114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szegedi siker a Közgáz ellen

Mindössze két - ám igen fontos - összecsapást rendeztek a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női keleti csoportjában, és mindkettőn vendégsiker született. A Szeged a csoport 2. helyének megszerzése szempontjából fontos találkozót nyert a Közgáz otthonában, a MAFC-BME pedig szünet után fordítva tudott nyerni Miskolcon

Női keleti csoport:

Közgáz - USC Szeged 69-73 (12-25, 21-19, 15-17, 21-12)

Kinizsi u., Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, 40 néző. V.: Horváth Cs., Kruk.

Közgáz: KATONA 18/3, Kovács P. 6/6, DOKTOR 27, Donkó, ABAHÁZY 13. Cs.: Csikász 5, Vásárhelyi.

Szeged: Kőházi 10, KECSKÉS 16/3, HORVÁTH ZS. 12/6, FÖLDI 22/9, Jáhni 8. Cs.: Nagy L. 3/3, Fodor 2.

A találkozó elején "állva hagyta" a Szeged az álmosan kezdő hazaiakat, a végül tripla-dupla közelébe jutó Kecskés Fanny (16/3 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz) és Kőházi Fanni vezérletével 10-1-gyel indított. A folytatásban támadásban ugyan magára talált a Közgáz, amely Doktor Anna vezérletével kiegyenlítetté tette a játékot, de a védekezése továbbra sem volt túl hatékony, Földi Alexandra ügyes, eredményes játéka révén nemhogy tartani, növelni is tudta előnyét a vendég együttes.

A második szakaszban Abaházy Anna néhány blokkal vétette észre magát, Kovács Petra triplájával 10 pontra feljöttek a hazaiak, de igazán közel kerülni ezúttal sem tudtak a szegediekhez.

Szünet után Katona Bianka révén triplával, védekezésben pedig zónával kezdett a Közgáz, ám eladott labdái miatt a könnyedén ziccerezgető vendégek a szakasz közepén 19 pontos előnyre tettek szert. Ekkor keményített védekezésén a Közgáz, élesedett a csata, akadt néhány szikrázó párharc. Eladott pár labdát a Szeged, a hazaiak megkezdték a felzárkózást, egy 11-2-vel 10 pontra feljöttek, de a negyed Földi triplájával, s 13 pontos szegedi vezetéssel zárult.

A befejező 10 percre lendületben maradtak a hazaiak., akik az Abaházy-Doktor-Katona trió jóvoltából labdákat, s rendezetlen védelem ellen kosarakat szerezve a negyed első felét 13-2-re nyerve 2 pontra feljöttek. Horváth Zsanett majd Nagy Lili egy-egy triplájára építve egy 8-3-as rohammal újra ellépett 7-tel a Szeged. A Közgáz azonban nem, tört meg, többek között Kovács P. újabb hármasával 2 pontra visszajött. A végjátékban a minimum a hosszabbításért támadott, de az addig remekül játszó Doktor pontatlan átadását Kőházi csípte el, s ziccerével bebiztosította a Szeged győzelmét ezen a remek, élvezetes, színvonalas találkozón.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_univk_338

MEAFC - MAFC-BME 59-71 (21-18, 18-15, 14-21, 6-17)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női keleti csoport

MEAFC: Juhász 6/3, Bakos 8, PAPP 7, VASAS 12, SIKORA 26. Cs.: Chvatal, Kovács K.

MAFC-BME: MIHÁCZI 24/3, HORVÁTH A. 6, TARNAI 11, Fülep Cs. 11/3, SZABÓ V. 16. Cs.: Éder, Vágvölgyi 3, Stéger.

Ellentétes félidők mérkőzésén az első 20 percben a miskolciak akarata érvényesült, s a két dupla-duplát elérő játékosa, Sikora Emőke (26 pont, 10 lepattanó) és Vasas Orsolya (12 pont, 13 lepattanó) vezérletével szünetig 6 pontos előnyt szerzett. Ezt csaknem megduplázva a 3. negyed közepén 50-39-re vezettek a miskolciak, de ekkor "elfogytak". A fővárosiak elsősorban Miháczi Diána (24 pont, 9 lepattanó) és Szabó Vivien (16 pont, 9 lepattanó) jóvoltából fokozatosan átvették az irányítást, s a 3. negyed végén a vezetést is. A záró szakaszra lendületben maradtak a vendégek a fáradó miskolci lányokkal szemben,  s a végén már nagy fölényben játszva aratott értékes győzelmet.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_univk_339

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink