114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Rekord számú nevezés a nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokságban

A 2014/2015 tanévi nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokságba ez évben rekord számú nevezés érkezett, így 15 férfi és 13 női csapat versenghet majd a bajnoki címért. A nagyszámú nevezésnek köszönhetően 2014. október 13. és 2015. május 4. között összességében mintegy 210 mérkőzést rendeznek majd.

A verseny célja többek között az, hogy színvonalas bajnoki rendszerben rendszeres versenyzési lehetőséget biztosítson kosárlabda sportágban a felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére. A bajnoksággal az egyetemisták körében tovább népszerűsíthető a kosárlabda sportág, miközben a hallgatóknak lehetősége nyílik arra is, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el, erősödjön a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolati rendszer és természetesen eldőljön az is, hogy ki lesz az adott év egyetemi-főiskolai országos bajnoka.

A bajnokságban azok a csapatok vehetnek részt, amelyeket olyan felsőoktatási intézmények keretein belül működő sportszervezetek neveznek, amelyek valamelyik felsőoktatási intézménnyel együttműködési megállapodást kötöttek, nevezésüket határidőre benyújtották és a nevezési díjat befizették. Mivel egy felsőoktatási intézményben több sportszervezet is működhet, ezért egy adott felsőoktatási intézmény hallgatóiból több csapat nevezhető, illetve egy sportszervezet is indíthatott akár több csapatot is.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink