114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Rajtol a Sakk- és Bridzs Egyetemi Európa-bajnokság

Csütörtökön kezdődik a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnoksága, melynek július 24. és 28. között a Testnevelési Egyetem ad otthont. A négy napon át tartó kontinenstornán százhuszonnyolc versenyző méri össze szellemi erejét.

Még az utolsó pillanatban is érkeztek nevezések az egyetemi sakk- és bridzs Eb-re, melyet a Testnevelési Egyetem rendez a Magyar Egyetemi -Főiskolai Sportszövetséggel és a TFSE-vel együttműködésben. Így várhatóan 35 európai egyetem 128 sportolója vesz részt a négy napon át tartó kontinensviadalon.

A magyar színeket 6 hazai felsőoktatási intézmény képviseli: a rendező Testnevelési Egyetem mellett megméreti magát a Széchenyi István Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Semmelweis Egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem is.

A női sakktornán – többek között – indul a Testnevelési Egyetem két hallgatója, a 2017-es spanyolországi EEB-n csapatban bronzérmet szerző Terbe Zsuzsa és Varga Klára is, akik egy, az Európai Egyetemi Sportszövetségnek adott korábbi interjúban elmondták (https://mindsports2019.eusa.eu/news-events?hungarian-hosts-expect-to-win-medal), sakkban alapvetően az orosz és az ukrán egyetemeknek „áll a zászló”.

A rangos eseménnyel kapcsolatban megszólalt az Egyesült Államokban élő Polgár Zsuzsa sakknagymester is (https://tf.hu/hirek/3475-egyetemi-sakk-es-bridzs-eb-a-tf-en), aki szerint a verseny arra is jó lesz, hogy ráirányítsa a figyelmet a sportág hazai helyzetére, így segítve a játék elterjedését a hazai egyetemeken.

Az EEB hivatalos megnyitója szerda este 18:00 órakor kezdődik a Testnevelési Egyetem aulájában, amelyen számos, az európai szövetség által delegált sportdiplomata is részt vesz.

A sportolók először csütörtök reggel, illetve délelőtt ülnek bridzs- és sakkasztalhoz. A sakkozóknál 11 órától a rapid, míg a Magyarországon egyre népszerűbb kártyajátékban, a bridzsben 09.30 órától a vegyes csapatok küzdelmével indul az első játéknap.

Sakkban - a férfiaknál és a nőknél egyaránt - egyéniben a villám, csapatban pedig a rapid kategóriában hirdetnek győzteseket. A csapatok rapid viadalát a férfiak esetében 9, nők esetében pedig 7 fordulós svájci rendszerben rendezik meg. A 9 fordulós svájci rendszerű egyéni villámtornára az Eb utolsó napján, vasárnap kerül sor.

Az esemény nyilvános, így bárki megtekintheti a mérkőzéseket.

Az EEB honlapján (https://mindsports2019.eusa.eu/), illetve közösségi oldalain (Facebook, Twitter, Instagram) naponta többször megújuló tartalommal számolnak be az eredményről és az eseményekről.

Bánfalvi Szabolcs - Márványkövi Ferenc

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink