114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Rangadót nyert a MAFC

Kiélezett mérkőzésen őrizte meg veretlenségét a MAFC-BME férfi röplabdacsapata a Kecskemét elleni rangadón.

Olvasási idő: 3 perc

Két győztes mérkőzés után a Kecskemét csapatát fogadta vasárnap este a Folyondár utcai sportcsarnokban a MAFC-BME a férfi röplabda NB1 A csoportjában. Első mérkőzésén a Kecskemét is győzni tudott, így mindkét csapat a veretlenség megőrzését tűzte ki célul. Hétközben a csapatok a Magyar Kupában voltak érdekeltek, ahol mindketten 3:0-ás sikerrel abszolválta az aktuális mérkőzést, ott lehetnek a legjobb nyolcban.

A vasárnap esti rangadó kiélezett küzdelmet hozott, az első szettben szinte felváltva estek a pontok, a játékban sok volt a hiba. Végül a kecskemétiek hibáztak kevesebbet, így 25:23-ra hozták a szettet. A szünetben Nagy Péter, a hazaiak mestere kicsit rendet tett a fejekben: javult a csapatvédekezés, támadásban is szép dolgokat mutatott a műegyetemi csapat, főleg Csoma Krisztián volt elemében: könnyed játékkal 25:18-ra nyerte a második szettet a MAFC. A harmadik szett hasonló mederben folyt, ám a végén a Kecskemétnek sikerült ráijeszteni a hazaiakra, de végül 25:23-ra a MAFC-é lett ez a szett is. A negyedik szett szorosabb csatát hozott, hol az egyik, hol a másik csapat ment el 2-3 ponttal: az adok-kapokból a Kecskemét jött ki jobban (23:25). Jöhetett a döntő szett, ahol már mindkét csapaton látszott a fáradtság, sok volt a hiba a nyitásoknál és a fogadásoknál. Végül a hazaiak jobb támadási hatékonysága döntötte el a találkozót a MAFC-BME javára.

A meccs legjobbja a 31 pontos Csoma Krisztián volt, aki a meccs után így nyilatkozott: “Nagyon örülünk a győzelemnek, nagyon küzdelmes meccs volt. Sokat hibáztunk az elején, de aztán összeállt a játékunk és csapatként tudtunk diadalmaskodni. 

A kecskemétiek legjobbja Krupánszki Olivér volt: “Jól kezdtük a meccset, rendben volt a védekezésünk, és támadásban is csináltunk szép dolgokat. Aztán elfogytunk mentálisan, a MAFC pedig kihasználta a hibáinkat. Gratulálunk nekik, mi pedig dolgozunk tovább.

A csoportban a PTE-PEAC csapata immár a harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal az aranyesélyes Vegyész RC Kazincbarcika csapatától 1:3 arányban. Nem sikerült a győzelem a DEAC csapatának sem: a debreceniek az előző bajnokság ezüstérmesétől, a FINO-Kaposvár együttesétől szenvedtek 3:0-ás vereséget.

Az egyetemi röplabda-klubok aktuális mérkőzései:

Október 23. 18 óra - Kecskemét - PTE-PEAC (Messzi István Sportcsarnok)

Október 27. 18 óra - DEAC-Szolnok (DESOK Sportcsarnok)

Október 27. 19 óra - MAFC-BME - Vidux-Szegedi RSE (Folyondár utcai Sportcsarnok)

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotók: Janzsó Miklós

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink