114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Spartan workout – izompakolás nemcsak férfiaknak

Állóképesség-fejlesztés, kulturált izompakolás és felejthetetlen közösségi élmény – így foglalható össze röviden, mit kínál a Spartan edzésmódszer.

Olvasási idő: 2,5 perc

 

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy a Spartan-edzés a szigoráról és a keménységéről híres, gyorsan pontosítsuk: a gyerekektől kezdve a fiatalokon át egészen az ötvenes korosztályig bárki végezheti. Összefoglaltuk, miért érdemes kipróbálnod.

 

Eltunyultál a nyáron? Itt a megoldás!

 

A Spartan olyan komplex, funkcionális edzésmódszer, amely az összes izomcsoportot megmozgatja, miközben kitűnően fejleszti nemcsak az állóképességet, hanem a mozgáskoordinációt is, sőt még sérülés vagy mozgásszervi megbetegedés utáni rehabilitációra is tökéletesen alkalmas.

Végezhetsz súlyzós (girjás), és súlyzó nélküli gyakorlatokat is, dolgozhatsz a saját testsúlyoddal, de ha ennél keményebb mozgásra vágysz, kipróbálhatod a „fighter” műfajt is, amelyben a rúgások és az ütések dominálnak. Ne aggódj, nem kell egymást félholtra verni, csupán gyakorolhatod azokat az elemeket, amelyek segítségével később megtanulhatod az önvédelmet.

„Akkor most úgy fogok kinézni, mint Arnold Schwarzenegger vagy mint Fekete László?”

 

Egyáltalán nem. A Spartan nem ész nélkül pakolja rád az izomtömegeket, hanem szálkásabb, tónusosabb és egészségesebb izmaid lesznek tőle – szép egyenletesen, mindenhol!

 

„Tuti, hogy ez nekem betesz.”

 

Nyugi, nem kell félholtan feküdnöd otthon az edzések után. Az első alkalommal a képzett trénerek mindenkit felmérnek, ezt követően pedig együtt döntitek el, mennyit és hogyan mozogj, milyen gyakorlatokat végezz. Két-három héten át ott áll melletted, amíg meg nem tanulod biztonságosan végezni a gyakorlatokat. A feladatok kidolgozásában gyógytornászok is részt vesznek, úgyhogy semmitől sem kell tartanod!

 

„Hiszen én már sportolok!”

 

Na és? A Spartan kitűnően egészíti ki bármelyik sportágat, nem kell attól tartanod, hogy megsérülsz tőle, és emiatt ki kell hagynod a futóedzéseket. Ráadásul tökéletes alapot teremt bármely sportághoz, ha még egyet sem választottál volna magadnak.

 

„Nem uncsi golyókat emelgetni?”

 

Minden gyakorlatot dinamikus zenére kell végezni, amelyet te választhatsz ki. Mivel egy csoportban akár huszonöten is lehetnek, garantált a közösségi élmény és a kitűnő hangulat!

 

„Sanszos, hogy ezt nem tudom megfizetni.”

 

Ez sem para. Vidéken 800-900 forint a diák napijegy ára, s bár Budapesten akár ennek a duplájába is kerülhet, de talán ez sem a megfizethetetlen kategória. Ha ide kattintasz, látni fogod, hol találsz a közeledben Spartan-edzést, és hogy mennyibe kerül.

 

Ilyen egy Spartan-edzés.

 

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Spartanfitt hivatalos Facebook-oldala

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink