114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

#StayAtHome #FitAtHome - Instán üzennek a sztárok!

A külföldi egyetemi sportolók is különféleképpen kezelik a koronavírus okozta helyzetet. Insta-körkép.

Olvasási idő: 1,5 perc

A vírus miatti veszélyhelyzet és az abból fakadó bezártság mindenkire másként hat: van, aki még jobban bezárkózik, de van olyan is, aki egyre inkább kitárulkozik, van aki az emlékeinek él, mások pedig így virtuálisan is keresik a többiek társaságát. Instagramon megnéztük, hogy az Universiadé külföldi sztárjai hogyan ütik el az időt!

A járvány által legjobban érintett Olaszország sportolói a legkülönfélébb módjait választották az idő eltöltésének, sokan egyszerűen leálltak a posztolással és a járvány idején inkább a családjukra fókuszálnak a követőik helyett. A legnépszerűbb hashtag az #iorestoacasa vagyis otthon maradok, amely sziesztázás közben mutatja a sportolókat. Mások viszont igazán aktívan töltik az idejüket és az otthoni edzéseikről töltenek fel videókat: egyesek csak azért, hogy lám ő is edz otthon (és tegyünk mi is így!), mások pedig olyan gyakorlatokat mutatnak be, amiket mi is elvégezhetünk a négy fal között, vagy ha van udvarunk, akkor ott. A tornászok között a Carlotta Ferlito által indított #piedialmurochallenge nevű kihívás terjed, a fal melletti kézenállás jobbnál jobb bemutatásának céljával. De a sportolók példát is mutatnak és részt vesznek a védekezés fontosságának hirdetésében is például: Giacomo Raffaeli, röplabdázó. Sokaknak pedig ez az időszak segít, hogy kicsit lassítsanak és elgondolkodjanak az életükről.

A franciáknál is hasonló a helyzet, egyetemi sportolóik a közösségi média tanúsága szerint fegyelmezetten otthon maradnak, és leginkább otthoni edzős videókkal szórakoztatják követőiket pl: Sara Balzer. Többeknél az olimpia elhalasztása is előkerül, és mindannyian készülnek 2021-re, miután a NOB felelős döntést hirdetett a rendezőkkel együttműködve. Imke Onnen német magasugró az otthoni edzésre készült, így megkönnyebbült az olimpia elhalasztásának hírét hallva. A belarusz rövidtávfutó, Kristina Tsimanovskaya pedig kedvenc receptjeit osztja meg követőivel.

Lássuk, hogy mit tesz ebben a helyzetben a FISU? #fitathome és #staythome hashtagekkel bíztatja követőit az otthonmaradás fontosságára és arra, hogy ezekkel a címkékkel lássák el bejegyzéseiket, hogy mindenki láthassa, hogy ki, hogyan edz otthon, hogyan tartja magát fitten. A FISU végigköveti egy-egy sportoló karanténban töltött napját, így mi is láthatjuk, hogy esznek, miként edzenek és a pihenés melyik formáját részesítik előnyben. Őket követve mi is töltsük fel edzésvideónkat és hívjuk barátainkat is, mutassuk be együtt, miként edzünk!

#Stay safe #stay home #stayActive 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: FISU (Instagram)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink