114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Röplabdabajnokságot nyertek az EKF hallgatói

December 5-én, szombaton, a Sunrise Beachen rendezték meg a SportPont Program (SPP) & Sunrise – Amatőr Felsőoktatási Strandröplabda Bajnokság első fordulóját. A versenyen részt vett az idei felnőtt magyar bajnok páros is.

 

A rendezvényre nyolc gárda adta be a nevezését. A szervezők megszabták, hogy a négy fős csapatok mindegyikében legalább egy lánynak is szerepelnie kell. Az indulók között ott volt az idei férfi magyar strandröplabda-bajnok, Meszlényi Tamás és Soós Izsák is, akik azonban nem egy csapatban indultak, sőt – az „esélyegyenlőség jegyében” – mindketten csak három tagú csapatban játszottak.

A két csoportba sorsolt, lejátszott meccsek alapján az első két helyezett jutott az elődöntőbe, a többiek pedig az 5-8. helyekért játszottak. A győztes így összességében mind az 5 mérkőzésen diadalmaskodott.

A döntőt az Eszterházy Károly Főiskola rövidítését, az „EKF” nevet viselő, rendkívül sikeres formáció (Mérkőy Míra, Hevér Zsolt, Kovács Zsolt és Kővári Viktor) nyerte a „Majd azt én tudom” csapata ellen, míg a harmadik helyen a „Sázsd” végzett. Ezúttal azonban tényleg nem csupán az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos, hiszen minden játékos remekül érezte magát az eseményen, amelyet még egy úgynevezett „Drum and Ball” aerobic bemutató is színesített.

Az esemény főszervezője, Gyapjas Mátyás elárulta, hogy nem egyszeri versenyről van szó, a tervek szerint jövő év februárjában, majd májusában rendezik majd meg a bajnokság következő fordulóit.

A nyertes csapatok, a bajnoki kupán kívül Sport Pont Program tárgyakat (kulacs, napszemüveg, tornazsák, sporttáska, csuklószorító, törülköző) is kaptak.

 
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink