114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Száz kilométerre fel! – remek kezdeményezés az SZTE-n

A tavalyi évhez hasonlóan idén is futó, tekerő, túrázó kihívást indít az Szegedi Tudományegyetem, a cél minimum 100 km teljesítése a szorgalmi időszak végéig. Regisztrálj, ha te szeretnéd a leggyorsabban teljesíteni a távot!

Olvasási idő: 2 perc

Nagy sikere volt tavaly, a karantén idején életre hívott SZTE Mozdulj! kampánynak, hiszen az egyetem hallgatói, dolgozói és korábbi polgárai is örömmel csatlakoztak a kihíváshoz és együtt több mint 43 ezer km-t futottak, tekertek, amivel akár a Földet is megkerülhették volna. Az egész egyetemi közösséget megmozdító kampányt idén is elindították, ám most – az egyetem százéves jubileumához kapcsolódva – 100 km-t kell teljesíteni.

Az SZTE 100 kihívást háromféleképpen pipálhatták ki az egyetem polgárai: futva, kerékpározva és túrázva. A cél, hogy a szorgalmi időszak végéig érjék el, vagy közelítsék meg minél jobban a 100 km-t. Természetesen ezt túl lehet lépni, de az sem mellékes, hogy számít a gyorsaság is. A futást választó hallgatók közül a 100 km-t leggyorsabban teljesítő 100 hallgató egyedi érmet kap, a bringások és a túrázók között a legjobb női és a legjobb férfi hallgató részesül díjazásban. Azonban azok sem fognak szomorkodni, akik nem voltak elég gyorsak, vagy nem mozogtak annyit, mert a résztvevők között további értékes nyereményeket sorsol ki a kihívást koordináló SZTE Sportközpont.

A dolgozóknak és korábbi hallgatóknak is érdemes részt venniük az idei kihívásban, mivel a 10 leggyorsabb futó egyedi érmet kap, de a legtöbbet kerekezők és túrázók is részesülnek díjazásban. A felhívás arra is felszólít, hogy minél többen vigyék túrázni a családot is, készítsenek fotót, töltsék fel, és a képet feltöltők között nyereményeket sorsolnak ki.

Minden további információt megtaláltok az SZTE Sportközpont honlapján, itt pedig a Facebook-eseményt! A dolgozók és korábbi SZTE-s hallgatók az uniszegedalumni.com honlapon tudnak tájékozódni és részt venni a kihívásban.

Száz kilométerre fel! 

Szöveg: Janzsó Miklós (www.unisport.hu)

Fotó: SZTE Sportközpont

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink