114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szombathely másodszor is legyőzte a Közgázt a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban

A keleti csoportban az Eger a Nyíregyháza, a nyugatiban pedig a Szombathely a Közgáz ellen nyert rangadót a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál. A vasiak őszi idegenbeli sikerük után otthonukban is felülmúlták fővárosi riválisukat. A pécsiek egy valóságos kosáresőt hozó mérkőzésen verték a Veszprémet, a BME-MAFC pedig a jól küzdő SMAFC otthonában győzött. 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak

 

Keleti csoport, a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

EKE Eger - Nyíregyházi ESE 97-76 (25-14, 25-28, 20-14, 27-20)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Lónáth, Vaszi.

 

EKE Eger: Pomázi 14/12, Szabó 17/12, Ungi 11, Illés 11/3, Szicsák 6. Csere: Papp 14/12, Sárosi 3/3, Steier 16/12. Edző: Váczi Péter.

NYESE: Tisza 18/3, Demeter 17/15, Szilasi 15/9, Kovács 9/3, Gerőcs 10. Csere: Bíró, Vida, Horányi, Jánkfalvi. Edző: Bus Iván.

 

A csapatok a rájátszásért, a jobb pozícióért küzdve kezdték a mérkőzést. Az egriek az első negyedben 11 pontos előnyre tettek szert, a tartalékos Nyíregyháza ellen. A második negyedben viszont már nem tudtak hasonló hatékonysággal védekezni a hazaiak, így nagy dobópárbaj közepette valamit faragtak a nyíregyháziak a hátrányukból. A 3. negyedben már nem igazán voltak hullámvölgyek a hazaiaknál, akik újra megnyugtató előnyre tettek szert. A 4. negyedet azonban 2 perc alatt 9-0-as rohammal kezdtek a vendégek, s 5 pontra felzárkóztak.  Ezzel azonban "ellőtte puskaporát" a Nyíregyháza. Az egriek újítottak, pár gyors kosárral és több játékosuk jó dobóformája révén pontos távoli dobásokkal, biztosították a győzelmüket és a végül 17 hárompontos kosarat szerezve simának látszó, 21 pontos győzelmet arattak.

 

Váczi Péter: A végelszámolás szempontjából fontos mérkőzés volt, hiszen így meg tudtuk szerezni a 3. helyet. Kíváncsian várjuk nyugaton ki végez a második helyen, mert szeretnénk bejutni a döntőbe. Ezért mindent meg fogunk tenni. A mai párharcról azt tudom mondani, hogy nagyon lelkes volt a Nyíregyháza. Egyik fél sem volt itt teljes csapattal, de ma mi egy picit jobban voltunk. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert az ellenfélnek!

Bus Iván: Gratulálok az Eger csapatának. Nagyon enerváltan játszottunk, ők pedig kiváló százalékkal dobtak kívülről. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

 

 

 

Nyugati csoport, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

PTE PEAC - Veszprémi Egyetem SC 128–88 (29-9, 29-24, 37-30, 33-25)
Pécs, Ifjúság út 6., zárt kapuk mögött. V.: Fleischmann, Téczely.

 

PTE PEAC: VARGA 22/18, SCHUJ 22/12, NAGY K.  21/9, LAJOS 18, KIS M. 12. Csere: Gergely 8, Major 8/6, GRISZHÁBER 12/6, Sziráki 5. Edző: Földi Sándor.

Veszprémi Egyetem SC: BIRKÁS 24/3, Kovács, SIMON 43/3, Veingartner 16, Majkó. Csere: Lukenics 5/3. Edző: Mónus Péter.

 

A lényegi dolgok már az első negyedben eldőltek. A PTE-PEAC simán átrohant az ellenfelén, s 20 pontos vezetést szerzett.  Ezt követően értelemszerűen már nem a védekezésre helyezték a hangsúlyt a csapatok, hanem a támadásra, óriási dobópárbaj alakult ki, a harmadik negyed különösen pontgazdagra sikeredett. A PTE-PEAC magabiztosan nyerte az összecsapást, két játékosuk - Nagy Kevin (21 pont, 10 gólpassz) és Kis Milán (12 pont, 16 lepattanó) dupla-duplával járult hozzá a fölényes győzelemhez. A hazaiak sokkal jobban (17/38, 44,7%) dobták a triplákat, mint a veszprémiek (3/26, 11,5%)

 

Földi Sándor: Komplett csapattal álltunk fel. Sikerült előnyt teremteni és megtartani végig. Annak ellenére, hogy nagy volt a különbség, sok hiba is volt. Komolyabban kell hozzáállni, gyenge volt az egy-egy védekezésünk, ezen majd javítani kell.

Mónus Péter: Gratulálok az ellenfélnek! Szerintem egy jó iramú mérkőzést játszottunk. Nem tudtunk mit kezdeni a pécsi triplaesővel. Nekünk kintről semmi sem esett be ez meg is mutatkozott az eredményen. Sok sikert kívánunk az ellenfelünknek!

Statisztika

 

 

 

 

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzések:

 

SZOESE - KÖZGÁZ 78-86 (26-13, 14-20, 20-16, 18-10)
Szombathely, zárt kapuk mögött. V.: Dr. Lipics, Antoni.

 

SZOESE: Horváth 12/9, KISS 14/3, VICZE 14/6, SCHVEIGHOFFER 14/12, Oroszi 9/3. Csere: Bojkovszky 2, Novák 5/3, Habel 2, Werner 2, Balogh. Edző: Kéri Péter, Mészáros Máté.

KÖZGÁZ: Németh 7, Laczó 1, Gőczi 2, BEA 15/3, ÚR 13. Csere: Fóti 3/3, Kiss, Komma 12, Forgács 3/3. Edző: Vladár Csaba.

 

Mindkét csapat számára nagy tétje volt a mérkőzésnek az alapszakasz végeredménye szempontjából. Az első 3-4 percben felváltva estek a kosarak, majd a vendégek néhány ponttal elhúztak. A negyed közepén a hazai csapat átvette a vezetést, s lendületes, pontos játékkal jelentős, 13 pontos előnyt szerzett. A második negyedet a Közgáz dominálta és a szünetig faragott is a hátrányából, 7 pontos különbséggel vonultak pihenőre a csapatok. A fordulás után a vendégek 7 percig nem tudtak pontot szerezni, ezzel eldőlni is látszott meccs. Ekkor már 20 pont volt a hazaiak előnye és magabiztosan uralták az összecsapást. Bár a negyedet 2 vendég tripla zárta nem forgott veszélyben a hazaiak vezetése. Az utolsó játékrészben már mindkét edző minden játékosnak adott lehetőséget, akik többnyire éltek is ezzel. A SZOESE-nél Vicze Kristófot kell megemlíteni, aki 14 pontja mellé leszedett öt lepattanót, kiharcolt 3 személyi hibát és szerzett 5 labdát (19 VAL). A vendégeknél Bea Gergely nyújtott hasonló teljesítményt 11 ponttal, 7 lepattanóval és 6 kiharcolt személyi hibával (18 VAL).

 

Kéri Péter: Kemény meccsre számítottunk és azt is kaptuk. Ezt a győzelmet is elsősorban a stabil védekezésünknek köszönhetjük.

Vladár Csaba: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a SZOESE csapatának a győzelemhez, megérdemelten nyertek. Sajnos az utazás rányomta a bélyegét az első negyedbeli játékunkra, későn ébredtünk és az ott összeszedett hátrányunkat az utána feljavuló játékunkkal sem tudtuk ledolgozni. A jobb támadójáték döntött a hazaiak javára.

Statisztika 

 

 

 

SMAFC - BME MAFC  80-86 (23-33, 22-16, 18-22, 17-15)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Rokob, Tóth.

 

SMAFC: Hipságh 16/12, HEISZENBERGER 26/6, SZEGEDI 11, RÉTI  19, Barcza 4. Csere: Janzsó, Gáspár, Fekete 4. Edző: Farkas Dávid.

BME MAFC: KOFLÁNOVICS 14/12, MOHAMED18/6, Svéda 12/3, CSEPREGI 11, BÓR 24/3. Csere: Horváth M. 2, Harsányi 5, Kulik. Edző: Tiba Klára.

 

Az első pár percben óriási rohanás jellemezte mindkét csapatot, öt perc után 14-21 állt az eredményjelzőn, pontosabban játszott a BME. A hazaiak egy időkéréssel próbálták megtörni a fővárosi gárda lendületét, ám védekezni továbbra sem akart egyik csapat sem, így 56 pontot hozott ez a szakasz.


A második negyed közepétől éledezni kezdtek a hazaiak és 2 pontra is megközelítették a rutinosabb vendégcsapatot,  s "tapadtak rá", így szoros, a félidőre  45-49-es állásnál vonultak szünetre a csapatok. A harmadik negyedben is szoros maradt a mérkőzés, több alkalommal is úgy tűnt, hogy meglépnek a vendégek, de a lelkes hazaiak  látványos támadásokkal rendre felzárkóztak. A negyedik negyed elején véglegesen kinyílt az olló a két csapat között, fáradni látszódott az addig lelkesen küzdő SMAFC és a BME már 16 pontosra növelte előnyét. Ekkor az utolsó hazai időkérés annyit tudott még lendíteni a hazai csapaton, hogy bár győzelmi esélyeik nem voltak a végjátékban, tisztességes végeredménnyel zártak a rájátszásért küzdő BME csapata ellen. A találkozó egyetlen dupla-dupláját a vesztes hazai csapat játékosa, Réti Boldizsár ért el 19 ponttal és 10 lepattanóval.

Farkas Dávid: Sikerült ismét egy jó mérkőzést játszanunk egy olyan csapat ellen, amelyik a rájátszásért küzd és évek óta meghatározó csapata a bajnokságnak. Sajnos több olyan egyéni hibát követtünk el, amelyek miatt nem sikerült győztesen elhagynunk a pályát, de nem lehet egy rossz szavam sem a fiúkra, hiszen ebben a nehéz helyzetben továbbra is örülök annak, hogy itt vannak és élvezik a játékot és mérkőzésről-mérkőzésre fejlődnek. Nagyon a szívemhez nőtt ez a csapat, sajnálom, hogy lelkes szurkolótáborunk nem lehet ennek az idei évnek a részese.


Tiba Klára: Megint nem jó szerkezetben és kis létszámban tudtunk eljönni, de amiért jöttünk az sikerült, megszereztük ezt a győzelmet. Megpróbálunk tovább harcolni a 4-be jutásért.

Statisztika 

 

 

Fotó: SzoESE

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink