114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Parázs összecsapásokat hozott a debreceni vívó MEFOB második napja is

Vasárnap ismét nagyüzem volt a DESOK-ban, folytatódott a MEFOB, a kardozókon és a tőrözőkön volt a sor.

Férfi kard egyéniben Galgóczy Tamás (BCE) bizonyult a legjobbnak, őt követte Mészáros Balázs (ELTE), majd Kovács István (BGE). Csapatban öt formáció harcolt az első helyért, melyet végül a BCE (Beneda Tamás, Galgóczy Tamás, Kovács András, Soproni Szabó Domonkos) érdemelt ki, második lett az ELTE (Árpási Botond, Mészáros Balázs, Németh Gábor), míg harmadik a BME (Hepke Alajos Miklós, Rajkai Boldizsár, Angler Marcel).

A női kardozóknál Záhonyi Petra (BME) zárt az élen, ezüstöt vehetett át Kelecsényi Mirabella (BGE), bronzot pedig Hu Yanjing (FI89399 TE).

Csapatban csak három gárda nevezett, a BGE (Kelecsényi Mirabella, Mesteri Viktória, Oravecz Barbara) triója megelőzte a BME (Benedek Dóra, Pénzes Borbála, Záhonyi Petra) hármasát, az utolsó pozíció pedig a Chen Siqi, Hu Yanjing és Jiang Yiwen alkotta FI89399 TE-s egyleté lett.

Tőrben, a férfiaknál 28 vívó nevezett, akik közül Wu Zhuosheng (FI89399 TE) örülhetett a legfényesebb medálnak, Liszkai Tamás (OE) a dobogó második fokára állhatott fel, míg Mészáros Tamás Csaba (FI89399 TE) volt a harmadik legkiválóbb ezúttal. Ebben a kategóriában hat csapat indult, az OE 1 (Liszkai Tamás, Karvalics Ádám, Káli András) szerezte meg az első helyet, a FI89399 TE (Zhang Yu, Wu Zhuosheng, Qiu Jiawei) a másodikat, a harmadikat meg a BME 1 (Nagy Bence, Gróf Attila, Babanics Gergely).

A tőröző hölgyeknél Mesteri Viktória (BGE) léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára, mellette Xu Mengxu (FI89399 TE) és Dong Wenwen (FI89399 TE) nyakába került még érem.

A csapatok küzdelmét a FI89399 TE (Dong Wenwen, Xu Mengxu, Zhu Yimin) nyerte meg, a BME színeit képviselő együttes (Bólya Barbara, Gajdán Zsófia, Kálmán Eszter, Szabó Edina) a második pozíciót kaparintotta meg, míg a dobogó utolsó fokára az ELTE (Hidász Dalma, Juhász Helga, Szakáts Kamilla) fért még fel.

A programot az Universitas váltó zárta: a végső sorrend hatalmas küzdelem után alakult ki, az első helyre az OE (Kerepesi Tamara, Bánky Tamás, Kovács Anna, Karvalics Ádám, Csomós Flóra, Káli András) ért oda, a TE (Hu Yanjing, Wang Sheng Fan, Xu Mengxu, Wu Zhuosheng, Zhu Yimin, Shi Xufeng) zárt másodikként, a BME (Szabó Edina, Hepke Alajos, Kálmán Eszter Éva, Nagy Bence, Bólya Barbara, Kovács Miklós Márton) harmadikként.

A Magyar Egyetemi-Fősikolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Debreceni Egyetem által szervezett versenyen tiszteletét tette a kínai testnevelési és egészségügyi egyetem alelnöke is. A díjakat dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára adta át.

A MEFOB döntőn, több válogatott, válogatott kerettag, külföldi válogatott (Tunéz, Kínai, Japán, Izraeli) sportolók, illetve egykori válogatottak is részt vettek.

Összességében 15 felsőoktatási intézmény 33 csapata és 4 váltója képviseltette magát a Vívó MEFOB-on.

Az összetett csapatversenyt a BME nyerte a TE és a BCE mögött.

 

Az indulók száma kategóriánként

női párbajtőr csapat 7

férfi párbajtőr csapat 8

női párbajtőr egyéni 33

férfi párbajtőr egyéni 40

férfi kard egyéni 22

férfi tőr egyéni 28

női kard egyéni 13

női tőr egyéni 12

férfi tőr csapat 6

női tőr csapat 4

férfi kard csapat 5

női kard csapat 3

universitas váltó 4

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink