114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Strandkézilabda MEFOB-on a tavalyi bajnokoknak sikerült megvédeniük címüket

2017. július 12-13. között Velencén, az EFOTT fesztivál keretén belül ismét megrendezésre került a strandkézilabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB), ahol a tavalyi bajnokok megvédték címüket, így a férfiaknál a Budapesti Corvinus Egyetem, míg a nőknél a Testnevelési Egyetem csapatai vehették át az aranyérmet.

A bajnokságra nagy érdeklődés mellett a nevezés 8 férfi csapattal és 7 női csapattal zárult. A férfiaknál benevezett a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és Testnevelési Egyetem. A hölgyeknél a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Testnevelési Egyetem adott le nevezést. A beérkezett nevezések eredményeképpen a férfiakat két 4 fős csoportba, míg hölgyeket egy 3 fős és egy 4 fős csoportba osztottuk. Mind a férfi, mind a női vonalon részt vettek a tavalyi bajnok csapatok és a helyezettek is.

 

A férfi csoportok

A csoport

 • Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)
 • Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
 • Eszterházy Károly Egyetem (EKE)
 • Testnevelési Egyetem (TE)

 

B csoport

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
 • Pécsi Tudományegyetem (PTE)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)
 • Debreceni Egyetem (DE)

 

 

 

A női csoportok

A csoport

 • Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
 • Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)
 • Semmelweis Egyetem (SE)

 

B csoport

 • Testnevelési Egyetem (TE)
 • Pécsi Tudományegyetem (PTE)
 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

 

 A mérkőzésekre 30 perc állt rendelkezésre, ami a 2x10 perces félidőt és egy esetleges szétlövést foglalt magában. Az első játéknap látványos mérkőzésekben gazdag volt, a tavalyi bajnokok parádés játékot produkáltak és akadtak meglepetések is.

 

A második játéknapra alig maradt csoportmérkőzés, így hamar elkezdődtek a helyosztók. Rendkívül szoros és izgalmas mérkőzések zajlottak és végül a tavalyi bajnokoknak sikerült is megvédeni címüket.

VÉGEREDMÉNY 

Férfiak:

 1. BCE
 2. BME
 3. KRE/PTE
 4. ELTE
 5. EKE
 6. DE
 7. TE

 

Hölgyek:

 1. TE
 2. BME
 3. PTE/ELTE/KRE
 4. SE

 

A díjátadóra kora este került sor, a díjakat Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke és Sümeghy Gyula a KRE Nemzetközi Igazgatója adta át a győzteseknek és a helyezetteknek. A győztesek serleg, érem és oklevél díjazásban részesültek, valamint értékes ajándékcsomagot kaptak a BiotTechUSA és a Hummel Magyarország jóvoltából, illetve a gólkirály és a gólkirálynő egy-egy Hummel kézilabdával gazdagodott. A gólkirály Illés Richárd (BCE) lett, míg a gólkirálynő Benedek Zsófia (BME).

Tavalyihoz hasonlóan a MEFOB keretein belül megrendeztük a BEFS strandkézilabda bajnokságot is, amelyen a budapesti csapatok eredményei alapján hirdettünk győztest és helyezetteket.

 

Férfiak:

 1. BCE
 2. BME
 3. KRE
 4. ELTE
 5. TE

 

Hölgyek:

 1. TE
 2. BME
 3. ELTE/KRE
 4. SE

 

Összességében egy izgalmas és látványos bajnokságon vagyunk túl, bízunk benne, hogy jövőre hasonlóan eredményes bajnokság lesz.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink