114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Sakk Egyetemi VB: Óriási bravúr! Megvan a továbbjutás!

Szerdán finiséhez érkeztek az alapszakasz küzdelmei az egyetemi VB-n.

Ahhoz, hogy titkon remélt álmunk, a legjobb 16-ba kerülés összejöhessen minimum 4 pontra volt szükség a hátralévő három mérkőzésen. Első ellenfelünk Argentína volt. A 2,5-1,5-ös papírforma győzelemmel sikerült is célunkhoz közelebb kerülni. Ezután a 8. fordulóban Kína harmadik legerősebb csapata következett. (Kína első csapata, még a nagy esélyesként kikiáltott örmény csapatot is felülmúlva toronymagasan vezeti a mezőnyt, ám a második és harmadik csapatuk is „sötét lóként” gyűjtögette már eddig is szorgosan pontjait. Ezt mi is megtapasztalhattuk saját bőrünkön.) Sajnos 3-1-es vereséget szenvedtünk a csak papíron gyengébb csapattól, bár nemcsak az eredmény miatt volt kissé keserű a szánk íze a mérkőzés végeztével. Ellenfelünk játéka során megkérdőjeleződni látszottak a fair play szabályai, több játékosuk is vétett azon előírás ellen, miszerint a mérkőzés teljes idejében eleget kell tenni a szervezőkkel/versenybírókkal történő képernyőmegosztásnak. Technikai problémákra hivatkoztak, melyet a zsűri nagyon elnézően csak figyelmeztetéssel „büntetett”…

Így kissé zaklatott állapotban vártuk a mindent eldöntő utolsó forduló sorsolását. Fortuna istennő – talán értesült a néhány perccel korábban történtekről – megfogta a kezünket és nem megoldhatatlan feladatként Mexikó csapatát adta záró ellenfelünknek. Mindenféleképpen győznünk kellett, lehetőség szerint minél nagyobb arányban. 3-1-es győzelem lett a vége.

Majd jöhetett az izgatott várakozás, hogy ez mire is lesz elég. Hát persze hogy a 16. hely lett a miénk. Vagyis az utolsó, még továbbjutó helyezés! Teljesítettük célkitűzésünket, ha csak eggyel is, de előrébb végeztünk kiemelési rangsor számunknál!

A nap legjobbja Juhász Barbara volt 2,5 ponttal, Grimm Dániel és Marosi Levente 1,5-1,5, míg Grimm György 1 pontot szerzett.

Csütörtökön a nyolcaddöntőkkel megkezdődik a kieséses szakasz. Az ágrajz alapján mi, a 16. helyezettek az elsővel játszunk. Nem mással, mint az eddig 100 %-os, mind a 9 meccsét fölényesen megnyerő Kína legerősebb csapatával…

Frissítés:

Éjszaka összeült a FISU Fair play bizottsága és a verseny eddigi partijait áttekintve arra a következtetésre jutott, hogy szerdai legyőzőnknek, a kínai csapatnak az egyik (Élő pont nélküli) játékosa a szabályokat be nem tartva játszott, így addigi összes pontját (majdnem minden partiját megnyerte!) törölték. Ez egy kicsit átrendezte a tabellát. De szerencsére minket ez nem érintett kedvezőtlenül, sőt így végül az alapszakaszt a 15. helyen zártuk. Ez azt jelenti, hogy csütörtökön 15 órakor Szerbia ellen fogunk játszani. A meccs győztese pedig 17 órától a negyeddöntőben folytathatja a világbajnokságot.

 

Az alapszakasz végeredménye: Link

Forrás: id. Grimm Görgy, chess.hu

Kép: 2020 FISU WUC Mind Sports

  Hírkategóriák

  LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

  KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
  Banner
  Banner
  Banner
  Támogatóink