114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szatmári András szerezte az első magyar aranyérmet az Universiaden

A Tajpejben zajló 29. nyári Universiade mai napján férfi kardban a 24 éves Szatmári András szerezte a magyar csapat első érmét, aranyat.

2017.08.20. Tajpej Universiade

Az idén világbajnoki címet nyert Vasas vívó 11 ellenféllel  találkozott, s csak egyetlen vereséget volt kénytelen elkönyvelni, még a nap elején a csoportjában. A kiesésre menő találkozóin lehengerlő volt, a négy közé jutásért a csapatban világbajnok koreai Gu-val mérkőzött és 15-11-re nyert. Ők ketten vívták az egyéni világbajnoki döntőt is és az ázsiai vívónak nem sikerült visszavágnia. Az elődöntőben az iráni Muhamed Rahbari következett, aki 15-8 arányú vereséggel hagyta el a pástot. A Budapesti Gazdasági Egyetem harmadéves hallgatója a döntőben is lendületes vívást mutatott és a török Yildirimet 15-6 arányban lépte le (a mérkőzésük második felében csupán egy tust kapott!).

Szatmári a világbajnokság után pihent egy keveset, de az Universiadera újra munkába állt és "leiskolázta" a mezőnyt.  A sportágban "Szatyiként" és "Szatyorként"  is ismert Szatmári így nyilatkozott az eredményhirdetés után, amikor a tiszteletére elhangzott a Gaudeamus Igitur.  "Technikailag a mezőny fölött álltam, s számomra az a nap legnagyobb értéke, hogy fáradtságom ellenére fizikailag sem tudtak fölém kerülni, azaz képes voltam nem megroppanni, a fizikai erőmre is építhetek."

Szatmárin kívül még három kardozónk szerepelt a mezőnyben, Iliasz Nikolasz a 32 közé, Puy Sebestyén és Péch Miklós a 16 közé kerülésért vívott meccsén búcsúzott. 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink