114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

PTE: salsával a befordulás ellen

A Pécsi Tudományegyetem változatos sportprogramokat kínál a virtuális térben hallgatóinak és dolgozóinak egyaránt. A latin szabadstílusú aerobiktól kezdve a szeniortornán át egészen az alakformáló táncig, minden megtalálható a kínálatában.

Olvasási idő: 2,5 perc

 

Az ország legpatinásabb felsőoktatási intézményében, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a pandémia alatt sem állt meg a sportélet. Legalábbis erről tanúskodik az egyetemisport.hu weboldal és a hozzá tartozó Facebook-oldal is, amelyeken remek online sportolási lehetőségeket találunk.

 

Szabad egy táncra?

A járvány alatt sincs okunk a búslakodásra: ha nem is a parketten, de a kibertérben vezethetjük le felesleges energiáinkat. Történt ugyanis, hogy az egyetemi sportiroda arra kért mindenkit, küldjön fotókat és videókat, amelyeken a PTE digitális táncterem óráit végzik, ezzel is mozgásra sarkallva a négy fal között rekedteket. Íme néhány példa, ki hogyan oldotta meg a „feladatot”.

 

A PTE digitális tánctermében – amely március 26-án nyílt meg – számos, zenére végzett mozgásforma közül választhatunk, így könnyebben elviselhetjük a kényszerű bezártság okozta lelki, szellemi és testi megpróbáltatásokat. Az oktatók különböző házivideókat töltenek fel a Táncoló Egyetem Facebook-oldalára, de ahogyan feljebb írtuk, a táncolni vágyók is kiélhetik kreativitásukat a közösségi oldalon: háztartási eszközök felhasználásával bárki bemutathat egy-egy rövid gyakorlatot. Kattints ide, ha meg akarod nézni, hogy a vécépapír-guriga miképpen ihlette meg a felhasználókat.

 

Miből választhatok?

A feliratkozást követően azonnal elérhető lesz a foglalkozásokhoz tartozó videótár, amely tizenhat féle tánc, torna és aerobik irányzatot kínál: alakformáló táncaerobik, hastánc, hip-hop, horvát, szerb, makedón táncok, kizomba, kubai salsa, latin freestyle aerobik, latin táncok, party rock and roll, showtánc, szenior torna, ülőtánc, kétféle társastánc és zenés torna.

Így például Szabó Adrienn latin szabadstílusú areobikra invitálja a táncolni és mozogni vágyókat, Szuhán-Glass Beáta a szeniortorna rejtelmeibe vezet be bennünket, Szalai Katával pedig az alakformáló táncaerobikra pöröghetünk rá. Müller Zsófia és Szuhán-Glass Beáta az egyetemi dolgozókat mozgatja meg, Vélin Vesznával pedig a Balkán (horvát, szerb, macedón) tánckultúra remekeiben merítkezhetünk meg. A teljes zenei palettáért kattints ide.

 

Persze nincs abban semmi csodálkoznivaló, hogy a PTE miért fektet hangsúlyt a táncra a járvány alatt. Beck Zoltán és a 30Y már régen megénekelte a pécsi tánctanár történetét, amelyet itt hallgathattok meg. Egyébként az együttes frontembere a PTE BTK NTI Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének egyetemi adjunktusa.

 

Ha már kitáncoltad magad: E-sport

Hogy ne maradjunk izgalmak és verseny nélkül, a PTE arra kéri a játékkonzol királyait, csatlakozzanak az egyetem első e-sportcsapatához, mert szeretne részt venni a Budapest Honvéd SE Legion Honvéd Series idei sorozatában. A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói a Diploma Royale/Egyetemek PUBG nevű e-sportjátékában bizonyíthatják rátermettségüket, amennyiben legalább nyolc csapat összegyűlik a megméretésre. PTE-s diákként itt jelentkezhetsz, de siess, mert legfeljebb 32-en lehetnek részesei a történelmi pillanatnak.

 

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: egyetemisport.pte.hu
Fotó: PTE Táncoló Egyetem hivatalos Facebook-oldala, freepiks.com

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink