114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sporttrendek a Kárpát-medencében – konferenciával jubilál a KEK

Tizedszer találkoznak a magyar egyetemek sportcsapatai határon innen és túlról, ezúttal harmincnégy intézmény hetvennégy csapata vesz részt a seregszemlén.

Öt ország 950 sportolója rúgja, pattogtatja, üti a labdát március 1-2. között a jubileumi Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) sportpályáin. Tizedszer találkoznak a magyar egyetemek sportcsapatai határon innen és túlról, ezúttal harmincnégy intézmény hetvennégy csapata vesz részt a seregszemlén. A KEK idén csatlakozik a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozatához, így még hangsúlyosabban hirdeti a sportolás és a közösség fontosságát. A hagyományos sportágak (futsal, röplabda, kosárlabda) mellett két új sport is bemutatkozik, az asztalitenisz és az e-sport.

Konferencia nyitja meg a jubileumi eseményt

A rendezvény 10. születésnapját ünnepelve kitekintést tesz a multisport rendezvények világából, és ismeretterjesztő, tudományos köntöst ölt. Február 28-án a BEAC és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egész napos konferenciát szervez a KEK égisze alatt az ELTE Gömb aulájában, Sport trendek a Kárpát-medencében címmel. Téma lesz többek között a Kárpát-medencei sport-infrastruktúra fejlesztése, a magyar sporttechnológiai innovációk, a parasport helyzete, a hazai nagyvállalatok sportszponzorációs szerepe, az e-sportok térnyerése, a statisztikák kiemelt szerepe a futballban vagy épp a Tour de Hongrie kivirágzása. Az előadók között szerepel Kemény Dénes, a magyar férfivízilabda-válogatott háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Dr. Fürjes Balázs államtitkár, Dr. Szalay Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Dr. Deutsch Tamás MTK elnök, Szabó László MPB elnök, és Szekeres Adrián, a Magyar Labdarúgó Szövetség videóelemzője is.

A konferencia programját cheerleader show színesíti. A konferenciát a legújabb sporttrendeket felvonultató cégek, szervezetek kiállítása, a KEK EXPO kíséri, melynek célja hogy elérhető közelségbe hozza a legújabb sportokat: mindenki kipróbálhatja a dartsot, teqballt, tacx-et, curlinget és az e-sportot, sőt a helyszínen lehetőség nyílik egy közös fotóra a női labdarúgó Bajnokok Ligája-trófeával is.

Idén két iskolának is gyűjtenek

A KEK szervezői 2013 óta tartanak gyűjtést határon inneni és túli rászoruló iskoláknak. Az összegyűlt sportszereket ezúttal a kárpátaljai Perényi Zsigmond Középiskola diákjai kapják meg.

A házelnök a fővédnök

A KEK idei fővédnöke: Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés házelnöke. Védnökei: Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes, Dr. Lőrinczi Zoltán, Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.


A rendezvény kiemelt támogatói: Országgyűlés Hivatala, Bethlen Gábor Alapkezelő, Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A X. KEK programja:

A KEK-ről minden lényeges információ megtalálható a http://kek.elte.hu/ oldalon. A bajnokságokat március 1-én és 2-én rendezzük. Valamennyi programon a részvétel ingyenes.

Február 28. (csütörtök) Sport trendek a Kárpát-medencében c. konferencia (ELTE Lágymányosi Campus 1117 Budapest, Pázmány Péter Sétány 1/A, Gömb Aula)

 

Március 1. (péntek) csoportmérkőzések – futsal, alumni futsal, kosárlabda, röplabda, e-sport, asztalitenisz (ELTE sporttelep/Tüskecsarnok, 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön út 10/B.)

 

Március 2. (szombat) rájátszás, KEK döntő és díjátadó – 17:00 – ELTE Sporttelep, sportcsarnok (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön út 10/B.)

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink