114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

TE és MATE aranyérem a Röplabda MEFOB Döntőn

A MATE Kaposvári Campus szervezésében 2021. június 18-án, pénteken került megrendezésre a Röplabda MEFOB Döntő, melyen a hazai egyetemek legjobb négy női és legjobb négy férfi együttese mérkőzött meg az idei egyetemi bajnoki címért. 

A Covid-19 járvány okozta hosszú kényszerszünet után májusban az egyetemi sport is újraindult. A 2021. február 1-vel megalakult Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem első MEFOB rendezésére és első alkalommal közös egyetemi csapatok indítására június 18-án került sor. Ezen a napon bonyolította le a MATE Kaposvári Campusa a Röplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Döntőjét Kaposváron, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség felkérésére. Színvonalas mérkőzéseket, izgalmas csatákat hozott a Final Four, igazi röplabda ünnep volt az esemény, ahol válogatott röplabdázók egész sora (MATE – Bozóki Bence, Bögöly Gábor, Horváth Kristóf, Kalmár Ákos, TE – Nagy József, Pápai Péter) és extraligában edződő játékosok léptek pályára egyetemeik színeiben.

 

Az egynapos tornán 4 női és 4 férfi csapat vett részt. A délelőtti elődöntőkön nem történt meglepetés. A nőknél a több jelenlegi és egykori élvonalbeli játékost és a válogatott Szedmák Rékát a soraiban tudó MATE csapata az első elődöntőben 3:0 arányú vereséget szenvedett a jó erőkből álló Budapesti Corvinus Egyetem együttesétől. A másik elődöntőben a favorit Testnevelési Egyetem ugyancsak 3:0-ra verte a Szegedi Tudományegyetem csapatát. A férfiaknál a tapasztalt játékosokból álló, komoly játékerőt képviselő Testnevelési Egyetem simán verte 3:0-ra a Debreceni Egyetemet. A másik ágon a házigazda MATE szoros küzdelemben 3:2 arányban hozta az elődöntőt a Nyíregyházi Egyetemmel szemben.

 

A délutáni helyosztókon a MATE női csapatának játéka feljavult és magabiztosan szerezték meg a bronzérmet 3:0 arányú győzelemmel a Szegedi Tudományegyetem csapatát legyőzve. A férfi kisdöntőben kiváló mérkőzésen győzött 3:2-re a Debreceni Egyetem a Nyíregyházával szemben. A női fináléban a mezőnyből kimagasló Testnevelési Egyetem magabiztos játékkal nyert 3:0-ra a Corvinus ellen és lett az idei női MEFOB bajnok. A férfi döntő sokáig emlékezetes, parádés összecsapást hozott. A 4. játszmában kettő mérkőzéslabdája volt a MATE csapatának, de nem tudta lezárni a meccset. Az ötödik döntő szett 13:10 arányú Testnevelési Egyetem vezetésnél eldőlni látszott, de a MATE óriási bravúrral, Bozóki Bence szenzációs játékával fordított és elhódította az egyetemi bajnoki címet.

 

Végeredmény:

Nők:

  1. Testnevelési Egyetem
  2. Budapesti Corvinus Egyetem
  3. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
  4. Szegedi Tudományegyetem

Férfiak:

  1. Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
  2. Testnevelési Egyetem
  3. Debreceni Egyetem
  4. Nyíregyházi Egyetem

 

A Röplabda MEFOB Final Four különdíjasai:

Legjobb női mezőnyjátékos: Rucz Réka, Budapest Corvinus Egyetem

Legjobb női támadó: Radomszki Boglárka, Testnevelési Egyetem

Legjobb női feladó: Hanusz Réka, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

 

Legjobb férfi mezőnyjátékos: Bozóki Bence, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Legjobb férfi támadó: Remete László, Debreceni Egyetem

Legjobb férfi feladó: Májer Zsolt Ferenc, Testnevelési Egyetem

 

 

Szívből gratulálunk a csapatoknak és a díjazottaknak!

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink