114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

„Szeretni kell, ennyi az egész…” - Egyetemi rangadót nyert a TFSE női kosárcsapata az NB I-ben

Egyetemi rangadót nyert a TFSE női csapata az ELTE BEAC ellen a kosárlabda NB I-ben, és ezzel a középmezőnyben zárta az alapszakasz első felét. Magyar Bianka csapatának úgy tűnik, igenis van keresnivalója a legjobbak között!

Olvasási idő: 3,5 perc

Pedig szerény célokkal vágott neki a bajnokság idei kiírásának a TFSE-MTK együttese, amely hosszú idő után – korábban TFSE néven – lett újra tagja az élvonalnak. Az ambiciózus edző, Magyar Bianka agresszív és látványosan játszó csapatot ígért a szezonkezdet előtt, amely nem feltett kézzel megy ki a pályára. Úgy tűnik, a terv működik: a TFSE tizenegy fordulót követően 6. a bajnokságban, mindössze két ponttal lemaradva a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikétől. 

„Nehéz lenne vitatni, a csapat eddig várakozáson felül teljesített – kezdte értékelőjét Magyar Bianka vezetőedző. – Korábban senki sem hitte volna, hogy tizenegy fordulót követően hat győztes mérkőzés lesz a csapat neve mellett. A lányok derekasan dolgoznak, a csapat pedig jó úton halad.”

Minden kezdet nehéz   

Mi tagadás, nem indult ilyen könnyen, Doktor Annáék az első fordulóban a jóval erősebb Diósgyőrt fogadták, és 17 pontos vereséget szenvedtek (66–83). Nem kellett sokat várni az első győzelemre, a csapat már a 2. fordulóban jelezte, számolni kell vele. A TFSE alighogy megízlelte, milyen is győzni az NB I-ben, következett a sztárokkal telitűzdelt regnáló bajnok Sopron, amely nagyarányú győzelmet aratott a csapat városmajori otthonában (65–87).

„Nagy szerencse, hogy a sorsolásnak köszönhetően már a bajnokság elején összecsaptunk a két legjobb magyar alakulattal. Újonc csapat edzőjeként nem mondhatok mást, mint hogy két kalkulálható vereséget szenvedtünk” – tette hozzá a vezetőedző.

Ha egy üzlet egyszer beindul

A 4. és az 5. fordulóban két skalpot is begyűjtött a TFSE, előbb a PINKK-Pécs (89–75), majd a Cegléd hajtott fejet az együttes előtt (76–60). Nagy hiba lenne azonban, ha azt gondolnánk, ez a két meccs sétagalopp volt.


„A szezonkezdet előtt azt reméltük, hogy a harmadik-negyedik fordulóra összeáll a csapat, és ettől kezdve egyre több mérkőzést nyerünk meg. Ez szerencsére így is lett. Ám a magyar bajnokságban nincs könnyű győzelem” – hívta fel a figyelmet a vezetőedző.

Kisebb hullámvölgyben

A 6. és a 7. fordulóban két erős ellenfél várt az egyetemi gárdára, s bár a fiatal tehetséges edző, Tursics Krisztián által irányított Csata ellen nem volt esélye a TFSE-nek (87–100), a Szekszárd otthonában, szoros küzdelemben, mindössze kétpontos vereséget szenvedett (79–81). 

Feltámadás

Ezt követően a csapat elkapta a fonalat, négy meccséből hármat megnyert, ám minden győzelemért keményen meg kellett küzdenie. Ezek közül némiképp kiemelkedik a Győr elleni diadal (70–62).

„Sok meglepetést okoztunk a szezonban, már a topcsapatoknak is számolniuk kell velünk. Büszkék vagyunk, hogy a nemzetközi mezőnyben pallérozódó Győrt sikerült két vállra fektetnünk. Talán ez a győzelmünk volt a legértékesebb” – húzta alá Magyar Bianka.

A siker receptje

Vajon mi az oka, hogy a kis költségvetéssel működő, nagyrészt egyetemistákból álló klub méltó ellenfele a nagy múltú egyesületeknek?

„Játékosaink – a két amerikai kivételével – egyetemre járnak, és a tanulás mellett nyújtanak ilyen kiemelkedő teljesítményt, ezért rájuk különösen büszkék vagyunk. Kemények és alázatosak, nekik sokkal jobban meg kell dolgozniuk a sikerért, mint azoknak, akik csak a sportra összpontosíthatnak. A csapat másik erénye az egység, fontos, hogy mindenki szeresse a másikat, és hogy a játékosok jó kedvvel járjanak az edzésekre” – zárta a beszélgetést a szakember. 

Itt nézheted meg újra a csapat BEAC elleni meccsét, itt pedig azt, hogyan értékelte a győzelmet Magyar Bianka és Alisia Jenkins.

További érdekességekért és infóért böngészd a csapat Facebook-oldalát és honlapját

A TFSE-MTK eddigi mérlege az NB I idei kiírásában (2019-2020):

TFSE-MTK – Aluinvent DVTK 66–83
PEAC-Pécs–TFSE-MTK 84–94
TFSE-MTK–Sopron Basket 65–87
PINKK-Pécsi 424–TFSE-MTK 75–89
VBW CEKK Cegléd–TFSE-MTK 60–76
TFSE-MTK–FCSM Csata 87–100
Atomerőmű KSC Szekszárd–TFSE-MTK 81–79
TFSE-MTK–Uni Győr MÉLY-ÚT 70–62
ZTE Női Kosárlabda Klub–TFSE-MTK 79–72
TFSE-MTK–Vasas Akadémia 81–60
TFSE-MTK–ELTE BEAC Újbuda 77–75

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Kép: TFSE hivatalos honlapja (Nagy Péter János)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink