114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

SE-BME rivalizálás az Evezős MEFOB-on

Hét egyetem hallgatói, nyolc versenyszámban mérték össze tudásukat az Evezős MEFOB idei versenyén. A csepeli evezőspályán két napon keresztül zajló vetélkedésben a Semmelweis Egyetem (SE) lett a legeredményesebb, három aranyéremmel.

Olvasási idő: 1,5 perc

Tavaly mindössze két futamban versenyeztek az egyetemi hallgatók, idén viszont még a járvány sem állította meg az evezősöket, akik nyolc versenyszámban húzhatták a lapátokat, köztük többen épp az U-23-as Európa-bajnokságról érkeztek a Dunára. A legtöbb egységet a BME adta (9), akik mindössze két számból (Női kormányos nélküli kettes és Női kétpár evezős) maradtak ki.

Rögtön az első napon (szeptember 19-én) rendezték a két legnépesebb számot, a női és a férfi egypárevezős számot, ahol a nőknél négyen, a férfiaknál pedig öten indultak. Végül mindkét nem versenyében a Semmelweis Egyetem hallgatói győztek: a nőknél Benda Orsolya majdnem egy hajóhosszal előzte meg Horváth Kittit (TE), harmadikként Gosztola Orsolya (ELTE) futott be, szintén hasonló különbséggel. A férfiaknál kicsit szorosabban alakult a verseny: Gerei Tamás (SE) mindössze öt másodperccel hamarabb ért célba, mint a BME hallgatója Ozsváth Máté, akit a szintén BME-s Bridge Henry követett a harmadik helyen.

A kétpárevezősök és a kormányos nélküli kettesek mezőnyében a nőknél csak egy-egy hajó indult, Petrity Lucával és Petrity Rebekával (mindkettő SZTE), akik így bemutathatták, hogy mindkét hajótípusban jól megy nekik az evezés. A férfiaknál viszont kemény küzdelmek zajlottak: a kormányos nélküli kettesekben ott ültek a duisbergi U-23-as EB-t megjárt versenyzők, akik közül most Kerekes Krisztián (TE) örülhetett, aki Porvázsnyik Patrik (TE) társaként nem talált legyőzőre. Mögöttük a BME párosa (Kovács Krisztián, Hopp Márton Péter) végzett, harmadikként a BCE egysége érkezett meg Domokos Mátyással és Tallós Farkas Pállal. A kétpárevezősöknél ismételten SE-BME párharc bontakozott ki, a Gerei Tamás, Turi Péter (SE) mindössze két másodperccel volt gyorsabb a BME-s hajónál (Ozsváth Máté, dr. Papp Gergely Márton), harmadikként egy hajóhosszal lemaradva a TE hajója (Kerekes Krisztián, Porvázsnyik Patrik) ért célba. Az első nap végére maradt a vegyespárosok küzdelme: igazi, heroikus küzdelemben, mindössze egy másodperccel volt gyorsabb a BME hajója (Krémer Eszter, dr. Papp Gergely Márton) a nagy rivális SE egységénél (Benda Orsolya, Gerei Tamás). Bár kihívójuk nem akadt, de elindult a BME nyolcasa is, ami bizakodásra adhat okot az evezőssport egyetemi jövőjét illetően.

A járványügyi intézkedések miatt az érmeket döntően még a partraszállás előtt, a hajóban kapták meg a helyezettek. Az átadásában a MEFS új főtitkára: Juhász Péter és főtitkár helyettese: Kovács György működtek közre.

Evezős MEFOB végeredmények:

Női egypár evezős

1. Benda Orsolya (SE)

2. Horváth Kitti (TE)

3. Gosztola Orsolya (ELTE)

Férfi egypár evezős

1. Gerei Tamás (SE)

2. Ozsváth Máté (BME)

3. Bridge Henry (BME)

Női kormányos nélküli kettes

1. Petrity Luca - Petrity Rebeka (SZTE)

Férfi kormányos nélküli kettes

1. Kerekes Krisztián - Porvázsnyik Patrik (TE)

2. Kovács Krisztián - Hopp Márton Péter (BME)

3. Domokos Mátyás - Tallós Farkas Pál (BCE)

Mix kétpár evezős

1. Krémer Eszter - dr. Papp Gergely Márton (BME)

2. Benda Orsolya - Gerei Tamás (SE)

Férfi kétpár evezős

1. Turi Péter - Gerei Tamás (SE)

2. Ozsváth Máté - dr. Papp Gergely Márton (BME)

3. Kerekes Krisztián - Porvázsnyik Patrik (TE)

Férfi nyolcas

1. BME (Molnár András, Polivka Bálint, Bridge Henry, Hopp Márton Péter, Kovács Krisztián, dr. Papp Gergely Márton, Ozsváth Máté, Dobai Tamás, kormányos: Polivka Dóra)

További eredmények itt!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: MEFS, MESZ

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink