114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Szamba a nyitányon

Magyar részvétel nélkül zajlanak az egyetemi labdarúgó-világbajnokság küzdelmei, amelynek a kínai Jinjiang ad otthont november 21. és december 1. között. Az első csoportkörben az „otthon” játszó ázsiai egyetemek gyengén kezdtek, a brazil felsőoktatási intézmények azonban jól rajtoltak. 

Olvasási idő: 1,5 perc

Csütörtökön a csoportküzdelmekkel megkezdődött az egyetemi labdarúgó-világbajnokság. A férfiak nyitómeccsén – szoros küzdelemben – a Mexikói Független Egyetem csapata 1–0-ra legyőzte a házigazda Pekingi Műszaki Egyetem együttesét. Az első csoportkörben több nagyarányú győzelem is született, a végső győzelemre esélyes brazil Paulista Egyetem 4–1-re verte a koreai Myongji Egyetemet, de odatette magát az ukrán Borisz Gricsenko Egyetem is, amely 5–0-ra tarolta le olasz ellenfelét.

A nők nyitómérkőzésén is ellopták a show-t a házigazda elől, a brazil Paulista Egyetem 2–0-ra múlta felül kínai ellenfelét, a Pekingi Egyetemet. Méretes zakót kapott a Lausanne-i Egyetem, a szabó szerepében a Sydney Egyetem remekelt (12–0). Nem járt jól a kínai Donghua Egyetem sem, amely az Ottawai Egyetemmel szemben maradt alul (2–0). Az ázsiai csapatok mérlegén a thaiföldi Asian Scholars Egyetem javított, amely 3–0-s győzelmet aratott a Szibériai Állami Egyetem felett.

 

Tudtad?

Nem akárki, a FIFA-aranylabdás, korábbi portugál válogatott labdarúgó Luis Figo jelenlétében tartották meg a vb-sorsolást szeptember 11-én Jinjiangban.

Összesen 16 férfi és 8 női csapat kvalifikálta magát a vb-re. A nőknél és a férfiaknál is egy-egy kínai egyetem selejtező-mérkőzések nélkül, a házigazda jogán vesz részt az eseményen.

A csoportkör küzdelmei kapcsán jó, ha tudod, a férfiak csapatait négy, egyenként négyfős csoportba sorsolták, a női együttesek pedig két négyfős csoportban harcolnak a továbbjutásért.

Nemcsak 2019-ben, hanem a soron következő három páratlan évben (2021, 2023, 2025) is Jinjiang ad otthont a világeseménynek.

Ha böngészni támad kedved az eredmények között, katt ide.

Élőben akarsz meccset nézni? Itt megteheted.

Ez pedig az esemény hivatalos weboldala.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: freepiks, pixabay, FISU Facebook-oldal

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink