114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Pécs-Eger vetélkedés a Duatlon Sprint MEFOB-on

13 egyetem 28 hallgatója és 4 oktatója vett részt a balatonboglári Duatlon Sprint MEFOB-on, ahol Soós Fanni (PTE) a második aranyérmét szerezte a Triatlon MEFOB után.

Olvasási idő: 1,5 perc

Talán az utolsó szép őszi nap várt a Duatlon MEFOB indulóira Balatonbogláron, amely országos bajnokság is volt egyben. Legtöbben (9) ismét a Pécsi Tudományegyetemről érkeztek, de sokan képviselték az Eötvös Lóránd Tudományegyetemet (8) és az Eszterházy Károly Egyetemet (4) is. A táv 5 km futásból, 20 km kerékpározásból, majd újabb 2,5 km futásból állt.

A nők mezőnyében tizenhárman indultak, a leggyorsabb kereken egy óra alatt teljesítette a távot, aki nem volt más, mint Soós Fanni Kinga (PTE), aki az utolsó futásának köszönhette a győzelmet, mert ezen a kettő és fél kilométeren tudott több, mint fél percet verni a második helyezett Hangya Adriennre (PTE), aki csak nagy csatában tudta megelőzni Ferenczi Nikolettet (DE).

A férfiaknál 15 induló volt, az első tíz helyezett egy órán belül ért célba. Az első helyen befutó Sinko-Uribe Aurél (EKE) 0:53:27-es időeredményével megszerezte az összetett első helyezést is. Amiért azonban óriási csatát kellett vívnia a Pécsi Tudományegyetem hallgatójával: Kovács Márton Somával, kettejük között mindössze öt (!) másodperc döntött Sinko-Uribe Aurél javára. Testvére, Sinko-Uribe Ábel (EKE) ért célba harmadikként félperces hátránnyal, aki hiába volt gyorsabb a bringán, a futásban összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni.

Két-két induló volt nemenként az oktatóknál: a nőknél a Pannon Egyetem tanára: Tobak Júlia volt a leggyorsabb, a férfiaknál dr. Székely Mózes (ELTE) ért be elsőként.

A futás szerelmeseire még két MEFOB vár: október 17-én a Rókaűzők Váltófutás, de ugyanezen a hétvégén lesz a Tájékozódási Futók Bajnoksága is.

Duatlon Sprint MEFOB eredmények:

Hallgatók - nők:

1. Soós Kinga Fanni (PTE) - 01:00:00

2. Hangya Adrienn (PTE) - 01:00:38

3. Ferenczi Nikolett (DE) - 01:00:47

Hallgatók - férfiak:

1. Sinko-Uribe Aurél (EKE) - 00:53:27

2. Kovács Márton Soma (PTE) - 00:53:32

3. Sinko-Uribe Ábel (EKE) - 00:54:06

Oktatók - nők:

1. Tobak Júlia (PE) - 01:17:15

2. Németh Ágnes (ELTE) - 01:23:56

Oktatók - férfiak:

1. Székely Mózes (ELTE) - 01:06:27

2. Berács József (BCE) - 01:27:12

A teljes eredménylistát itt, itt és itt olvashatjátok.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Magyar Triatlon Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink