114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Pörgős meccsen bizonyítottak az ELTE-BEAC lányok a Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság 5. fordulójában

Izgalmas összecsapás, ELTE-BEAC győzelem a nőknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 5. fordulójában, a Keleti csoportban. 

Miskolci Egyetem - ELTE BEAC 69-80 (16-24, 22-21, 13-18, 18-17)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Vaszi, Takács

 

Miskolci Egyetem: Sikora 23, Szegeczki 16, Kecskés 13/9, Balázs 6/3, Nagy. Csere: Takács 6/6, Kababik 5, Papp, Sabbadin. Edző: Lippai Szabolcs

ELTE-BEAC: Varga 24/12, Kiss 16/6, Nagyi 14, Fabini 12, Simoncsik 9/9. Csere: Simon 5, Bizsák, Stekler. Edző: Laklóth Anna

 

Az ELTE csapata nagyon jól kapta el a rajtot, 6-17-es futással kezdődött a mérkőzés. A hazaiak egy időkérés után próbáltak feljebb kapcsolni, de így is 8 pontos előnnyel kezdhette a vendégcsapat a második negyedet. A Miskolci Egyetem Sikora Emőke vezetésével (23 pont, 10 lepattanó) próbált felzárkózni, a második negyedet megnyerve 38-45-ös állással fordultak a csapatok. A harmadik negyedben többször is megközelítette a hazai együttes a vendégeket (48-51), de a Varga Anna D. (24/12 pont, 6 lepattanó) vezette, 53%-altriplázó ELTE, sorra verte vissza a hazaiak próbálkozásait. A záró játékrészben kiegyenlített játék volt, a hazai csapatnak már nem volt ereje a felzárkózásra, így 11 pontos különbséggel nyerte meg a mérkőzést az ELTE-BEAC csapata.

 

Lippai Szabolcs: - Megilletődve kezdtük a mérkőzést, ezért végig futottunk az eredmény után. A lányok nagyon küzdöttek, többször sikerült majdnem megfordítani a mérkőzést, de nem tudtuk átszakítani a határt. Gratulálunk az ellenfélnek!

Laklóth Anna: - Látszott a lányokon, hogy nagyon megörültek neki, hogy mégis lehetőségünk volt ma meccset játszani. Támadásban kifejezetten aktívan játszottunk, agilitásunk mellé jó dobóforma is párosult. A védekezésünk hagy még kívánnivalót maga után, de igyekszem nem ünneprontó lenni! Gratulálok mindkét hölgykoszorúnak!

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink