114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sport határok nélkül – Vedd fel a bajnokok ritmusát!

A 26. Tusványos keretén belül 2015-ben, immáron második alkalommal rendezik meg a Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsal döntőt. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vesznek részt. A torna 2014-es fővédnökére Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat legendás játékosára együtt emlékeznek a szervezők és a döntőbe jutó legjobb nyolc csapat.

Vedd fel a bajnokok ritmusát!” A bajnokcsapatok iránti tisztelete jeléül, ezt üzeni a Tusványosi Finálé – közismertebb nevén: TuFi – a csapatok rajongótáborainak és a kilátogató közönségnek. Az elittornát a Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábora részeként, 2015. július 25-én a tusnádfürdői Székely Fogadó melletti műfüves pályán rendezik meg.

A torna díjait az Aranycsapat legendáihoz kapcsolódóan nevezték el a szervezők, így a legjobb játékos Puskás, a legjobb kapus Grosics, a legeredményesebb játékos az ’54-es világbajnokság gólkirálya után Kocsis, a legjobb védő pedig a 2014-es TuFi fővédnökéről elnevezett Buzánszky díjban fog részesülni. A dobogó legtetejére felálló csapat pedig az Aranycsapat-vándorserleget viheti magával.

Idén nyolc budapesti és erdélyi felsőoktatási intézmény csapata méretteti meg magát. A rajtnál ott lesz a csíkszeredai Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) győztes csapata, a Sepsi ’08 gárdája Sepsiszentgyörgyről. Jelen lesz a múlt év decemberében székelyudvarhelyi Erdélyi Labdarúgó Diákkupát nyerő budapesti ELTE-BEAC csapata és a marosvásárhelyi orvosnövendékek is, azaz a F.R.Ady csapata, akik nem mellesleg az idei budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának bajnokai is.

A tornának jótékonysági célja is van, minden résztvevő csapat sportfelszerelésekkel támogat egy-egy székelyföldi iskolát. A TuFi keretében adják át a budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján összegyűjtött, több mint 500 ezer forint értékű sportfelszerelést, amelyet idén a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára ajánlottak fel a torna szervezői, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

A torna fővédnöke Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója és Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere.

Buzánszky Jenő szavaival egyetértésben a szervezők célja, hogy a kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna ne csupán egy sportesemény legyen, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is: „A fiataloknak bele kell gondolniuk abba, hogy a sport nem csak a pénzről szól, hanem az emberek számára hozható örömről is. Aki a címeres mezt magára húzza, annak egy országot kell képviselnie és egy országnak kell örömet szerezni, a magyar embereknek – nem csak az országon belül, hanem a határon túli, a világ magyarjainak is – , hogy legyenek büszkék, bárhol is élnek, arra, hogy magyarok.”

 

További részletek találhatóak az esemény hivatalos facebook oldalán: https://www.facebook.com/tusvanyosifinale

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink