékes lehet!

Béres Dávid: - Nagyon jól kezdtünk, sikerült megvalósítani azt, amit megbeszéltünk. Mindenki a tudása legjavát hozta. Az utolsó játékrészre elfáradtunk. Gratulálok a játékosaimnak a nagyszerű játékhoz! Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert az elkövetkező mérkőzéseikhez!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_648

 

 

 

Nyíregyházi Egyetemi SE - DEAC 44-73 (10-19, 16-18, 10-19, 8-17)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Gergely, Nyíri

 

Nyíregyháza: Tóth, Lukács 19/9, Veréb, Karakó 9, ALAJTNER 16. Csere: Adonyi, Nagy, Balogh. Edző: Farkasinszki Orsolya

DEAC: Mezei 6, Nagy 7/3, BACZUK 11/3, KERNÁCS 23, PAPP  8. Csere: Bagdi 2, Kapus 2, Király 4, Záhorszky 5/3, Holinka-Miklós 5/3. Edző: Kászoni Boglárka

 

Nagy lendülettel kezdték a csapatok a mérkőzést. A Debrecen jóval pontosabban játszott, s 9 ponttal ellépett. A nyitó szakasz hajrájától a félidő végéig Lukács Panna hárompontosai és Alajtner Rebeka ponterős játéka révén kiegyenlítetté tette a játékot a Nyíregyháza. Szünet után a vendégek a tripla-dupla közelében járó Kernács Réka (23 pont, 9 lepattanó, 8 szerzett labda) és Baczuk Virág jóvoltából ismét magukhoz ragadták az irányítást, s végül biztosan győzték le a fokozatosan elfáradó hazaiakat.

 

Farkasinszki Orsolya: - Nagyon örülök az eredménynek! Az első félidőnk az kifejezetten jó volt és a második félidőben is voltak olyan dolgok, amiket a lányoktól kértem és sikerült megvalósítaniuk. Annak, hogy Alajtner Rebeka ilyen jól játszott, annak különösen örülök. Reméljük, hogy ez a későbbiekben tovább fog folytatódni!

Kászoni Boglárka: - Gyengén védekeztünk és lassan játszottunk az egész meccsen. Voltak gyors indítások, viszont lehetett volna sokkal több is.  A kizárásoknál sokszor bealudtunk, annak viszont örülök, hogy  mindenkinek tudtam adni lehetőséget, hogy bizonyíthasson.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_649

 

 

 

 

Nyugati csoport, 12 . forduló

 

SzoESE - UNI Győr SzESE 61-57 (15-13, 17-19, 15-10, 14-15)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Kovács, Kiss

 

Szombathely: Jakubovics 9, PREISINGER 16/9, Püspöki 7/3, BALOGH V. 15/3, Plózer 6 . Csere: Mezősi 8/3, Sándor. Edző: Kollerics Barnabás

Győr: HORVÁTH  D. 10/6, Perl 9, Szűts 5, Horváth K. 9, Nagy R. 9. Csere: Pozsgai, Tóth, Király, Rozmán 6, Rabi, Bánszegi 7, Reider 2. Edző: Barthalos István

 

A roppant kiegyensúlyozott nyugati csoport megnyerésére esélyes győri csapat látogatott Szombathelyre.

Nagyon nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe mindkét együttes. Fej-fej mellett haladtak, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Végig kiélezett küzdelem zajlott, a nagy harcban, iramban mindkét oldalon időnként ordító hibákkal. A 3. negyed közepén sikerült 7 ponttal meglépniük a hazaiaknak, de a Győr nem tört meg,  3 perccel a befejezés előtt már a vendégek álltak jobban 2 ponttal. A végjátékban azonban Preisinger Boglárkát, aki a kosárszerzés minden típusát - tripla, büntető, dupla - bemutatta, nem tudták tartani a vendégek, így meglepetésre a SzoESE "elkapta" a csoportot a találkozó előtt még vezető győri együttest. Ennek igazán a BME csapata örülhetett, amely bár e fordulóbeli mérkőzést már korábban lejátszotta, így a héten nem lépett pályára, mégis a csoport élére került.

 

Kollerics Barnabás: - Gratulálok a vendégcsapatnak, jó mérkőzést játszottunk. Nagyon boldog vagyok, hogy a csoport egyik élcsapatának helyezettjét sikerült megverni az egyetemi bajnokságban. Gratulálok a csapatomnak, ahogy az elején, megbeszéltük a lányokkal, egy dolgon múlott az egész: ismerve a kvalitásainkat, higgyük el, hogy tudunk győzni! Itthon kaptunk ötvenhét pontot, ez volt az alapja mindennek. Minden játékosunk "vevő volt" a munkára, és a nehéz helyzetekben mindig volt, aki átlendített bennünket, vagy egy lepattanóval, vagy egy jó védekezéssel, vagy akár egy jó kint dobással. Szerintem ez hozta meg a győzelmet, csapatként tudtunk működni.

Barthalos István: - Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. A lelkes hazai együttes megérdemelten nyert. Csapatom teljesítményét a szokatlan időjárási körülményekkel és a mérkőzést megelőző Valentin napi megpróbáltatásokkal tudom magyarázni.

Statisztika: http://hunbasket.hu/tabella-matrix/x2021/whun_univn

 

 

A PTE-PEAC - BME-MAFC mérkőzést már korábban lejátszották, a Ludovika Csata-Közgáz találkozót pedig elhalasztották.

 

 

Fotó: SzoESE

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink