114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sikeres magyar nyitány a Sakk- és Bridzs Egyetemi Európa-bajnokságon

Július 25-én elkezdődtek a küzdelmek a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnokságán Budapesten a Testnevelési Egyetemen. A négynapos torna első játéknapján három fordulót rendeztek a rapid sakk női csapat kategóriájában, míg négyet a férfi csapatok rapid sakk versenyén. A bridzs csapatversenyen pedig szintén négy kör zajlott le. A női sakkversenyt egyelőre a Testnevelési Egyetem csapata vezeti holtversenyben, míg a férfi sakktornán az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata a második helyen áll.

A női sakktornán címvédés biztosan nem lesz, hiszen a 2017-es spanyolországi EEB győztese, a portugál Minho Egyetem ezúttal nem nevezett a tornára. Három forduló után holtversenyben első helyen áll a Testnevelési Egyetem csapata az orosz Uráli Állami Bányászati Egyetemmel. A nyolc résztvevő csapat közül jelenleg a lengyel AGH Egyetem áll a harmadik helyen. A másik két résztvevő magyar egyetem csapatai közül a Pécsi Tudományegyetem az ötödik, míg a Semmelweis Egyetem a hatodik helyről várja a következő fordulót.

A férfi sakk rapid tornán 18 egyetem 21 csapata képviselteti magát. Négy fordulót követően az Uráli Állami Bányászati Egyetem csapata vezet az Eötvös Loránd Tudományegyetem első számú csapata és az ukrán lvivi egyetem előtt. A többi magyar csapat közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem kettes csapata a hatodik, a Széchenyi István Egyetem a tizenkilencedik, az Eszterházy Károly Egyetem pedig az utolsó helyen szerepel négy forduló után.

Bridzsben tizennégy csapat méri össze erejét, ahol az első játéknapon négy fordulót követően a lengyel Kozminski Egyetem csapata vette át a vezetést a második helyen álló német Tubingen Egyetem és a harmadik cseh Károly Egyetem egyesülete előtt. A magyarokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem képviseli ebben a kategóriában, és jelenleg a tizenegyedik helyen állnak.

Állás az első játéknap végén:

Férfi rapid sakkverseny:

  1. Ural State Mining University (Oroszország) 8 pont
  2. Eötvös Loránd Tudományegyetem (Magyarország) 7 pont
  3. Lviv State University of Physical Culture (Ukrajna) 6 pont

 

Női rapid sakkverseny:

  1. Ural State Minding University (Oroszország) 6 pont
  2. Testnevelési Egyetem (Magyarország) 6 pont
  3. AGH University of Science and Technology (Lengyelország) 5 pont

 

Bridzs:

  1. Kozminski University (Lengyelország) 67.51 pont
  2. University of Tubingen (Németország) 65.88 pont
  3. Charles University (Csehország) 58.07 pont

 

A második játéknapon négy-négy fordulót rendeznek bridzsben és a férfiak rapid sakk tornáján, míg a női rapid sakk küzdelmeken megint három körre készülhetnek a versenyzők.

Részletes eredmények és az aktuális állás az alábbi honlapon találhatóak: https://results.eusa.eu/index.php?page=multi&id=39&menu=1.

 

Bánfalvi Szabolcs - Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink