114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Rangadót nyerve biztosította keleti 2. helyét a Debrecen

A keletié a nyugati csoportban is egy-egy rangadóra került sor a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. Keleten a Debrecen, tartalékos csapatok csatájában a tripla-duplát elérő csapatkapitánya, Szabó Réka vezérletével biztosan verte a Szeged csapatát. Vár nem rangadó volt, és a papírforménak megfelelően sima vendégsiker született, a folyamatosan fejlődő egri hölgyek időnként alaposan megnehezítették az ELTE-BEAC dolgát. Nyugaton a pécsi házirangadón egy negyed után még a PEAC vezetett, de a második szakasztól az irányítást magához ragadó Petőfi SE simán győzött. A Győr könnyen nyert Szombathelyen, a Közgáznak pedig nem okozott gondot a BME legyőzése.

Keleti csoport:

ELTE-BEAC Nyíregyházi ESE 124-9 (41-0, 32-2, 20-4, 31-3)
Budapest, Tüskecsarnok 20 néző. V.: Józsa, Molnár.

ELTE BEAC: Varga 14/12, ÁDÁM 26, BUDAVÁRI 14, TARNAI 12, Stekler 7/3.  Csere: Simoncsik 8, SZAKOLCZI 21, NÉMEDI 10, Rabi 12. Edző: Dr.  Gyarmati István.

Nyíregyházi ESE: Papp 4, Molnár 1, Deák, Moldován, Bakó. 
Csere: Bánházi 2, Szabó 2, Tóth, Beck, Haraszti. 
Edző: Hegedűs Ferenc.


Az ELTE BEAC csapata már a mérkőzés elejétől érvényre juttatta tudásbeli különbségét és végig nagy fölényben játszva győzte le a lelkes nyíregyházi csapatot.


Dr. Gyarmati István: Ez a mérkőzés lehetőséget nyújtott a zóna elleni játék gyakorlására, új játékosaink csapatba építésére illetve a kevesebbet játszó játékosaink részére játéklehetőség biztosítására. Köszönjük a Nyíregyháza csapatának a játékot. 


Hegedűs Ferenc: Az ellenfél csapatát komolyabb kosaras előképzettséggel rendelkező játékosok alkotják, a mi csapatunk helytállását pedig a kulcsembereinek sérülései is nehezítik.

Statisztika 

 

EKE EVSI - ELTE-BEAC 61-88 (14-23. 14-18, 11-22, 22-25)
Eger, Ifjúság u.,15 néző. V.: Sörlei, Bene.

EKE EVSI:  Szászi 8, Vígh 4 Baráth 11, GULYÁS 18, DRUZSBA 20. . Csere:  Szabó. Edző: Kátai Zsolt.

ELTE BEAC: VARGA A. 22/12 Ádám 4, NÉMEDI 24, TARNAI 11 SZABÓ ZS. 16, ,. Csere:  Simoncsik 7, Glavinics 3, Rabi 1. Edző: Dr. Gyarmati István.


A hazaiak meglepően jó ritmusban és bátran, nagy önbizalommal kezdték a mérkőzést. A vendégek meglehetősen szellős védekezését 50% feletti dobóteljesítménnyel büntették az egri lányok, a hazaiak két dupla-duplát elérő játékosuk, Druzsba Dalma (20 pont, 17 lepattanó) Gulyás Anna (18 pont, 10 lepattanó), vezérletével a páros negyedekben abszolút egyenrangú ellenfelei voltak a nagyobb tudású fővárosi együttesnek, de ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen a vesztes fél lehetett büszkébb teljesítményére, bár Szabó Zsanett (16 pont, 11 lepttanó) jóvoltából az ELTE oldalán is született egy dupla-dupla.


Kátai Zsolt: Nem éppen optimistán vágtunk neki a mai mérkőzésnek, mivel az eleve kis létszámú csapatunkat újra sérülés-hullám  sújtotta. Ennek ellenére én úgy gondolom, idei legjobb mérkőzésünket produkáltuk. Dobtunk hatvanegy pontot egy sokkal erősebb  együttesnek, emellett kilencven alatt tartottuk őket. Nagy büszkeséggel tölt el,  hogy már meccsek óta erejükön felül teljesítenek a lányok!


Dr. Gyarmati István: Gratulálok az egriek teljesítményéhez! Én viszont szégyellem magam a csapatom mutatott játéka miatt.

Statisztika 

 

Debreceni Egyetem - Szegedi RSC   75-51 (21-12, 16-15, 16-14, 22-10)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 15 néző, V.: Hegedűs, Kokas.

Debreceni Egyetem: MEZEI 11/3, SZABÓ 10, JÁVOR 17/12, GÖTTLINGER 21/3,  Salamon 5. Csere: Papp 7/3, Ruzsa-Kiss-Schubert 4/3. Edzők: Jávor  Barna, Kovács Imre.

Szegedi RSC: BOROS 17/3, KŐHÁZI 17/6, Burján 2, Kurityák 5, Váradi 4.  Csere: Pásztor 2, Hevesi, Finsztál 2, Molnár 2, Méhesi, Kajtár. Edző:Földi Alexandra.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a rangadó, amelyen mindkét csapatból több meghatározó játékos hiányzott. Az első negyed közepétől a hazaiak, pontosabb támadójátékuk, azon belül pedig Mezei Dóra és Jávor Petra találatai révén  közel 10 pontos előnyt alakítottak ki a negyed végére (21-12). A második  negyed küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott, szünetben kerek 10 ponttal vezettek a vendéglátó debreceniek. A félidei pihenő és eligazítás a hazaiaknak tett jót, a harmadik etap elején növelni tudták előnyüket. A negyed  közepén már majdnem elérte a két csapat közti különbség a 20 pontot. Időkérés után rendezték soraikat a vendégek, a negyed végére  a Boros Eszter-Kőházi Fanni duó vezérletével 12 pontra csökkentették hátrányukat (53-41). Az utolsó negyedben  folyamatosan próbált zárkózni  Szeged, de a Debrecen ezt nem engedte, sőt a tripla-duplával záró csapatkapitány Szabó Réka (10-10 pont, lepattanó és gólpassz), valamnt Göttlinger Anna jóvoltából a mérkőzés végére alakították ki a legnagyobb, 20 pont fölötti  különbséget.


Jávor Barna: Először is gratulálok a csapatomnak az alapszakaszban  elért második helyhez. A mérkőzés előtt nem voltunk könnyű helyzetben több  kulcsjátékosunk hiányzott, de tökéletesen kezeltük ezt a szituációt és megérdemelt győzelmet arattunk. Az egész  mérkőzés során jól járattuk a labdát, kiosztottunk 26 gólpasszt, ami  csapatszinten nagyon jó. Külön kiemelném csapatkapitányunk, Szabó Réka  kimagasló teljesítményét, aki tripla-duplát ért el. Dolgozunk tovább, hogy ott lehessünk idén is a legjobb négy csapat között. Kollégámnak sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére.


Földi Alexandra: Bár tizenketten utaztunk el, az ellenfélhez hasonlóan  több kulcsemberünk nem állt rendelkezésünkre, akiknek hiányát  nagyon éreztük. Voltak jó periódusaink, de a második félidőre  elfogytunk és a védekezésünk is szétesett. A Debrecen nagyon jó  százalékkal dobott, nekünk pedig sokszor még a ziccerek is gondot  okoztak. Gratulálok az ellenfélnek!

Statisztika 

 

Nyugati csoport:

Szombathelyi ESE - Széchenyi KA Győr 39-83 (11-25, 11-27, 6-17, 11-14)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 20 néző. V.: Esztergályos, Dr. Lipics.

Szombathelyi ESE: JAKUBOVICS 13/3, Fekete 10, Kovács K. 2, Feigl  2,  PLÓZER 10. Csere: Hirschler 2, Uszkai. Edző: Szabó László.

SZKA: CHROMÉJ 19/3, Gosztola 2, HORVÁTH 9/3,  NAGY R 16, BICZÓ 18 . Csere:  Tóth, PERL 9/3, Gyöngyösi 2, Török 2, RABI 6. Megbízott edző: Laky  Tibor.


Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a nyitó etap közepén 8-7-re vezettek a vendégek.  SzoESE lényegében eddig tudta tartani a lépést a csoport élén álló győri együttessel. Ezt követően eladott labdák, rossz vállalások jellemezték a hazai együttes játékát, a szervezettebben, jobb ritmusban játszó győriek lényegében akkor dobtak pontot, amikor csak akartak. Nem volt egy súlycsoportban a két  csapat, de a teljes igazásghoz hozzátartozik, hogy s hazaiakat sérülések is hátráltatták. A vendégek gyorsan, szépen, könnyedén játszva verték meg a SzoESE együttesét, nem volt kétséges melyik a jobb csapat. Hazai részről Plózer Petra (10-10 pont és lepattanó), a vendégektől pedig a csapat játékát ügyesen szervező Chroméj Hajnalka (19 pont, 17 gólpassz), valamint Nagy Rebeka (16 pont, 11 lepattanó) ért el dupla-duplát. 


Szabó László: Megérdemelt győzelmet aratott a Győr, gratulálunk nekik, sok sikert kívánunk a rájátszásban. Egy sokkal jobb csapattól kaptunk ki. A különbség is reális, ma sajnos ennyit tudtunk, a végére igazából fizikálisan is elfogytunk. Nagyon kevés játékossal tudunk játszani, több mérkőzésünk van NBI amatőrben is, ezt a tempót így év végére nem tudtuk bírni, még egyszer gratulálunk a Győrnek.


Laky Tibor: Megbízott edzőként jöttem el a lányokkal. A csapat  jelentős részével már dolgoztam együtt pár évet, nem voltak idegenek  számomra. Mindenképpen győzni szerettünk volna, de könnyebben  sikerült, mint gondoltuk. Egy számunkra jó iramú mérkőzésen szereztünk  biztos győzelmet. Köszönjük az ellenfélnek is, sok sikert nekik.

Statisztika 

 

PTE-PEAC - PTE-EMES Petőfi SE 51-71 (13-11, 9-17, 11-22, 18-21)
Pécs, 50 néző. V.: Danka, Földházi.

PTE-PEAC: PROPSZT 14 Kóbor, Krikler 3,  Süle 4, Bátai. Csere:  Szenteszki, Tóth N. 4, Szűcs 7/3, Balázs 2, Asztalos 2, SCHERER 19, 
Horváth K.. Edző: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.

PETŐFI SE: TÓTH R. 9/6, Herendi 13/3, Miltner, HORVÁTH ZS, 21/15, PETRÓ 8.  Csere: VÁRHELYI 14, Szabó, Molnár 2, Bencze 2, Hajnáczky 2, Orosz. Edző: Sipos Ádám.


A PTE-házirangadó küzdelmes első negyede után még a Propszt Amanda-Scherer Dalma kettős vezette PEAC-nál volt az előny. A második negyedtől azonban a Petőfi SE csapata elsősorban a játékát hatékonyan szervező Tóth Réka, a távolról igen veszélyes Horváth Zsófia, valamint a 14 pontos, 18 lepattanós dupla-dupláig jutó Várhelyi Virág jóvoltából kezében tartotta a mérkőzést és jobban  koncentrálva, megérdemelten nyert. A hazai csapat rossz dobóformát  kifogva próbált futni az eredmény és ellenfele után - kevés sikerrel.


Imreh Ajtony: Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyerte meg a  mérkőzést. mi végig dekoncentráltan játszottunk és több tiszta ziccert hibáztunk, ami tovább rontotta esélyeinket!


Sipos Ádám: Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttek a lányok

Statisztika 

 

Közgáz - BME.MAFC 111-39 (37-6, 21-11, 27-13, 26-9)
Budapest., Kinizsi u. 10 néző. V.: Szilágyi, Jankovics.

Közgáz: SZALAY V. 9/3, HIDAS 23/9, FARKAS F. 27/6, DOKTOR 14, Szammer 10. Csere: KATONA  B.13/6, Kapornai 6, BALIGA 10. Edző: Németh Kata.

BME-MAFC: VÁGVÖGYI 15/9, Horváth A. 6, Karancz, Benkő 5/3, Keszthelyi 2. Csere: KOVÁCS F. 8, Kardos 3. Edző: Gorácz Árpád.

Zónával kezdett a BME, amelyet elsősorban Hidas Réka jóvoltából  könnyén dobott át a hazai együttes. A Közgáz határozott védekezésből leginkább Doktor Anna révén labdákat és könnyű kosarakat szerzett. A negyed második felében Farkas Fanni is "megszórta" a körülményesen kosarazó vendégeket, az egyoldalú első etap végén 31 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második negyedtől emberfogásra állt át a BME, amely ezt követően minden negyed elején elsősorban Vágvölgyi Fanni villanásaival partiban volt a hazaikkal. A szakaszok második felében ismét nagy fölénybe került a Közgáz, amely a záró etap közepén Kapornai Dóra révén érte el a 100 pontot, s amely végig nagy kedvvel játszva fölényes győzelmet aratott. 

Németh Kata: Örülök a lányok jó dobóformájának, és annak, hogy minden rendelkezésre álló játékos bőven játszhatott, gratulálok mindkét csapatnak, köszönjük a játékot.

Gorácz Árpád: A megilletődött kezdés után voltak szép villanásaink, de sajnos a végére szétestünk. Gratulálok a Közgáznak és sok sikert kívánok neki a rájátszásban.

Statisztika 

 

Fotó: Gál Krisztián

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink