114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Pörögj és szurkolj te is a Kárpát-medencei egyetemek sportdzsemboriján!

Habár nevezni már nem tudsz, szurkolóként is bulinak ígérkezik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) március 5-7. között! 

Olvasási idő: 2 perc

 

Az ELTE-BEAC 2020. március 5. és 7. között rendezi a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK), amelyen három napon keresztül, öt sportágban közel 1300 magyar és környező országbeli egyetemista méri össze tudását. Ha van kedved erdélyi és felvidéki fiatalokkal együtt pörögni, szurkolj a helyszínen, támogasd az egyetemedet!  

 

Mi a KEK célja?

A KEK lehetőséget teremt arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók tartós kapcsolatot építhessenek ki egymással a sporton keresztül. Mindezen túl a rendezvény erősíti a határon túli magyarok és az anyaország közötti köteléket, és népszerűsíti a sportot az egyetemi hallgatók körében.

Mióta rendezik meg a KEK-et?

A KEK budapesti története 2010. májusáig nyúlik vissza, amikor a Lágymányosi Egyetemi Napok társrendezvényeként háromnapos kispályás focitornát rendeztek. Az első kupának az ELTE Bogdánfy úti csarnoka adott otthont, s az érdeklődés már ekkor is nagy volt az esemény iránt. A május 5-én kezdődött viadalon kolozsvári, budapesti, debreceni, miskolci, pécsi, révkomáromi, sepsiszentgyörgyi és székesfehérvári futsalcsapatok indultak, amelyet végül a BME csapata nyerte meg.

 

Milyen sportágak szerepelnek most a torna programján?

Igazi multisporteseménynek lehetsz részese, hiszen a futsal-, kosárlabda-, röplabda-, és asztalitenisz-torna mellett idén először nagypályás fociban is rendeznek meccseket a rendezvényt megelőző hétvégén.

 

Kinek teszek jót, ha részt veszek az eseményen?

Elsősorban magadnak, mert három napon keresztül adrenalinfröccsben lesz részed, másodsorban másoknak is, hiszen a tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös cél érdekében idén is összefognak a résztvevő csapatok és támogatók, akik a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítik.

A gyűjtéssel kapcsolatban itt találsz részleteket.

Hol és meddig nevezhetek a KEK-re?

A nevezési határidő 2020. február 17-én lejárt. A versenykiírásokat azonban az alábbi oldalakon böngészheted át:

Egyetemi futsaltorna
Alumni focitorna 
Kosárlabdatorna 
Röplabdatorna
Asztalitenisz-torna 
Nagypályás labdarúgótorna

A rendezvény támogatói az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Rákóczi Szövetség, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabdaszövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS), az ELTE Sport Kft., a Joma és a VIWA Vitaminwater, médiapartnere pedig az ELTE Online.

A rendezvény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A rendezvény védnöke Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, valamint Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A KEK-ről bővebb információkért keressétek a szervezők Facebook-oldalát és Instagram-oldalát, kérdéseiteket pedig az eltese2008@gmail.com e-mail címre küldjétek el.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Képek: ELTE-BEAC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink