114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sportolói ösztöndíj programot indít a Budapesti Gazdasági Egyetem

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a hallgatói sporttevékenység népszerűsítésére és az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítására egészségmegőrző és sportolói ösztöndíj programot indít az UVSE Vízilabda Sportegyesülettel közösen. 

Az együttműködés első fázisában a BGE három élsportoló számára biztosít ösztöndíjat az egyetemi képzés teljes időszakára.

Az UVSE lehetővé teszi, hogy a hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolói elindulhassanak a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokságon (Vízilabda MEFOB), valamint vállalja, hogy BGE-UVSE néven egyetemi csapatot indít a Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ) senior férfi bajnokságában.

Az első ösztöndíjasok 2018 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a közös sportolói-hallgatói csapat pedig várhatóan a 2018/2019-es szezonban mutatkozik be.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) tradicionális érték a felelős gondolkodás, melynek részeként az intézmény aktív szerepet vállal az egészséges életmód intézményi népszerűsítésében, illetve oktatói és hallgatói szinten egyaránt elismeri a kimagasló sportteljesítményt. Mindezen értékeket keretbe foglalva, a BGE 2017 év végén megalkotta a teljes szervezetre kiterjedő fenntarthatósági stratégiáját, kiemelt hangsúlyt helyezve az egyetemi közösség testi egészségének megőrzésére, a hallgatók és a munkavállalók sportolási lehetőségeinek támogatására, szabadidős programok és versenyek megszervezésére, valamint az aktív életmód tudatosítása.

A BGE nyüzsgő sportéletében a vízilabdának meghatározó szerepe van, így a mostani együttműködési megállapodás – amelyet Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora, valamint Lovas Péter, az UVSE elnöke, illetve Benedek Tibor, az UVSE szakmai igazgatója látnak el kézjegyükkel – aláírása is kiemelt jelentőségű. A megállapodás értelmében a BGE három UVSE élsportoló részére biztosít ösztöndíj programot az egyetemi képzés teljes időtartamára. Az UVSE ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolói elindulhassanak az Egyetemi Vízilabda Bajnokságon, valamint vállalja, hogy egyetemi csapatot indít a BVLSZ Senior Férfi Bajnokságában, BGE-UVSE néven. A klub emellett ingyenes belépési lehetőséget is biztosít az egyetemi hallgatóknak mind a női, mind a férfi csapatának OB1-es bajnoki mérkőzéseire.

„Magyarország hatodik legnagyobb hallgatói létszámú Egyetemeként felelősséget vállalunk a jövő generáció szellemi és fizikai állapotának megőrzéséért, fejlesztéséért. Meggyőződésem, hogy a jó gyakorlatok, példák bemutatásával ösztönözhetők leginkább közösségünk tagjai, legyen szó akár a vállalkozói hajlandóságról, vagy épp az egészségmegőrző programokról." – emelte ki Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A Budapesti Gazdasági Egyetemnek mintegy 16 000 hallgatója van a gazdálkodástudomány területén Budapesten és Zalaegerszegen. Oktatási portfóliójuk lefedi a gazdaságtudomány szinte valamennyi szakterületét.

Az első ösztöndíj program jövőre indul, így a most jelentkező az ösztöndíjasok 2018 szeptemberében már megkezdhetik tanulmányaikat a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a közös sportolói-hallgatói csapat pedig várhatóan a 2018/2019-es szezonban fog bemutatkozni.

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület 2008. decemberében alakult, az UTE Vízilabda Utánpótlás Szakosztály működéséért felelős személyek, edzők, támogatók és szülők részvételével.

Forrás: MTI-vizipolo.hu

Fotó: uvse.hu / facebook

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink